Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mini make-over van de roze slaapkamer van Tess - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  Mini make-over van de roze slaapkamer van Tess

  De tweede mini make-over die ik weg gaf, was aan vriendinnetje Tess. Die toverde laatst haar slaapkamer om tot een roze-fluwelen feestje. Maar toch ontbrak de finishing touch, dus kwam ik aanzetten met glanzend roze behang, bergkristallen voor een goede nachtrust én een snoerloze steelstofzuiger voor al die hondenharen.

  Tess woont samen met haar dochtertje Yasmine en mopshond Billie in een appartement in Amsterdam. Ik weet dat ze al lange tijd moeite heeft met slapen. Door onlangs haar roze slaapkamer iets gezelliger te maken (denk aan een roze fluwelen bed en dito roze fluwelen gordijnen, poef en een handig opbergbankje!), hoopte ze dat het beter zou worden. Maar toch ontbrak er nog enige gezelligheid. En ja, dat hoef je mij niet twee keer te vragen, dus koos ik Tess uit voor mijn tweede mini make-over samen met Philips. De snoer- en zakloze steelstofzuiger waarmee ze haar slaapkamer meteen even kon ontdoen van al die hondenharen was een mooie bijkomstigheid. Alleen Billie was nog niet zo zeker van de stofzuiger. Ze bleef maar blaffen…

  Woondilemma: meer knusheid in de slaapkamer

  Voor mij is de slaapkamer de belangrijkste kamer in huis. Hier word ik in wakker en eindig ik m’n dag. Een slaapkamer moet voor mij voelen als een warm bad, mijn ruimte vol rust. Werk ik juist in mijn eigen slaapkamer met een donkerblauwe kleur op de muur, voor Tess koos ik voor roze behang omdat ik wist dat ze te donkere kleuren niet mooi zou vinden (nee, ze was niet over te halen!). De linkermuur kreeg een touch-up zodat het geheel een stuk gezelliger werd. Wat een kleurrijk muurtje niet kan doen voor de ruimte, toch? De muur achter haar bed liet ik wit, maar voegde ik door middel van prints toch nog kleur toe.

  Mini make-over van de slaapkamer van Tess

  De slaapkamer voor de make-over

  Mini make-over van de slaapkamer van Tess

  De slaapkamer na de make-over

  Mini make-over van de slaapkamer van Tess

  De slaapkamer voor de make-over

  Mini make-over van de slaapkamer van Tess

  De slaapkamer na de make-over

  Een tip: haal alles weg van de muur

  De indeling veranderde ik ook een klein beetje. Door het bed naar het midden van de kamer te verplaatsen, creëer je meer diepte. Ik ben sowieso een voorstander van meubelstukken van de muur te plaatsen. Het maakt het geheel wat luchtiger. Links van het bed plaatste ik haar roze-fluwelen poef en stylede ik er bergkristallen op. Naast dat ze qua kleurenpalet perfect blenden in het geheel, zit er ook een diepere lading achter. De paarse is een amethist en is onder meer tegen slapeloosheid en de witte bergkristal zuivert je huis en maakt je hoofd helder. De rozenkwarts mocht qua kleur niet ontbreken, maar is stiekem ook mijn favoriete bergkristal omdat het de steen van het hart en de liefde is en ook ideaal werkt met kinderen (zo heeft Oliver er eentje op zijn kamertje).

  Mini make-over van de slaapkamer van Tess

  Mini make-over van de slaapkamer van Tess

  de mini make-over van de zithoek van Danique. 

  de mini make-over van de zithoek van Danique. 

  Dag hondenharen!

  Mopshond Billie kruipt altijd gezellig bij Tess op bed in haar roze slaapkamer. Mevrouw heeft zelfs haar eigen trappetje, omdat ze er anders niet op kan. Voor deze shoot mocht ik het trappetje gelukkig even weghalen (het matchte niet in het kleurenpalet, sorry Billie!). Waar de mopshond ook niet zo blij mee was, was het geluid wat ineens uit de slaapkamer kwam; ik gaf Tess namelijk de SpeedPro Max Aqua steelstofzuiger van Philips cadeau. Hiermee is ze in een handomdraai verlost van alle hondenharen in, op en rondom het bed (en de rest van het huis uiteraard). Het fijne is dat hij dweilt en zuigt tegelijkertijd én een handig mondstuk heeft voor huisdierharen. Ook fijn met een kleintje van vijf in huis, dan blijven de meubels en de vloer lekker schoon.

  Mini make-over van de slaapkamer van Tess

  Mini make-over van de slaapkamer van Tess

  Mini make-over van de slaapkamer van Tess

  de mini make-over van de zithoek van Danique. 

  Hotel chic slapen

  Tot slot stylede ik namelijk niet compleet zonder een stel kussens. Handig ook, want zo kan Tess de hele verzameling ‘s avonds opbergen in het bedbankje. In haar woonkamer ‘jatte’ ik nog even een marmeren bijzettafeltje om te fungeren als extra nachtkastje. Dochtertje Yasmine vond mamma’s kamer al echt als een hotelkamer zo met dat fluwelen bed, maar nu vindt ze het helemaal hotelwaardig. “Vanavond kruip ik lekker tegen mamma aan, want ik vind het echt heel mooi geworden,” vertelde ze me. En mopshond Billie? Zolang die steelstofzuiger uit blijft, kruipt ze er ook gezellig bij.

  de mini make-over van de zithoek van Danique. 

  de mini make-over van de zithoek van Danique. 

  de mini make-over van de zithoek van Danique. 

  Ook zo’n poetsmiep?

  Meer weten over de SpeedPro Max Aqua steelstofzuiger check dan de website van Philips. Heel benieuwd of jij ‘m thuis al hebt staan en zo ja, hoe jij deze steelstofzuiger vindt. Over een paar weken geef ik weer een mini make-over weg aan een vriendinnetje dus houd mijn blog in de gaten…

  Volg Tess op Instagram. En ja mopshond Billie heeft ook haar eigen account!

  Heb je deze posts ook al gelezen:

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Philips. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  Advertisement

  7 reacties op “Mini make-over van de roze slaapkamer van Tess”

  1. Rachel schreef:

   Ziet er heel goed uit, wat een prachtige warme tinten bij elkaar zeg

  2. Iris schreef:

   Prachtig! Waar zijn de mooie kussenhoezen en het dekbedovertrek van?

  3. Maison Molenaar schreef:

   Mooi kleurenpalet, waar kan ik de roze opbergpoef aan t uiteinde vh bed shoppen?

  4. Elca schreef:

   Mooi behang, waar te koop?

  5. Hedy schreef:

   Prachtig behang. Kun je mij vertellen welk merk dit is of waar te koop?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu