Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat

  Heb jij een viervoeter thuis rondlopen? Dan erger jij je, net als ik, zeker heel vaak aan al die haren. Op de bank, op de stoel, op de trapbekleding, op je bed… En ga zo maar door. Maar ach, wat krijgen we er veel liefde voor terug. Aangezien ik een enorme poetsmiep ben, bij deze mijn ultieme schoonmaaktip voor kattenliefhebbers.

  Ik hou van katten. Ben ermee opgegroeid. Ik weet dan ook niet beter dan dat er altijd een kat in huis loopt. Bij mijn ouders thuis heb ik vier katten gehad, verspreid over 23 jaar. De eerste twee heetten Boris en Wiesje, de derde Moppie en na haar dood kwam Flowie, vernoemd naar alle vlooien die ze had toen zuslief haar van een boerderij plukte. Poes Punky ‘bestelde’ ik online en adopteerden we niet veel later van de Poezenboot toen ik net samenwoonde met de hubby in Amsterdam. Twaalf en een half jaar later en vier huizen verder is ze er nog steeds. En ja, mevrouw breekt nog altijd de boel af hier. Zowel de bank als de roze fauteuil in de woonkamer moeten er flink aan geloven; ze gebruikt beide regelmatig als krabpaal…

  De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat

  Krabben en haren

  Naast enkele door Punky afgeragde meubelstukken zijn het vooral de kattenbak en de kattenharen die regelmatig voor heel wat ergernissen zorgen. Gelukkig vangt mevrouw al jaren geen muis meer sinds we in Haarlem wonen (FYI: in Amsterdam hadden we dagelijks last van muizen). En naar vogels kijkt ze gelukkig alleen maar, dus ik hoef geen dode dieren in huis op te ruimen.

  Maar dus die kattenharen. Daar word ik best gek van. Helemaal als ze weer eens de hele dag op onze lichtgrijze bank heeft zitten toeven. Mevrouw weet donders goed dat ze dit niet mag, maar zodra wij uit huis zijn, strijkt ze neer op de armleuning. Bij thuiskomst is ze de onschuld zelve, maar één blik op de bank zegt al genoeg.

  De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat

  De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat

  De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat

  Mijn nieuwe beste vriend

  Ben ik even blij dat ik sinds kort de SpeedPro Max Aqua steelstofzuiger van Philips heb. Het fijne aan deze steelstofzuiger is dat hij snoerloos is, je ‘m dus zo uit de kast pakt om te gebruiken én je er tot 75 minuten mee kunt stofzuigen voordat je hem weer moet opladen. Dat mag ook wel met drie verdiepingen inclusief roze trapbekleding waar mevrouw ook graag toeft (én aan krabt, zucht…). Wat ik ideaal vind met Punky in huis is het mondstuk op deze steelstofzuiger speciaal voor huisdierharen. De haren raken met dit borstelstuk gemakkelijk los zodat ik in een handomdraai de bank, het vloerkleed en de trapbekleding schoon maak. Scheelt mij meteen ook weer veel tijd (én ergenissen!).

  De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat

  De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat

  De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat

  Maar hij doet nog veel meer…

  Een extraatje is de dweilfunctie waarmee je zuigt en dweilt tegelijkertijd. M’n huis is mét kat nog nooit zo brandschoon geweest. Enig nadeel? Katlief speelde nog wel eens met het snoer van de vorige stofzuiger. Dat kan nu dus niet meer. Maar ach, mag het baasje ook even…

  Ik hoop dat je wat hebt aan mijn schoonmaaktips met een kat in huis. Meer weten over mijn beste vriend de SpeedPro Max Aqua check dan even de website van Philips.

  De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Philips. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  Eén reactie op “De ultieme schoonmaaktip voor thuis met een kat”

  1. Sanne schreef:

   Hoi!

   Ik heb je site zojuist ontdekt, wat ontzettend mooi & creatief!
   Mag ik vragen welke kleur (muisgrijs?) er op de muur zit, achter jouw bank? En welke vloer dit is?

   Dank je wel <3

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu