Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  17 november, 2018

  Hier haal ik mijn wooninspiratie vandaan

  Als interieurbloggen je baan is, ben je dus dagelijks bezig met alles wat met wonen te maken heeft. Voor mij is het een must om zoveel mogelijk interieurprikkels te krijgen. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag waar ik mijn wooninspiratie vandaan haal. Bij deze mijn inspiratiebronnen opgesomd.

  Pinterest & Instagram

  Met stip op één. Ik kan me een leven zonder Pinterest (volg jij mij al op Pinterest?), dé verzamelbak voor mijn interieurspinsels, gewoon niet voorstellen. Elke ochtend check ik het als eerste. Fijn ook: elke keer als ik de pagina refresh, zijn er weer tientallen nieuwe pins bij gekomen. Het blijft maar doorgaan. Via Pinterest doe ik veel inspiratie op voor binnenkijkers, DIY’s en coole hotspots. Hoewel ik Pinterest vaak check, pin ik zelf niet zo veel. Dat schiet er altijd bij in…

  Op Instagram kan ik ook echt mijn ei kwijt. Vooral tijdens reisjes is het ideaal om alles wat ik ontdek, direct te delen (liefde voor Stories, ik ga soms helemaal los) en natuurlijk om inspiratie op te doen bij anderen. Ik zorg ook altijd dat ik buiten de EU (en vooral bij langere trips, zoals mijn late honeymoon naar Namibie) een lokale simkaart heb zodat ik gewoon overal en altijd kan internetten. Stel je voor dat er geen wifi is?!

  Hier haal ik mijn wooninspiratie vandaan

  Ongegeneerd binnenkijken

  Niet alleen de prachtige huizen die ik online vaak spot op andere woonblog en woonsites zijn een groot inspiratiebron voor mij. Ook de hometours die ik zelf maak voor zowel mijn blog als het Interior Junkie YouTube kanaal (ben jij al gratis abonnee?). Door de jaren heen fotografeerde ik de meest uiteenlopende huizen: van Amsterdamse grachtenpanden (zie foto hierboven) en woonboten (zie foto hieronder) tot aan loften in New York, droomvilla’s op Bali en super kleine huizen. Maar allen hadden ze één ding gemeen: de bewoner had er geheel haar eigen draai aan gegeven. Geen 13 in 1 dozijn huizen, dus. Na elke binnenkijker heb ik altijd zin om mijn eigen huis weer volledig om te gooien.

  Hier haal ik mijn wooninspiratie vandaan

  Reizen

  Net als Pinterest kan ik mijn leven zonder reizen echt niet voorstellen. Er is namelijk zoveel moois te spotten elders. Dit jaar stonden er heel veel trips op de planning: zo reisde ik drie keer af naar Londen, hopte ik naar Parijs, Milaan, Malmo, twee keer naar Kopenhagen en had ik verre tripjes naar Namibie en Beijing. Op elke trip zorg ik altijd dat ik heel veel woonwinkels en andere hotspots met coole interieurs vind om te delen op mijn site en Instagram. Ik vind het leuk om te zien dat er wereldwijd zoveel fijne plekjes zijn met prachtig interieur die ik graag deel met mijn followers. Maar ja, als ik een écht pareltje vind, dan hou ik ‘m wel lekker voor mezelf…!

  Nog een tip: ik koop altijd iets moois als ik op reis ben. Zo verzamelde ik door de jaren heen mooie snuisterijen. Manlief nam vorige week van zijn vakantie naar Normandie een hele mooie, grote coquille schelp mee die hij vond op het strand. Die pronkt nu op de schouw op mijn thuiswerkplek.

  Hier haal ik mijn wooninspiratie vandaan

  Hier haal ik mijn wooninspiratie vandaan

  Woonblogs versus woonbladen

  Altijd leuk om te zien hoe je mede-bloggers het doen, toch? Ik ben zelf gek op de binnenkijkers op The Selby (zo leuk: ik mocht ‘m twee keer interviewen), Lonny, My Domaine en de hometours van Architectural Digest op YouTube vind ik echt geweldig. Maar ook Nederlandse blogs als Binti Home, Living Hip, Vosgeparis, &Stijl, &SuusInteriorator, I’m Feeling Good en April and May struin ik regelmatig af.  Maar ook de woonbladen lees ik maandelijks met de Eigen Huis & Interieur, Residence, ELLE Decoration, Vogue Living en LINDA Wonen als favoriet en op- zaterdag kijk ik ALTIJD Eigen Huis & Tuin (dat deed ik al toen Nico er nog de vaste tuinman was).

  Design Weeks

  Elk jaar staat met stip de Milan Design Week op de planning. Dan skip ik de grote beurs en ga ik juist op pad in de verschillende wijken: waaronder Brera en Tortona. Ik zorg dat ik er minstens drie nachten zit zodat ik niet als een kip zonder kop rond loop in Milaan (wat het eerste jaar dus wél het geval was). Deze week is het namelijk bomvol in Milaan en vind je verspreid over de hele stad de leukste events, pop-up stores en expo’s. Een tip: boek je hotel of appartement ruim een half jaar van te voren.

  Dit is dé Design Week van het jaar en mag je als interior junkie zeker niet missen. Ik hop sowieso altijd naar de showroom van Moooi van Marcel Wanders, mijn favoriete ontwerper en groot inspiratiebron. Daarnaast is het (bijna) altijd mooi weer en is heel woonland hier te vinden, dus je hebt meteen een gezellig tripje te pakken. Het afgelopen jaar was ik ook bij Maison et Objet in Parijs) en staat in januari de beurs in Keulen, IMM Cologne, op de planning.

  Hier haal ik mijn wooninspiratie vandaan

  Beeld via:

  1.  De hometour in de droomloft van Reineke uit Amsterdam. 2. De hometour in het monumentale pand van Claire uit Amsterdam. 3. De binnenkijker op de woonboot van Jasper en Eva uit Amsterdam. 4. De post Overnachten in Namibie met stunning uitzicht. 5. Uit de post Glampen tussen de leeuwen en giraffen in Namibie. 6. De vlog van mijn tripje naar de Milan Design Week in 2016.

  Eén reactie op “Hier haal ik mijn wooninspiratie vandaan”

  1. Gabriela schreef:

   Bedankt voor de toffe tips. Ik haal zelf ook veel inspiratie van instagram en pinterest vandaan en kijk ook veel hometours op Youtube. https://www.onlineparketshop.nl/

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu