Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De bloesemboom in huis is terug van weggeweest - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  21 juli, 2020

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  Het was onlangs een nostalgische dag, want het was de dag dat dé bloesemboom weer terugkeerde in onze woonkamer. Nét even wat anders dan in ons vorige huis én stiekem ook veel mooier! O zo blij met de komst van een nieuwe bloesemboom in huis. Het is wederom weer een plaatje geworden.

  Vier jaar geleden verhuisden de hubby en ik van Amsterdam naar Haarlem en lieten we beide bloesembomen achter. En nu, vier jaar later, pronkt er weer eentje in ons huis.

  Hoe het bloesembomen liefdesverhaal begon

  Hoe ik ooit op het idee van een bloesemboom in huis kwam? Ooit zag ik zo’n boom op televisie bij een BN-er thuis. Na heel wat gegoogle, kon ik maar niet vinden waar zo’n nepboom te koop was. Totdat ik sushi ging eten, dé bloesemboom in veelvoud spotte in het restaurant en de ober aan zijn stropdas trok. Hij wist het ook niet. Na nogmaals een bezoekje aan een andere sushi tent, waar ik ook weer heel veel bloesembomen spotte, stond ik erop de manager te spreken. Die vertelde me dat de bloesembomen ontworpen waren door ‘s Zomers Bloemen uit Rotterdam. En zo geschiedde;  mijn zachtroze bloesemboom in huis gaat tot op de dag van vandaag (we zijn inmiddels alweer 7 jaar verder) viral op internet. Het was ook het moment dat ‘s Zomers Bloemen en ik friends for life werden.

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  De bloesemboom in ons vorige huis in Amsterdam

  Niet één, maar twee bloesembomen

  Met de komst van een nieuwe bloesemboom in de hal op onze bovenste verdieping telde ons Amsterdamse stulpje maar liefst twee nepbomen. Blij dat ik er mee was, maar ze konden helaas niet mee naar een nieuw huis. Toen we ons Amsterdamse huis verkochten, hadden we nog geen nieuw koophuis. Al onze inboedel stond in een loods, maar ik vond het zonde om twee nepbomen te vervoeren. Wie weet gingen ze kapot.

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  De tweede bloesemboom in ons vorige huis in Amsterdam

  Bloesemboom out, lelieboom in

  We kochten niet veel later een eeuwenoud herenhuis in Haarlem. Maar het duurde vervolgens nog ruim een jaar i.v.m een enorme verbouwing dat er een nieuwe nepboom in onze woonkamer pronkte. De bloesemboom werd ingeruild voor een fantasieboom, bestaande uit lelies en ficusbladeren. Zo blij was ik ermee. Maar ja, na drie jaar werd het wel weer eens tijd voor een nieuwe en het kriebelde al tijden om dé bloesemboom ook in Haarlem te introduceren. Dit was immers mijn allereerste bomenliefde.

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  Drie jaar geleden kwam er een lelieboom in ons nieuwe huis in Haarlem

  Bloesemboom 2.0

  Nu staat hij eindelijk en ben ik er zo blij mee. De bloesemboom die nu in onze woonkamer pronkt, is iets anders dan die ik eerst had. De bloesem is veel mooier, felrozer qua kleur en er zitten nu ook blaadjes aan. De boom zelf is nog afgestyled met appelblad zodat het nog meer op een échte bloesemboom lijkt. Hetzelfde is de stam van perenboom, maar dit keer koos Renée van ‘s Zomers Bloemen voor twee stammen. Het robuuste geheel matcht ook meteen met onze ‘duistere’ kunstwerk ernaast. Een match made in heaven! Oh, en de pot is een combinatie van een pot van Domani versus een plateau van Serax die stiekem heel goed matcht met mijn marmeren salontafel. Een kunststuk op zich, toch? Stiekem maakt het het geheel ook een stuk ruimtelijker.

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  De woonkamer met de lelieboom die hier 3 jaar stond

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  En nu pronkt er dus weer een bloesemboom!

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  Leuk om te melden: deze boom wisselt regelmatig. Houd mijn blog en socials dan ook zeker in de gaten. Zo benieuwd hoe hij er het volgende seizoen uit komt te zien. Dit is trouwens niet de enige nieuwe boom in huis. Binnenkort zal ik die op mijn thuiswerkplek delen. Wordt vervolgd….

  Ook zo’n mooie bloesemboom in huis?

  Onze boom is dus weer ontworpen door ‘s Zomers Bloemen uit Rotterdam. Neem gerust even een kijkje op hun website of breng een bezoekje aan hun geweldig leuke winkel in de Hofbogen in Rotterdam. Zij kunnen je helpen om een nepboom op maat en voor elk budget te laten ontwerpen. Oh, en als je er toch bent, doe ze dan even een dikke knuffel van mij 🙂

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  De bloesemboom in huis is terug van weggeweest

  * Deze boom heb ik in bruikleen van en wisselt met de seizoenen. Thanks ‘s Zomers Bloemen voor dit bijzondere ‘bomenabonnement’!

  4 reacties op “De bloesemboom in huis is terug van weggeweest”

  1. Amina schreef:

   Wauw, ik vind die bloesemboom echt fantastisch. Wat een heerlijke samenwerking ook, als je zo gek op een bedrijf bent dat zulke mooie dingen maakt. De lelieboom was ook zo prachtig. Ik hoop dat die nog een keertje terugkomt ??

  2. Heel mooi die bloesemboom! Is persoonlijk iets meer mijn smaak dan die boom met lelies 🙂

  3. Darina schreef:

   Prachtig! Echt een eyecatcher.

  4. Ilja schreef:

   Echt prachtig de nieuwe boom Elisah zo passend bij jullie interieur de combinatie van kleuren geweldig, LiefsX

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu