Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een knusse zithoek stylen, zo doe je dat - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  Een knusse zithoek stylen, zo doe je dat

  De één heeft een enorme zithoek in huis, de ander kiest voor het kleinste kamertje. In beide gevallen kun je een knusse zithoek stylen, als je maar goed let op bepaalde elementen, zoals kleurgebruik, materialen, patronen en verlichting. Dat is goed te zien in het appartement van interieurontwerper Doortje.

  Naast de eettafel is de bank in de meeste gevallen dé plek waar het meest gezeten wordt in huis. Althans, in dit huishouden wel. Een plek om je even terug te trekken van de drukte van de dag. In de ene zithoek pronkt een grote lounger, in sommigen slechts een fauteuil. In het Amsterdamse appartement van Doortje koos ze voor de ruimte wat voorheen haar slaapkamer was. Omdat haar appartement na een verbouwing twee keer zo groot werd, had ze ineens zeeën van ruimte. Ze koos er eens niet voor om de grootste ruimte te kiezen om haar zithoek te stylen, maar juist de kleinste. De bank past precies in de breedte van de zithoek, ideaal. Daarnaast qua indeling ook best een logische keuze; als hier het bed zou staan, dan moest je de hele tijd er langs lopen om naar de zithoek te komen. Nu is de looproute perfect. En als haar vriend nog even televisie wilt kijken, terwijl zij al slaapt, dan gaan de serredeuren gewoon dicht.

  Zithoek stylen met dieppaars

  Hoewel deze zithoek in het middenstuk van het appartement zit, is het donkerder dan de overige ruimtes. Maar dat maakt het geheel alleen maar een stuk knusser, helemaal omdat de dieppaarse kleur en extra gevoel van geborgenheid geeft. Waar de televisie is verstopt? In de inbouwkast!

  Meer zien van deze knusse zithoek, hoe te stylen en meer uit het huis van Doortje?

  Goed nieuws, want volgende week komt de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) online. Wil je nog meer weten over Doortje? Volg haar dan op Instagram via Thuisbijdoor.  

  Lees hier een eerdere woontip uit het huis van Doortje:

  Bekijk hier twee eerdere hometours van hetzelfde huis, maar dan compleet anders:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu