Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Wooninspiratie: zo maak je gemakkelijk een wand van hout - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  13 februari, 2018

  Wooninspiratie: zo maak je gemakkelijk een wand van hout

  Voorafgaande aan elke nieuwe huizentour vind je een paar dagen ervoor enkele woontips uit het desbetreffende huis. Dit keer ging ik binnenkijken bij instagrammer én vlogger Yvonne Kwakkel. Een van de wooninspiratie tips uit haar industriele stulpje is een bijzondere wand van hout in de slaapkamer.

  Dat het huis van Yvonne door een ringetje te halen is, is wel duidelijk. Haar industriële stulpje ziet er om te smullen uit en zit vol wooninspiratie. En extra leuk: het zit vol leuke DIY’s. Na urenlang haar benedenverdieping te hebben gefotografeerd en gefilmd (aanstaande vrijdag staat ook de video hometour online) kwam ik eindelijk aan op de bovenverdieping, waar ik in de master bedroom nog meer wooninspiratie ontdekte; deze geweldige DIY spotte: een wand vol met hout. En wat een feest: het is helemaal niet moeilijk om te maken.

  Wooninspiratie: zo maak je gemakkelijk een wand van hout

  Yvonne kocht namelijk een MDF plaat, zaagde deze op maat zodat de plaat precies op de schuifdeur past en kocht de houten strips online. Wat je niet zo goed ziet, is dat het niet allemaal kleine houtjes zijn die je stuk voor stuk erop moet plakken, maar rechthoekige stukken (in de bouwmarkt zie je ze ook heel vaak). Wat je doet, is dus de MDF plaat op de grond leggen en vervolgens de rechthoekige platen erop plakken, goed laten drogen en vervolgens bevestigen aan de schuifdeur. Wat Yvonne ook nog even tipte, is dat de plaat, nadat alle houtjes erop zaten, ontzettend zwaar was. Ze heeft het uiteindelijk met vier man bevestigd aan de schuifdeur, omdat het zo zwaar was. Maar goed, het resultaat is natuurlijk verbluffend! Ook zeker leuk om te doen met keukenkastjes of een kledingkast. Of doe eens gek: een hele muur. Coole wooninspiratie, toch? De volledige DIY staat op het YouTube kanaal van Yvonne Kwakkel.

  Wooninspiratie: zo maak je gemakkelijk een wand van hout

  Wooninspiratie: zo maak je gemakkelijk een wand van hout

  Nog meer wooninspiratie zien uit het huis van Yvonne?

  Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want morgen en overmorgen vind je nog meer wooninspiratie uit het huis van Doortje met als kers op de taart de volledige huizentour die vrijdag live gaat, zowel de fotoshoot als de video. Wil je nog meer van Yvonne zien, volg haar dan op Instagram.

  Bekijk hier de wooninspiratie uit de vorige huizentour:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu