Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Eindelijk kan ik jullie het eindresultaat laten zien van mijn nieuwe slaapkamer. Omdat mijn mooie Strelitzia plant dood ging (iets met teveel water geven…) duurde het even voordat ik de perfecte vervanger vond. Maar nu pronkt er een hele mooie en kan ik jullie het resultaat laten zien. Nieuwsgierig? Kom maar binnen…

  Mijn eis voor mijn nieuwe slaapkamer? Het moest aanvoelen als een chique hotelkamer. Eentje waarvan je denkt dat het ergens in Parijs staat, compleet met luxe materialen, diepe tinten, een weelderige plant en natuurlijk met een gouden randje. Voor de basis van deze slaapkamer koos ik voor de tint Hague Blue van Farrow & Ball, een diepe blauwtint welke het perfect doet in de slaapkamer (leuk feitje: je kunt je ook aanmelden voor de Colour Consultancy!) en goed matcht met het donkergroene van de Strelitzia en mijn vintage kabinetje. Het geheel geeft me echt een gevoel van geborgenheid en maakt dat hotelkamergevoel helemaal af.

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Dierbare items

  In deze slaapkamer staan twee dierbare items. De eerste is het vintage kabinetje dat veertig jaar bij mijn ouders op zolder stond. Hier lagen vroeger de spelletjes in van mijn zus en ik. Hij was ooit van mijn opa en oma dus we denken dat het kastje meer dan zestig jaar oud is. Heel bijzonder dat hij nu, geschuurd en voorzien van een nieuw laagje lak, in mijn slaapkamer pronkt. Een ander dierbaar item is de Tokkina Bird van iittala, die van mijn oma is geweest. Deze stond altijd op haar salontafel. Toen zij overleed, zette mijn moeder het vogeltje op haar kist waarna er een zonnestraal doorheen scheen en prachtig ligt gaf. Na haar dood belandde de vogel bij mijn moeder op de schouw en vorig jaar kreeg ik ‘m van haar cadeau. Nu heeft ‘ie een mooi plekje gekregen in onze slaapkamer.

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Waar komt alles vandaan?

  De blauwtint op de muur is Hague Blue van Farrow & Ball, de schouw verfden we in de kleur Pitch Black. Ons bed van denim is van Auping en namen we mee uit ons vorige huis, het dekbedovertrek (Fleur Nachtblauw), de kussentjes (Furry Burgundy) en de quilt (Roeby Pine) zijn van ESSENZA, de Strelitzia en de bronzen pot kochten we bij Jasmijn Bloemen. Op de schouw staat een blauwe vaas van Broste Copenhagen, de Tokkina Bird van iittala kreeg ik van mijn moeder, het keramieken katje kreeg ik van mijn schoonouders en komt uit een atelier in Frankrijk, het schilderij kregen we ook van hun cadeau en hing jarenlang bij hun in de hal.

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Vintage kastje vol curiosa

  Op het kabinetje (tweedehands, gekregen van mijn ouders) staat een stenen beeldje dat we meenamen uit Bali (deze komt oorspronkelijk uit Timor). Het boek eronder is van Missoni en is van Taschen. De grijze vaas kocht ik in een antiekwinkeltje op Texel, de glazen doosjes zijn van T.K Maxx, de pot met de pannenkoekenplant is van Deka Tuin, de gele grote vaas is van Homestede en het blauwe waxinelichthoudertje is van iittala. Erboven hangt een ronde spiegel van Sissy-Boy. De messing knopjes aan de deuren kochten we online (weet niet meer waar) en aan een van de knopjes hangt een geurkwastje van Rituals. De ronde lamp met messing detail is van Flos.

  Ben heel benieuwd wat jullie van mijn slaapkamer vinden! Leuk nieuws: eind deze maand staat er een nieuwe slaapkamerinspiratie video en shoot live, dit keer van onze logeerkamer. Bijna af…

  Uiteraard maakte ik ook een video van mijn nieuwe slaapkamer. Die vind je hieronder.

  Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  slaapkamer-interiorjunkie17 Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  18 reacties op “Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer”

  1. Debbie schreef:

   Wauw prachtig! ik ben zelf er van het wit en lichte kleuren, maar dit is ook echt te gek. Elke ochtend wakker worden in je eigen hotelkamer! chapeau hoe mooi je het af hebt gestyld!

  2. Kaat schreef:

   (Ik kan het niet laten, maar licht is toch echt met cht. Voor de rest een beeldige slaapkamer! Vooral dat blauw, wauw!)

  3. Warsha schreef:

   Super gaaf! Zou je willen delen wat de diameter van de ronde sissy boy spiegel is? Vind het een erg mooi formaat. Ik vind online veel mooie ronde spiegels, maar durf telkens niet te bestellen, omdat ik geen gevoel heb bij de genoemde diameters. Bedankt alvast voor je hulp!

  4. Rochella schreef:

   Wauw! Mooi gestyled. Mag ik vragen wat voor door plant je hebt staan?

  5. Es schreef:

   Wauw! Welke witte verf heb je gebruikt?

  6. Robert schreef:

   Mooie kleurencombi met het blauw van de wand, de sprei en het groen van de planten.

  7. Naomi schreef:

   Prachtig :)!
   Ben benieuwd waar de lamp van is?

  8. Sjuul schreef:

   Van welk merk is het dekbedovertrek en de mooie sprei?

  9. Claudia schreef:

   Wat gaaf zeg, echt super mooi! Inderdaad dat hotelkamer gevoel.. hahah
   Ik vind die muurkleur ook heel uniek, zie je niet zo vaak. Zelf heb ik nu jaloezieën in zo een blauwe kleur, alleen wel een stukje lichter. Voor de geïnteresseerde: 102419 bij jaloezieenexpert.nl heb ik nu. Vraagje, heeft iemand een goede tip waar je mooie spreien kunt halen? ben mij aan het rot zoeken maar zie nergens eentje waar ik echt wild van wordt oid .. Bedankt!!

  10. Ramon schreef:

   Mooie radiator! Wat voor een merk is dat?

  11. Erg mooi de mix van klassiek met modern voor een tijdloos interieur! Super leuk hoe je jouw vintage cabinetje een tweede leven hebt gegeven.

  12. Leyla schreef:

   Wowww, ik werd diepgeraakt door je styling?. Over iedere meubel heb je goed nagedacht. Voor de kunstplant Strelitzia ben ik echt gevallen. Mag ik vragen waar ik deze kan kopen. Ik wil hem ook heeel graag hebben.

  13. Marlin schreef:

   Love this topics which are already quite balanced details. While many people immediately guided with your article. It is definitely a high end pitch to preserve its integrity.

  14. Laura schreef:

   Prachtig interieur! Ik heb al meerdere malen voorbij zien komen dat de tint blauw The Hague Blue is van Farrow and ball en ik vind hem schitterend. Alleen als ik online kijk voor het bestellen, kan ik drie opties kiezen: Estate Emulsion, Modern Emulsion en Full glossy. Welke heb jij gebruikt?

  15. Kitty van Dalen schreef:

   Hoi wat een prachtige slaapkamer. Het grappige is dat ik hetzelfde kabinet kastje heb sinds kort, in de zelfde week dat ik jouw foto voorbij zag komen. De mijne is flink donker en zou graag willen weten of de jouwe dat ook was? Omdat ik lees geschuurd en nieuw laagje lak. Want dan kan ik aan t schuren beginnen. Bedankt voor je inspiratie. Groetjes Kitty

  16. Frank schreef:

   Mooi gedaan hoor! Welke kleur wit heb je gebruikt? Ook van Farrow & ball? Of een reguliere ralkleur (9010 of 9106)?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu