Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Utrecht - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 05-03-2024

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Utrecht

  In de studentenkamer van Sanne uit Utrecht spot je een prachtig hoog plafond én een vide. Omdat ze een echte vintage- en muziekliefhebber is, vind je in haar kamer veel antieke spulletjes en een platenspeler. Kortom: een studentenkamer om je hart bij op te halen! Kom snel binnen voor meer studentenkamer inspiratie

  De hoogte in

  Sanne heeft een kleine kamer, maar door het hoge plafond wist ze precies wat ze moest doen om ruimte te creëren. “Aan het plafond hing ik twee rekken. Op het eerste rek liggen verschillende boeken en accessoires, en op het andere rek hangen verschillende keukenspulletjes. Hierdoor heb ik minder kastruimte nodig en creëer ik dus direct meer ruimte in mijn studentenkamer.” Aldus Sanne. Ook heeft ze een jaloersmakende vide in haar kamer. “Deze plek kan je natuurlijk gebruiken als bergruimte, maar ik koos er voor om van mijn vide een slaapkamer te maken. Zo hoeft er geen bed in mijn woonkamer te staan.”

  "Deze rekken

  “Op dit rek bewaar ik verschillende kookspulletjes die ik kocht bij HEMA.”

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “Op deze rekken bewaar ik de meeste losse spulletjes die ik heb.”

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “Dit is mijn bed die op de vide staat. Mijn dekbed komt van HEMA. De roze en blauwe kussentjes zijn van IKEA en de lampjes kocht ik bij Party Deco.”

  Gek op plantjes, vintage en muziek

  Sanne haar studentenkamer staat ook vol met groen. “Een aantal van mijn plantjes hangen aan de rekken die vastzitten aan het plafond,” aldus Sanne. “Dit geeft een beetje een speels effect. De rest van mijn plantjes staan op tafels en kastjes. Planten zorgen echt voor een gezellige en rustige sfeer, ze zijn bij mij dan ook een echte must voor in huis.”

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “Dit plantje kocht ik bij Intratuin.”

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “Deze plant is ook van Intratuin en het tafeltje is van Xenos.”

   

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “De kopjes zijn van het merk HK Living en heb ik gekocht bij Intratuin. De gouden lepeltjes zijn van HEMA.”

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “De plantjes zijn van Intratuin, de geurstokjes van het merk Bolsius, het houten klokje heb ik zelfgemaakt en het gele bordje komt van een motorbeurs. Mijn vader kocht het voor me.”

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “De plant langs het schilderij kreeg ik cadeau van een studiegenootje. De plantjes boven mijn gitaar zijn van Intratuin en heten ‘Monkey Jar’. De platenspeler kocht ik bij Swordfish and Friend, en het houten kastje wat hieronder staat komt daar ook vandaan.’

  Liefde voor muziek

  Naast planten is Sanne ook gek op muziek. “Vanaf mijn tiende speel ik al gitaar,” aldus Sanne. “Er is ondertussen wel een snaar gesprongen, die moet ik nog steeds maken, maar daar heb ik nog geen tijd voor gehad, haha. Verder houd ik ook erg veel van jazzmuziek. Daarom kocht ik een platenspeler. Mijn vader had gelukkig nog een hoop oude platen liggen, dus een aantal daarvan nam ik van hem over.” Het kastje waar de platenspeler op staat komt van Swordfish & Friend. “Ik zit er al een tijdje over na te denken om het kastje te schilderen. Aan de ene kant wil ik het heel graag, maar ik zou niet weten welke kleur. Aan de andere kant: ik vind hem er zo ook geweldig uitzien, dus misschien laat ik hem wel gewoon in de oude staat”.

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “Het houten kastje aan de muur was een DIY project. Het grijze kleed komt van IKEA.”

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “De grijze kopjes zijn van Sissy-Boy. Het houten kastje zat in mijn kerstpakket en bevestigde ik aan de muur.”

  AbstRacT

  Sanne doet de opleiding Fine-art and Design in Education en is dus ook een echte kunstliefhebber. Aan de linker muur van haar kamen hangen verschillende foto’s op een rij. “Op de eerste foto staat de moeder van mijn opa afgebeeld samen met zijn broer en zussen. Hiernaast staat een tekening van een wolf. Deze tekende mijn tante. Op de derde foto staat een oude camper afgebeeld. Deze foto kocht ik van een fotograaf in Berlijn. Toen ik deze foto zag, bleef ik er maar naar kijken, dus uiteindelijk kocht ik ‘m. De fotograaf vertelde mij dat hij veel rondreist en dat dit een van zijn favoriete foto’s is. Er zit volgens hem veel diepte in, waardoor er veel in te zien is”. Tot slot hangt er nog een foto van een meisje in het blauw aan de muur die ze kocht bij kringloop.

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “Het eerste schilderij is een familieportret, gekregen van mijn oma. Het tweede schilderij heb ik gekregen van mijn tante. Het schilderij hiernaast heb ik gekocht in Berlijn. En het laatste schilderij komt mij de kringloop vandaan.”

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “Het insect aan de muur komt van It’s a Present.”

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “Het grote plantje is van Intratuin en het kleine vetplantje kreeg ik van mijn oma.”

  Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Groningen

  “De papieren zak kocht ik bij It’s a Present. Die bij de trap staat ook. Het rode kleed is van IKEA, de boom naast de witte tafel van Intratuin, de  witte tafel is van IKEA en de stoel heeft mijn moeder vroeger gewonnen bij de bingo.”

  Wenslijstje

  Uiteraard is een kamer nooit af, ook die van Sanne niet. “Wat ik nog heel graag in mijn studentenkamer zou willen hebben is een Wassily stoel (ontworpen door Marcel Breuer uit 1925, red.). Deze stoel heeft een prachtig tijdloos design en is dus never out of style. Jammer genoeg zijn deze stoelen wel erg prijzig. Ik ben dus nog steeds aan het rondkijken waar ik hem op de kop kan tikken”.

  Tips & Tricks voor je eigen studentenkamer inspiratie

  Tot slot vroeg ik Sanne om nog wat tips. “Het eigen maken van je kamer is iets wat erg belangrijk is vind ik. Zelf probeer ik dan ook niet te veel bij woonketens te kopen. Ik ga liever naar vintage winkels toe. Hier kan je vaak spullen kopen waar een echt verhaal achter zit. Zodra je deze vintage spullen in je kamer plaatst, creëer je gelijk een unieke ruimte”.

  Sanne, we willen je bedanken voor je gastvrijheid. Het was erg leuk om een kijkje te nemen in jouw inspirerende studentenkamer. Benieuwd naar de andere studentenkamer inspiratie? Je bekijkt ze hieronder:

  Tekst & interview: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Eén reactie op “Studentenkamer inspiratie van Sanne uit Utrecht”

  1. Leon schreef:

   Ik vind het altijd leuk om te zien hoe creatief je kunt zijn met zo’n kleine ruimte.. vooral als je student bent, heb je niet altijd veel keuze. Wat een leuk huisje heeft Sanne gecreëerd voor haarzelf. En de hoogte in is altijd een goed idee! Spiegels werken ook ontzettend goed om meer ruimte te creëeren.
   https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/impressive/

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu