Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn thuiswerkplek pimpen met een rozenkelim - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  Mijn thuiswerkplek pimpen met een rozenkelim

  Zoals jullie weten, is mijn thuiswerkplek nog lang niet af. Maar daar gaat wel snel verandering in komen. Op dit moment ben ik druk aan het brainen welk vloerkleed ik nou moet nemen. Dat het iets fleurigs moet worden, is zeker. Of ga ik toch voor een neutrale tint? Voor deze shoot ging ik even neuzen bij Rozenkelim. Verleidelijk!

  Rozenkelim ken ik al een tijdje; dit merk verkoopt namelijk hele mooie rozenkelims, berbers, Perzische tapijten, vintage kleden, patchwork kleden en kelim kussens die eigenaar Jeroen uit Turkije, Moldavie, Iran en Marokko haalt. Hoe het allemaal begon? Bij toeval ontdekte hij tijdens een vakantie in Turkije (minor detail: Jeroen verhuurt ook een vakantievilla in Datca) een winkeltje van een oude vrouw die ongeveer 1000 kleden verkocht waarvan 200 authentieke rozenkelims uit Moldavie. Toen hij terug ging om ze nogmaals te bekijken, bleken ze allemaal te zijn verkocht aan bekende veilinghuizen. Er was dus zeker vraag naar. Hij begon zelf ook kleden in te kopen. Met succes. Tot op de dag van vandaag wordt het aanbod nog regelmatig aangevuld.

  Mijn bezoekje aan de showroom ging gepaard met heel veel hartkloppingen, want het aanbod is om te smullen. Omdat ik zelf bezig ben met een nieuw vloerkleed in mijn thuiswerkplek deed ik voor deze post inspiratie op bij Rozenkelim.

  Mijn thuiswerkplek pimpen met een rozenkelim

  Waarom een vloerkleed op je thuiswerkplek?

  In mijn vorige huis had ik een echte kelim in de zithoek en mijn voorkeur gaat ook voor in dit huis uit naar eentje, omdat er vaak een heel verhaal achter zo’n kleed schuilt. Zo vertelde eigenaar Jeroen me dat zijn contactpersoon door het Atlasgebergte in een busje met megafoon rondrijdt om te vragen of mensen hun kleden willen verkopen. Dit zijn vaak kleden die tussen de 30 en 80 jaar oud zijn, allemaal even uniek. Nadat ze zijn gewassen (sommigen krijgen zelfs een nieuw kleurtje) gaan ze richting Nederland en krijgt ‘dat oude kleed van zolder’ ineens een nieuw leven in een westers interieur. Hoe bijzonder is het dan om er eentje in je huis te hebben?

  Naast dat het natuurlijk heerlijk aan de voeten is, voegt het ook echt wat toe aan de ruimte; het maakt het meer af. Daarnaast heb ik een glazen bureau wat de ruimte wat killer maakt. Zonde natuurlijk, maar met een vloerkleed maak je het wel meteen een stuk gezelliger. En fijn ook; omdat mijn bureau van glas is, kan ik extra genieten van een vloerkleed onder mijn bureau. Katlief vindt het trouwens ook een geweldig idee, die is er niet meer vanaf te krijgen…

  Mijn thuiswerkplek pimpen met een rozenkelim Mijn thuiswerkplek pimpen met een rozenkelim

  Bloemenpracht op mijn thuiswerkplek

  Voor deze shoot in mijn thuiswerkplek koos ik voor een authentieke rozenkelim uit Moldavie gemaakt van 100% wol van 245 x 183 cm, omdat hier mijn voorkeur direct voor uit gaat door de uitgesproken kleuren en het bloemenpatroon (degenen die mij langer volgen, weten dat ik van bloemenprints in huis hou). Toch wilde ik ook een vloerkleed kiezen die totaal anders was, eentje die ik niet zo snel zou kiezen. Dus koos ik voor een vintage vloerkleed uit Turkije van 245 146 cm in een beige-bruine kleur met blauwe accenten, omdat deze mooi af steekt bij de okergouden muur. Dit kleed is opnieuw geverfd door Rozenkelim zodat hij weer mooi werd. Een stuk rustiger dan optie één, dus ook zeker een kanshebber.

  Mijn thuiswerkplek pimpen met een rozenkelimMijn thuiswerkplek pimpen met een rozenkelim Mijn thuiswerkplek pimpen met een rozenkelim

  Ook pronken met zo’n mooi vloerkleed?

  In de webshop van Rozenkelim vind je nog veel meer mooie vloerkleden. Fijn ook: bezorgen is gratis en als je het kleed toch niet mooi vindt, dan kun je het gewoon weer ruilen. Of nog leuker: hop evens langs in de showroom in Hillegom waar je kunt neuzen door ruim 500 kleden. Zeker weten dat er een favorietje tussen zit.  Ben heel benieuwd wat jullie van deze twee vloerkleden vinden. Laat je het me even weten?

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Rozenkelim. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  3 reacties op “Mijn thuiswerkplek pimpen met een rozenkelim”

  1. Jeroen schreef:

   Bedankt! Heel leuk artikel, ik vind het vintage vloerkleed met mooiste staan.

  2. Ebrina Haga schreef:

   Dat vind ik ook! meer vanwege de “rust” en inspiratieplek m.b.t. werken, alhoewel ik het eerste kleed super vind. Ben benieuwd waar je voor gaat!

  3. Marieke schreef:

   Hoi Elisah,

   Wat een mooie thuiswerkplek heb je gecreëerd! Mooie kleuren op de wand, en inderdaad, met een vloerkleed kun je een ruimte heel mooi aankleden! Ik vind het glazen bureau wel mooi, dan zie je het hele effect van een vloer(kleed).

   Groetjes Marieke van Sukhi.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu