Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht - Interior junkie
Menu

Search

  • I like my money right
    where i can see it:

  • 28-04-2024

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    De studentenkamer inspiratie komt dit keer van Romy. Ze zit in het laatste jaar van haar studie Allround Styling aan Academie Artemis en weet nog niet zo goed wat ze hierna gaat doen. Wellicht iets met interieurstyling? Haar studentenkamer is een ‘fijn paleisje’, zoals ze deze zelf noemt en ze heeft groot gelijk. Wat een plaatje!

    Een droom van een studentenkamer

    Haar studentenkamer in Utrecht vond ze, per toeval, via een collega, waarmee ze dit huis deelt. ‘’Zij plaatste een oproep op Facebook en ik dacht meteen: dit wil ik! Ik heb een keer haar shoot gestyled en toen kwam ik hier om wat te bespreken. Haar kamer zag er super leuk uit. Ik had deze kamer nog helemaal niet gezien, maar ik wilde hier gewoon wonen. De locatie alleen al is fantastisch.’’ En Romy had geluk, want ze mocht de studentenkamer meteen hebben. Toen ze de kamer voor het eerst zag, lag er een grijs tapijt in en waren de muren grijs geschilderd. ‘’Dat liet de kamer klein ogen. Dus ik dacht: hoe kan ik de kamer groter laten lijken? Ik legde er een witte vloer in en verfde de muren wit, dat maakte al een heel groot verschil.’’

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Zicht op de eethoek en het slaapgedeelte. De tafel is zelfgemaakt, net als de kast rechts. De discobal erboven op is van mijn opa geweest.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Op de eettafel staan o.a een palmboomkandelaar van Flying Tiger, een gouden doosje van Sissy Boy en een glazen bakje van Zara Home. Het waxinelichthoudertje is van All The Luck In The World en de vaas van Zara Home.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Zicht vanaf de eethoek naar mijn slaapkamer. Het roze sprei is van Sissy Boy, het dekbedovertrek is van HEMA, net als het letterbord aan de muur.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Naast het bed staat een bar cart van Sissy Boy met een palmboomkandelaar van Flying Tiger. Het roze kopje is van mijn tante geweest. De pannenkoekenplant kocht ik bij Rood & Bloem.”

    Studentenkamer inspiratie: 16m2 goed benut

    Romy’s studentenkamer heeft veel ramen en dat is een van de dingen die ze het mooiste aan haar kamer vindt. ‘’De hoeveelheid licht vind ik zó fijn. Ik heb ook gordijnen waar veel licht doorheen komt. Het liefst heb ik m’n gordijnen open en word ik wakker met het licht van buiten. Wanneer alles donker is, geeft dat me een benauwd gevoel.’’ De studentenkamer telt slechts 16m2 en de vorige bewoonster had dan ook alleen een slaapkamer gecreëerd. ‘’Ik wilde juist een woongedeelte, inclusief een bed dan, maar dat het bed wel afgeschermd is. De L-vorm van m’n kamer vind ik daarom ook relaxed, want als ik met m’n vriendinnen in het woongedeelte zit, zie je m’n bed niet.’’ Fijne studentenkamer inspiratie! Romy deelt het huis met een ander meisje en ze hebben geen woonkamer, maar die mist ze ook niet. ‘’Het is leuk en gezellig om af en toe een drankje te doen, maar ik zit voornamelijk hier en m’n huisgenoot in haar kamer. We vinden het allebei fijn dat we gewoon ons eigen plekje hebben.’’

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “In de kast ligt een kleine verzameling Tony Chocolonely repen, de waterkoker is van SMEG.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Het glazen windlicht is van Sissy Boy, de presse papier kocht ik in het tuncentrum, de discoballen zijn van HEMA, de gouden plantenbak op de bar cart is van IKEA en die op de verwarming is van H&M Home.”

    "

    “Deze glazen met gouden randje zijn van Hutspot.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Het rotan stoeltje is van KARWEI, het gele kussentje van Sissy Boy, het vloerkleedje van Doing Good en het tafeltje is van Sostrene Grene.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Dit wandrekje is van Sostrene Grene, net als de lijst met veer (de veer deed ik er zelf in). Het plantje is van IKEA, het gouden shiva beeldje komt uit India.”

    ‘Dit is écht Romy!’

    Bij binnenkomst in de studentenkamer zie je meteen dat Romy haar best heeft gedaan en het leuk vindt om met interieur bezig te zijn. Alles is tot in de puntjes gestyled. ‘’Als mijn vriendinnen hier binnenkomen, zeggen ze: ‘Dit is écht Romy.’ Het leukste aan interieur vind ik ook dat je jezelf erin terugziet. Dat je er min of meer je persoonlijkheid in kwijt kan.’’ Haar stijl omschrijven vindt ze nog lastig. ‘’Het is van alles wat. Ik heb heel veel roze, dus het is wel lieflijk, denk ik. Misschien ook wel een beetje romantisch? Het is niet een stijl. Soms zie je meteen dat iets minimalistisch is of juist Scandinavisch. Of richting bohemien.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “De zwarte staande lamp links is van IKEA. Het zwarte kastje in het loungehoekje is tweedehands en verfde ik zwart.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Het tijdschriftenrek is van It’s a present, de lijst is van IKEA.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “De gouden vogel is van H&M Home.”

    Jaloersmakend uitzicht

    Wat Romy vooral heel belangrijk vindt, is dat haar kamer gezellig is. Vooral ’s avonds met zo’n prachtig uitzicht op de Utrechtse grachten, heeft ze het goed getroffen. ‘’Dat is best een breed begrip, ‘gezelligheid’. Iedereen zegt dat natuurlijk, maar dat is voor iedereen anders. Ik vind bijvoorbeeld ’s avonds, als ik hier binnenkom met de lichtjes van buiten erbij, dan zet ik wat kaarsen aan, dat het dan zo knus en warm is hier.’’ Verder moet haar studentenkamer als thuis voelen en altijd netjes en opgeruimd zijn.

    Perfect zoals het nu is

    16m2 is niet heel veel, precies genoeg voor alle meubels, maar Romy mist toch nog wat opbergruimte. ‘’Dat heb ik opgelost door alle zooi onder m’n bed te schuiven. Maar aan de andere kant denk ik ook: dit is maar een studentenkamer en dit huur je. Dus alles wat ik hierin investeer, is uiteindelijk niet voor mezelf. Echt grote veranderingen hebben dan niet zo veel zin. En ik ben gewoon heel erg blij met hoe het er nu uitziet.’’ Wat ook een piepklein minpuntje is, is dat ze geen wasmachine in huis heeft, dus dat zou ze nog graag willen hebben. ‘’De wasserette is hier wel om de hoek, dus ik spaar m’n was dan op, maar het nadeel daarvan is, is dat m’n hele kamer vervolgens volstaat met drogende was.’’

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Aan de muur hangen allerlei polaroids.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Het messing dienblad is van H&M Home, de glaasjes met gouden rand van Sostrene Grene, het karaf is van H&M Home.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Boven het bed hangt een plankje van IKEA met o.a een gouden spiegeltje van H&M Home.”

    Klein budget hoeft geen probleem te zijn

    Voordat Romy hier kwam wonen, had ze wat geld gespaard, maar dat bleek achteraf toch niet heel veel te zijn. Gelukkig kon ze ook het een en ander van thuis meenemen. ‘’Ik had maar een budget van €1000 en uiteindelijk kostte alles best veel geld. Vooral de vloer was een grote kostenpost. Ik had nog wel veel bij m’n ouders staan, dus dat was een meevaller.’’ Haar vader maakte haar bed, kast en bureau: handig! ‘’M’n eettafel, die dus eigenlijk bedoeld was als bureau, past hier perfect doordat deze wat smaller is.’’ De accessoires heeft ze geleidelijk verzameld. ‘’Elke maand kom je wel weer iets tegen en uiteindelijk vormt het zich.’’

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Het gouden bakje op het kastje is van ANNA + NINA, de kandelaar is van All The Luck In The World.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “De bank is van IKEA, de kussens erop van H&M Home. De lijsten erboven zijn van IKEA.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “In de kast staan enkele boeken, waaronder ook ‘Babe you got this’!”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    “Ik vind het leuk om mijn inspiratie te halen uit boeken, zoals deze.”

    Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht

    Thanks Romy voor je warme welkom!

    Favoriete plek in haar studentenkamer

    Haar favoriete plekje is haar bed en dat terwijl ze zo’n fijn woongedeelte heeft. ‘’Dan leg ik al m’n kussentjes daar neer, pak ik m’n laptop, kopje thee erbij. Heerlijk.’’ Wanneer ze echt productief bezig moet zijn, is haar bureau/eettafel favoriet. ‘’Dan merk ik gewoon dat het niet werkt wanneer je op je bed zit. En dan heb ik dat prachtige uitzicht over de grachten, terwijl ik aan het werk ben.’’

    Heel erg bedankt dat we bij je mochten binnenkijken in je studentenkamer, Romy. Bedankt voor je studentenkamer inspiratie! Heb je zelf ook een inspirerende studentenkamer en wil je je opgeven voor deze rubriek stuur dan een mailtje met vijf foto’s van je kamer en je adres naar info@interiorjunkie.com o.v.v. ‘studentenkamer shoot. Wie weet komen we snel bij je langs.

    Benieuwd naar de andere studentenkamer inspiratie? Je bekijkt ze hieronder:

    Tekst & interview: Renata Soldan
    Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

    Eén reactie op “Studentenkamer inspiratie van Romy uit Utrecht”

    1. Nubiah schreef:

      Geweldige kamer!!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontdek meerWoonverhalen

  • Laatste blogpost
  • Menu