Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De 14 meest gestelde vragen aan mij - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  13 december, 2018

  De 14 meest gestelde vragen aan mij

  Dagelijks word ik overspoeld door vragen op Instagram, Facebook, YouTube en op mijn blog. Helaas kan ik ze niet allemaal beantwoorden, maar het valt me ook op dat ze bijna allemaal hetzelfde zijn. Vandaar ook deze post met al jullie prangende en meest gestelde vragen op een rij. Beantwoord en al…

  Die zachtgrijze tint in je woonkamer is zo mooi! Hoe heet deze kleur en van welk merk is het?

  In de woonkamer gebruikte ik voor alle muren de tint Cornforth White van Farrow & Ball. Sommigen denken dat ik de andere muren in deze ruimte net even een ander kleurtje heb gegeven, maar het is allemaal dus Cornforth White. Dat vind ik ook het mooist aan deze kleur omdat het elk moment van de dag er weer net even anders uit ziet. Ik werk vaak met Farrow & Ball omdat de verf zulke mooie kleurpigmenten heeft. Vind je het merk net iets te duur, dan kun je de tint ook laten mengen in een verfwinkel of de bouwmarkt. Let wel: dan is de kwaliteit wel anders.

  De 14 meest gestelde vragen aan mij

  Hoe heet de plant in je slaapkamer en hoe hou je ‘m zo mooi?

  Het is een Strelitzia, ook wel Paradijsvogelplant genoemd, omdat er wel eens een mooie bloem uit groeit (lijkt op een vogel). In het tuincentrum kun je deze zelfs kopen met een bloem of met meerdere bloemen, hoewel deze Strelitzia’s wel een stuk kleiner zijn dan die van mij. Hoewel ik twee echte heb gehad, is deze een nepperd. Ik liet er twee in amper een half jaar tijd doodgaan, omdat de slaapkamer te koud en te donker bleek voor deze plant. Je moet zo’n plant dan ook in een zonnige, warme ruimte zetten, dan voelt ‘ie zich het fijnst.

  Mooi zo’n nep Strelitzia, maar hoeveel kost nou zoiets?

  Die van ons kostte €650 schoon aan de haak. Best een investering, maar je hebt wel een plant voor het leven. Ik doe ‘m nooit meer weg. Een echte van dit formaat kost al snel €200 en dan komt er ook nog de pot bij. Onze pot was rond de €350.

  De 14 meest gestelde vragen aan mij

  En die lelieboom, is dat ook een echte?

  Nee, ook deze boom is nep. Het is een fantasieboom: een mix van lelie en een ficus. Hij is ontworpen door Zomers Bloemen in Rotterdam, die in ons vorige huis de bloesembomen ontwierpen. In deze post vertel ik meer over deze beauty van een lelieboom.

  Ik ben heel benieuwd hoe de blauwe kleur in je slaapkamer heet.

  Dit is de kleur Hague Blue van Farrow & Ball. In deze post vertel ik meer over mijn slaapkamer. Door alle muren blauw te verven en het plafond wit te laten, krijg je een super mooi contrast. Ik vind deze tint het allermooist voor in een slaapkamer. Kun je nagaan: ik wilde eerst voor grijs gaan…

  Wat vind je man van je interieurstijl. Is hij het altijd eens met alles wat in huis gebeurt?

  Mijn man is heel picky qua interieurstijl, maar dat ben ik ook. Hij houdt niet van standaard en vind het juist leuk om te experimenteren in huis. Ok, het flamingobehang in het toilet moest hij wel even slikken, net zoals het ronde bloemenvloerkleed van Moooi voor in de woonkamer en de blauwe tint in de slaapkamer. Maar hij stond er wel voor open. We hebben één gouden regel in huis: niets komt erin als een van de twee het niet mooi vind. Ik richt dus zeker niet in mijn eentje het huis in. Maar moet wel eerlijk bekennen dat ik heel goed kan overtuigen… Waar hij nog wel eens moeite mee heeft, is dat er vaak mensen komen filmen en fotograferen. Dan moet het hele huis weer aan kant. Maat goed, hij weet dat dit mijn werk is, dus hij is het inmiddels al gewend.

  De 14 meest gestelde vragen aan mij

  Hoe ben je begonnen als interieurblogger? En doe je het als hobby?

  Eind 2011 werd mijn contract bij mijn laatste werkgever niet verlengd, dus besloot om voor mezelf te beginnen als freelance journalist. Ik was destijds ook volop bezig met het inrichten van mijn vorige huis. Dat vond ik zo leuk dat ik ineens besloot om een interieurblog op te starten, omdat ik mijn woonverslaving wilde delen met anderen. In de zomer van 2012 werkte ik eraan en ik ging stilletjes op 1 september live. Ik stopte met de modeblog die ik nog runde met iemand anders om me naast mijn freelance werkzaamheden voor bladen en websites te werken aan mijn blog. Ik heb jarenlang zeven dagen per week gewerkt, omdat ik zo graag een succes wilde maken van Interior Junkie. Sinds drie jaar doe ik het fulltime en werk ik al 5,5 jaar samen met mediabureau Adfactor en heb sinds een paar jaar ook een management (Hello Sparkle), dus het is zeker geen hobby meer.

  Hoe verdien jij je geld met bloggen?

  Ik verdien mijn geld door samen te werken met merken. Zij betalen voor exposure op mijn blog en social media kanalen. Deze samenwerkingen zijn te herkennen aan ‘sponsored’ op mijn blog, #interiorjunkiecollab op Instagram en door het te vermelden in de omschrijving van mijn video’s. Bijna alle samenwerkingen gaan via mijn mediabureau en mijn management. Adfactor gaat over alle sponsored content op mijn blog en social kanalen en HelloSparkle doet de boekingen voor mijn aanwezigheid op bijvoorbeeld events, het gebruik van mijn merknaam voor de eigen kanalen van een merk paneldiscussies en presentaties voor bijvoorbeeld een marketingafdeling van een merk, eigenlijk alles buiten mijn blog om. Daarnaast heb ik banners op mijn site en werk ik met affiliate linkjes.

  Die mooie okergouden tint op je thuiswerkplek. Hoe heet deze?

  Dit is mengverf van KARWEI en heet IG PS-1142. Ik ontdekte deze tint op de Woonbeurs van twee jaar geleden. Destijds had ik een shoot staan voor KARWEI in mijn eigen huis met als thema Boutique Hotel. Daar paste die tint perfect bij. Manlief slikte even, maar was snel om. Het is zo’n mooie tint, want deze kamer zit op het zuiden en als de zon schijnt, licht het helemaal op. In deze post lees je meer over mijn thuiswerkplek.

  De 14 meest gestelde vragen aan mij

  De visgraat vloer in je woonkamer. Is dit massief hout?

  Klopt, we hebben een massief eikenhouten vloer. Rib uit ons lijf, maar wel een woondroom die voor ons uitkwam. Eigenlijk een geluk bij een ongeluk, want er lag al een mooie donkere vloer in, maar de anderhalf eeuw oude balken onder het pand waren aan het rotten dus de hele vloer moest er met een kettingzaag uit. We hebben alles weer vlekkeloos gemaakt, zodat die visgraat vloer er hopelijk weer een eeuw tegenaan kan. In deze post vertel ik meer over onze visgraat vloer.

  Je doet wel veel samenwerkingen, hoe kun je als blogger nog objectief blijven?

  Ik werk veel samen met merken, want net als iedereen moet er brood op de plank komen. Ik merk dat veel mensen vaak nog moeite hebben dat hun favoriete blogger of vlogger steeds vaker samenwerkt met merken. Hier kan ik heel duidelijk over zijn: door deze samenwerkingen kan ik fulltime bloggen, dus nog meer tijd besteden aan leuke content voor mijn bezoekers. Al mijn kanalen zijn gratis te bezoeken door iedereen, dus hier kan ik mijn geld niet vandaan halen. Wél door inspirerende samenwerkingen op te zetten met merken.

  Ik ben zeker selectief in de samenwerkingen die ik doe en zeg ook vaak ‘nee’. Het moet niet met elkaar bijten. Ik werk bijvoorbeeld al jarenlang samen met KARWEI, dan ga ik tegelijkertijd niet ook nog iets doen met GAMMA. Soms moet ik echt keuzes maken, maar dat is ook wat mijn management goed voor me in de gaten houdt. Samenwerken met veel van dezelfde partijen kan op korte termijn een hele leuke omzet geven, maar op de langere termijn kunnen deze merken erop terugkomen en vinden dat je teveel samenwerkt met concurrerende partijen. Ik vind het ook karakter hebben als je niet overal ‘ja’ tegen zegt.

  De 14 meest gestelde vragen aan mij

  Ik heb een reactie achtergelaten, maar je reageert niet…

  Ik krijg zoveel reacties op verschillende kanalen dat ik niet alles kan beantwoorden. Ik ben immers geen klantenservice en merk dat ik wel eens gestresst word van al die berichtjes en reminders die soms al na één dag komen. Vaak hebben mensen hier begrip voor maar soms krijg ik ook boze reacties. Die laat ik snel van me afglijden, want ik heb al tijden één belangrijke regel voor mezelf: als iets mij niet happy maakt, laat ik het lekker gaan. Dan maar één follower minder.

  Je hebt altijd zulke mooie krullen in je haar. Hoe doe je dat of heb je deze van jezelf?

  Haha, ik heb van mezelf echt raar haar: het is een mix van steil versus golvend versus kroes. Dus er gaat of de steiltang in (doe ik al sinds ik veertien ben) of de krultang. Alleen op vakantie doe ik vaak niets met mijn haar, want dan zit het op de een of andere manier altijd goed (liefde voor beach hair!). Ik gebruik die van Babyliss en ben er dagelijks nooit langer dan tien minuten mee bezig.

  De 14 meest gestelde vragen aan mij

  Ik heb hulp nodig met mijn huis inrichten. Kan ik je inhuren voor interieuradvies?

  Een tijd lang heb ik erover nagedacht om dit meer te doen, maar ik merk dat ik bloggen en video’s maken voor mijn kanalen leuker vind dan iemand helpen met zijn of haar interieur. Af en toe doe ik het wel, maar dan voor bekenden. Dus helaas, je kunt me dus niet inhuren. Vaak heb ik wel leuke samenwerkingen met merken waarvoor ik (mini)make-overs weggeef en waarvoor je je eens kunt opgeven, dus ik zou gewoon al mijn kanalen in de gaten houden.

  Wellicht heb jij een prangende vraag die hier niet bij staat. Schroom dan niet om te reageren, want dan ga ik gewoon bezig met deel 2.

  Beeldcredits:

  Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Eén reactie op “De 14 meest gestelde vragen aan mij”

  1. Meryam schreef:

   Allereerst wat een ontzettend leuke blog/ vlogs heb je!!! Zo inspirerend! Ik leer zo anders naar mijn interieur te kijken! Echt leuk!
   Je hebt altijd hele mooie foto’s waarmee je alle interieuren captured… wat mij dan weer nieuwsgierig maakt naar …. welke camera je gebruikt!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu