Zo licht je keramiek, kristal en ander servies uit in huis

Een van Kiki’s woonverslavingen is het verzamelen van keramiek en servies. Door de jaren heen verzamelde ze het één en ander op onder andere vlooienmarkten en in concept stores. Haar verzameling keramiek licht ze natuurlijk extra uit in haar Amsterdamse stulpje. Mooie woonkamer inspiratie!

In Kiki’s woonkamer is de zwarte kast met glazen deuren zeker niet te missen. Hierin staat ondermeer Kiki’s verzameling keramiek, kristal en ander mooi servies. Vooral kristal is Kiki’s ultieme favoriet; de kast staat er vol mee. Het meeste hiervan tikt ze op de kop op vintage marktjes, waarbij de bekende brocantemarkt in Lille haar favoriete spot is. Een leuke tip uit haar huis: ze gebruikte een kristallen karaf als vaas. Weer eens wat anders, toch?

Haar meest favoriete servies is toch wel die met de zwarte ‘verfspetters’. “Deze kocht ik bij Pantoufle in Rotterdam en volgens mij is het van een Italiaans merk,” aldus Kiki.

Zo licht je keramiek en servies uit in huis

Maar er is meer mooi servies te spotten in dit huis…

Zo staat er in haar keuken een messing rekje waar ze kleurrijke kopjes en schoteltjes heeft uitgestald. Deze verzameling tikte ze ook op de kop op de bekende brocantemarkt in Lille (had je mijn vlog hierover al eens gezien? Zeker doen, want ik kwam thuis met heel veel mooie pareltjes). Op de onderste plank staan weer bakjes die ze meenam van haar vakantie in Portugal. En zo verzamelt ze er lekker op los.

Wat er nog op haar verlanglijstje staat is nog een kristallen karaf en meer ontbijtbordjes, dus als jullie tips voor haar hebben, dan is dat meer dan welkom.

Zo licht je keramiek en servies uit in huis

Mijn top 5 aan mooi servies

Net zo mooi als het servies bij Kiki. Bij deze mijn favorietjes op een rij.

 

Zo licht je keramiek, kristal en ander servies uit in huis

Hoe leuk zijn deze kommetjes? Het doet me meteen denken aan de jaren 70. Deze stijl zie ik steeds vaker voorbij komen. Deze kommetjes zijn van keramiek en komen in een set van vier. Extra leuk vind ik dat het vier verschillende kleuren zijn. Lekker mix en matchen, dus.

Zo licht je keramiek, kristal en ander servies uit in huis

Deze serveerschaal doet me meteen denken aan een tropische vakantie. En ook al word je doodgegooid met palmbomen voor in huis, het blijft nog altijd hartstikke leuk. Deze schaal van keramiek meet 25 x 13 cm. Leuk om er een fruitsalade op te serveren. Maar net zo leuk hangt ‘ie aan je muur.

Zo licht je keramiek, kristal en ander servies uit in huis

Heb je geen zin om net als Kiki de vlooienmarkt af te struinen voor kristal? Deze kristallen glazen koop je kant en klaar en komen in een set van vier. Ook heel leuk om er een plantje in te doen.

Zo licht je keramiek, kristal en ander servies uit in huis

Mierzoet zijn deze pastelkleurige borden, een beetje dezelfde tinten als de kop en schoteltjes van Kiki. Ook deze zijn van keramiek en komen met z’n viertjes graag je kant op. Oh ja, ze meten 24 x 24 cm.

Zo licht je keramiek, kristal en ander servies uit in huis

Dit twaalfdelige servies komt in een zonnig kleurtje. Doet me denken aan een vakantie aan de Middellandse Zee (blijkbaar ben ik toe aan vakantie…). De dinerborden en pastakommen zijn gemaakt van keramiek en hebben een klein glansje.

Meer zien van het keramiek, kristal en ander mooi servies uit het huis van Kiki?

Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want morgen komt er nog één woontip online met als kers op de taart de volledige hometour, zowel de fotoshoot als de video shoot, die aanstaande vrijdag live gaat. Wil je nog meer van Kiki en haar gezellige Amsterdamse appartement zien, volg haar dan op Instagram

Bekijk hier de woontip van gisteren:

Bekijk hier de woontips van de vorige hometour van Mariska en haar loft uit Rotterdam:

Beeld © Emma Peijnenburg/InteriorJunkie.com

Reageer ook