Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Glampen in Namibie tussen de giraffen
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  6 september, 2018

  Glampen in Namibie tussen de giraffen

  Het laatste toppertje tijdens mijn vakantie in Namibie was Onguma Tented Camp. Save the best for last, zou ik maar zo zeggen. Dit was glampen in Namibie ten top. De ‘out of Africa’ glampingtenten waren rondom een waterpoel aangelegd zodat ik de hele dag het hele safaripark zag drinken. Hoe bijzonder is dat? En ja, ook ‘s nachts…

  Het was weer even flink schrikken toen we via het Etosha National Park richting Onguma Tented Camp reden, iets buiten de poort, reden. Ook al waren we uit het bekende safaripark, Onguma zelf zit in hun eigen safaripark. Dus ook hier stuitten we op de ‘pas ook voor de leeuwen, giraffen en panters’ bordjes. De enige twee beesten die hier niet rondliepen, waren de neushoorn en de olifant (maar goed, met deze laatste stond ik eerder die week al oog in oog ‘s nachts op de camping). Althans, als er geen gat in het hek zat, grapte iemand van het camp. Je snapt, ik was weer helemaal alert.

  Glampen in Namibie tussen de giraffen Glampen in Namibie tussen de giraffen

  Glampen in Namibie tussen de giraffen Glampen in Namibie tussen de giraffen Glampen in Namibie tussen de giraffen

  Glampen in Namibie tussen de giraffen

  Rennen voor je leven

  Alert moest ik ook zeker zijn, want dit safaricamp zit dus in hun eigen ‘game reserve’. Denk dan ook zeker niet dat je rustig een wandelingetje in het donker kunt maken. Bij binnenkomst werd ons al gelijk medegedeeld dat het absoluut niet mogelijk was om alleen in het donker te lopen, laat staan ‘s avonds op die gezellige veranda bij je glampingtent te zitten met een kopje thee. Nee, er kon van alles rondom je tent lopen. Na het avondeten werden we elke avond netjes door een gids naar onze glampingtent gebracht. Maar goed, voor een zorgeloze vakantie ga ik anders wel naar Spanje…

  Glampen in Namibie tussen de giraffen

  National Geographic live!

  Het Onguma Tented Camp bestaat uit zeven luxe tenten: vier links, drie rechts met in het midden het restaurant, de woonkamer en het zwembad met terras. Vanuit elke tent had je panoramisch uitzicht op de waterpoel, waar dus de hele dag beestjes aan het drinken waren. Van hordes zebra’s, gnoes en impala’s tot aan parelhoenders, wilde zwijnen en giraffen. Vooral deze laatste vond ik erg bijzonder, omdat ze een beetje schuw waren. Op de laatste nacht werd ik plots wakker van voetstappen langs onze tent: bleken er vijf giraffen richting de waterpoel te gaan. Zo mooi.

  Glampen in Namibie tussen de giraffen Glampen in Namibie tussen de giraffen

  Glampen in Namibie tussen de giraffen

  Glampen in Namibie tussen de giraffen Glampen in Namibie tussen de giraffen Glampen in Namibie tussen de giraffen Glampen in Namibie tussen de giraffen Glampen in Namibie tussen de giraffen

  Glampen in Namibie tussen de giraffen

  Glampen in Namibie tussen de giraffen

  Wat te doen in de omgeving?

  We verbleven hier drie nachten en hopten twee keer een volle dag naar het Etosha National Park om in onze eigen jeep op safari te gaan. Je kunt hier ook tours boeken om de Little Five (zoals spinnen, kameleons en hagedissen),  en de Secret Seven te zien, beestjes die stukken kleiner zijn dan de olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard, maar nét zo bijzonder zijn.  Maar een hele dag op je luie bedje naar het tafereel rondom de waterpoel te kijken, is ook zeker een aanrader. En ook hier gold: ultieme rust. Mag ik weer terug?

  Denk je dat dit verblijf in het Onguma Tented Camp bijzonder is, dan moet je vooral ook even de buren checken: The Fort (was helaas iets te duur…). Heb je kleine kinderen, dan is Bush Camp weer een aanrader. Voor ieder wat wils.

  Nog meer bijzonder glampen in Namibie?

  In dit artikel beantwoord ik alle vragen over mijn reis naar Namibie. Heb je zelf nog een andere vraag, dan kun je mij die hieronder stellen.

  Ook leuk om te lezen:

  Bekijk hieronder mijn Namibie vlogs. Niets missen van mijn video’s vol wooninspiratie abonneer je dan gratis op mijn YouTube kanaal.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu