Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  16 augustus, 2017

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  Interieurdesigner Reineke volgde ik al een tijdje op Instagram. Want wat heeft ze een fijne woonstijl. Toen ik kiekjes zag van haar Amsterdamse loft was ik op slag verliefd. Je zult hier maar wonen! Haar huis zit in een voormalige scheepswerfkantine. Samen met haar man en een architect maakte ze er een prachtig droomloft van.

  Interieurdesigner Reineke van RA Studio woont hier samen met man Olaf en kinderen. Een fijn huis met uitzicht op het IJ in een rustige buurt ergens op het KNSM-eiland. Als interieurdesigner wist Reineke wel raad met dit pand, welke zij en haar man casco kochten. “Er stonden slechts vier muren en een enorme trap, wat vroeger de entree van het gebouw was. We hebben alles zelf verbouwd.” Een droomloft waar je nooit meer weg wilt. Of toch wel? Nog net op de valreep fotografeerde en filmde ik haar huis; Reineke en haar man kochten een boerderij vlakbij Amsterdam welke ze eind dit jaar intrekken (ja, een nieuwe huizentour staat weer op de planning!). Een week voor deze binnenkijker organiseerde Reineke een sale waar ze veel items in huis verkocht (ik ben bewust niet geweest, want té verleidelijk anders). Gelukkig stonden er nog genoeg parels om te fotograferen.

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “De woonkamer heeft een vijf meter hoog plafond. Voorheen was dit de entree van de scheepskantine.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “De gouden salontafels komen van RA STUDIO, de olifantenpoot als bijzettafeltje is geen echte olifant. De loveseat is van Gelderland, de zwarte lamp links van Serge Mouille en de kussens van RA STUDIO.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Vanuit de master bedroom heb je zicht op het woongedeelte. Het kunstwerk kocht ik via eBay.Het behang is van Elitis.”

  Wat een droomhuis! Hoe ben je aan dit stulpje gekomen? 
  “In dit gebied in Amsterdam werden vroeger schepen gebouwd van de Koninklijke Nederlandse Stoomvaart Maatschappij. Op dit eiland zaten allemaal werven en ons pand was voorheen de scheepswerfkantine waar iedereen in de middag ging lunchen. Ons huis zit op de plek waar voorheen de entree zat met een betonnen trap naar boven. We kochten dit huis casco: er stonden vier muren en dus die enorme trap. Samen met een architect maakten we er een woonhuis van compleet met splitlevel. Splitlevel is goed te doen in dit pand: de muren zijn vijf meter hoog. Veel buren hebben dat ook gedaan omdat je zo de ruimte optimaal benut. Het leuke is dat hier allemaal creatieve mensen zoals fotograferen, ontwerpers en stylisten wonen. Allemaal hebben ze iets moois gemaakt van hun gedeelte van dit pand.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “De woonkamer is door de hoogte van het plafond heerlijk licht. De raambekleding is van Onel Window Dressings.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Ik ben helaas vergeten waar deze prachtige lamp vandaan komt…”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “De roze bank in de zithoek is van Vermissen, de salontafeltjes van RA STUDIO en Pols Potten, het kleed en de kussens zijn ook via RA STUDIO. Het waxinelichthoudertje is van Pols Potten. Het glazen doosje is van RA STUDIO (priveverzameling).”

  Klinkt als een groot project. Hoe ben je te werk gegaan?
  “We hadden carte blanche en konden alles doen met het pand. We moesten wel met de trap rekening houden. Deze konden we niet helemaal verwijderen; onder de woonkamer zit bijvoorbeeld nog de trap, maar die zie je niet. Mijn man ik hadden een paar wensen: we wilden de openheid van het pand behouden, maar wel werken met aparte ruimtes. Zo plaatsten we een groot raamwerk in de bovenste woonkamer voor meer openheid en verbinding met de verdieping eronder. Daarnaast wilde ik dat de slaapkamer in de woonkamer ‘hing’ en dat we een grote woonkeuken kregen zodat je vanuit hier verbinding hebt met alle ruimtes.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Bij de trap naar beneden vind je nog een zithoekje. Het bankje is van Pols Potten, kussens van RA STUDIO en Mariska Meyers, de salontafel en het vloerkleed zijn ook van RA STUDIO .”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Zicht vanaf de woonkamer richting de eethoek.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Vanaf de keuken heb je mooi zicht op de slaapkamer. De vaas in de vorm van een schelp kocht ik bij Van Hier Tot Tokio.”

  Omschrijf eens je eigen woonstijl?
  “Wat ik altijd zoek, is intensiteit qua warmte en kleur. Ik hou van originele items en spullen met een verhaal. Dat is voor mij altijd de rode draad, ook in mijn werk als interieurdesigner. Ik werk vaak met diepe kleuren, mooie materialen als velours en heel veel printjes. Dat geeft een bepaald warmte aan je huis en een rijk gevoel. Ik gooi ook alles door elkaar, maar alles past wél bij elkaar. Je kunt wel zeggen dat ik een echte verzamelaar ben. Voor mijn werk kom ik dagelijks mooie spullen tegen, dus ik verander het thuis best vaak. Dan heb ik ineens weer bruin behang.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “De gouden kandelaars kocht ik bij Household Warehouse. Op de tafeltjes staan o.a een glazen doosje met steen, een kwastje en een bijzondere haarclip, allemaal van RA STUDIO.”

  huizentour_reineke_interiorjunkie09

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Deze stoel is van RA Studio.”

  Bij binnenkomst vielen mij meteen die zwarte lampen op. Die zijn zo mooi. 
  “We hebben natuurlijk vijf meter hoge plafonds en met die hoogte moet je natuurlijk wel iets doen. Er hingen eerst papieren bollen, maar op deze was ik al tijden verliefd. Ik vind het gebruik van natuurlijke materialen heel mooi voor in dit huis en de transparantie maakt het luchtig. Deze ruimte moet je wel echt vullen, anders oogt het veel te groot. Leuk feitje: de plafondlampen zijn origineel en hingen ook écht in de scheepswerfkantine. We hebben er bollampen in gezet.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Alle zwarte stoelen rondom de eettafel zijn van Vermissen. De bloemenvaas is van Pols Potten.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “De lampen zijn origineel. We hebben er alleen andere gloeilampen in gedaan.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Onze slaapkamer heeft gouden raambekleding. Deze kocht ik bij Onel Window Dressings.”

  Je huis zit vol met parels, maar wat is nou je meest dierbare item in huis? 
  “Een van mijn meest dierbare items is het gouden kamerscherm die boven in de woonkamer staat. Die kreeg ik van mijn moeder toen ik hier kwam wonen. Het is Japans en eigenlijk is het een doek voor een kunstwerk. Het is al echt oud en zelfs een beetje verweerd, maar dat maakt het alleen maar mooier. Hij pakt het licht erg goed, en geeft meteen warmte aan de ruimte. Ik heb nog veel meer items waar ik van hou, zoals die schelpenvaas, die vind ik echt te gek. Ik hou ook van mineralen in huis en overal spot je het dan ook. Ze zijn er voor de goede energieën in huis.”

  "Dit kamerscherm is mij het meest dierbaar. Ik kreeg 'm van mijn moeder toen ik samen met mijn man dit huis kocht. Het is de basis voor een Japans kunstwerk. Dit scherm zou dus eigenlijk nog beschilderd moeten worden maar wij vinden 'm mooi zoals hij is."

  “Dit kamerscherm is mij het meest dierbaar. Ik kreeg ‘m van mijn moeder toen ik samen met mijn man dit huis kocht. Het is de basis voor een Japans kunstwerk. Dit scherm zou dus eigenlijk nog beschilderd moeten worden maar wij vinden ‘m mooi zoals hij is.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Overal in ons huis spot je kristal. Dat geeft het huis goede energie, Deze kocht ik bij Vermissen.”

  huizentour_reineke_interiorjunkie20
  Ik zie ook veel Aziatisch kunst in huis. Waar komt die voorliefde vandaan?
  “Ik ging vroeger veel op reis voor mijn werk, maar als kind reisde ik ook veel met mijn ouders. Ook dus naar Azië. Zo is die liefde voor Aziatisch kunst ontstaan. Ik heb nu veel contacten en leveranciers die mij bellen als ze iets bijzonders krijgen, dus zelf hoef ik tegenwoordig niet meer de hort op. Mooie parels krijg ik vaak aangeboden. Echt een luxe als verzamelaar. Ik vind Aziatisch kunst juist zo mooi omdat ze vaak gemaakt zijn van natuurlijke pigmenten en zodoende mooie, warme kleuren hebben. Het kunstwerk boven gebruikte ik als uitgangspunt voor de rest van de woonkamer. De kleuren komen bijvoorbeeld terug in de kussens, het kleed en de loveseat.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “De houten lamp is van Neef Louis, het kunstwerk is van Knoop in Amsterdam, het vloerkleed van Anthropology, de stoel van RA STUDIO en het behang van Elitis.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Dit kunstwerk kocht ik bij Van Hier Tot Tokio.”

  "Deze Aziatische kunstwerken zijn een privéverzameling en hangen tegenover ons bed."

  “Deze Aziatische kunstwerken zijn een privéverzameling en hangen tegenover ons bed.”

  Je gaat dit droomhuis verlaten voor een nieuw stulpje ergens buiten Amsterdam. Ga je weer helemaal opnieuw beginnen?
  “Klopt, eigenlijk wil ik wel opnieuw beginnen. Natuurlijk gaan er een paar dingen meer naar ons nieuwe huis, zoals spullen die we hebben gekregen. Ons nieuwe huis is een oude boerderij uit 1677. We gaan dus van modern naar klassiek. Veel items die nu in dit huis staan, passen gewoon niet in een boerderij. Daarom heb ik onlangs een sale gehouden thuis. Er stond een enorme rij! Uiteraard komen er weer felle kleuren in ons nieuwe huis. Kom gewoon weer eens langs als alles af is!”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “De lampen zijn van Ay Illuminate. In totaal hebben we er vijf hangen in de woonkamer. Op het keukenblad staat een lamp van Mariska Meyers (kap) en RA STUDIO (voet). Op de achtergrond bij de trap staat een houten stoel van Pols Potten.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “Deze leuke lantaarn zijn van Taiwan Lanterns.”

  Huizentour in de droomloft van interieurdesigner Reineke

  “De schalen naast de grote plant zijn van RA STUDIO en is een privéverzameling.”

  Meer weten over Reineke en haar werk voor RA Studio check dan haar website en Instagram. De video zien? Die vind je hieronder.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Meer huizentours:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu