Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een halfronde eettafel: style je eethoek er eens mee - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  Een halfronde eettafel: style je eethoek er eens mee

  Alles in huis is al zo hoekig. Je breekt dit door te werken met ronde vormen. Een goed voorbeeld is de eethoek. Vervang een rechthoekige tafel eens voor een ronde of ovalen. In het geval van twijfel tussen een rechthoekige en een ronde tafel: ga voor een halfronde eettafel!

  Dé gulden middenweg als je het mij vraagt, is de halfronde eetafel. Want eerlijk is eerlijk: aan een ronde tafel heb je wel verbinding met elkaar, maar je kunt er moeilijk acht stoelen aan kwijt. En bij een ovalen tafel zijn degenen aan de uiteindes altijd de lul, omdat er niet zoveel tafel meer overblijft. Toch is het werken met een ronde tafel zo mooi voor in de eethoek. Een halfronde eettafel biedt dan dé uitkomst; iedereen aan tafel heeft net zoveel ruimte, maar het oogt niet hoekig door de zacht afgeronde punten.

  Interieurontwerper Doortje koos voor een gitzwarte eettafel met zeven antracietkleurige stoelen erbij. Dat zorgt voor zo’n mooie eenheid met de zwarte schouw erachter en een gaaf contrast met het bruine, weelderige behang. Aan zo’n tafel weet je zeker dat je straks genoeg mensen kwijt kunt voor het kerstdiner. Kies, net zoals Doortje, voor allemaal dezelfde stoelen, hoewel een manusje van alles ook zeker goed te doen is in deze eethoek.

  Meer zien van deze halfronde tafel en meer uit het huis van Doortje?

  Goed nieuws, want de komende twee weken komen er nog drie woontips online uit Doortjes huis met als kers op de taart de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) die volgende week vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Doortje? Volg haar dan op Instagram via Thuisbijdoor.  

  Bekijk hier eerdere woontips uit het huis van Doortje:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu