Muur inspiratie: kies eens voor een wandkleed

Tijdens mijn binnenkijker bij Roel (vrijdag staat de complete shoot live!) was het al meteen duidelijk wat de eyecatcher in de woonkamer is: zijn muur inspiratie. Boven zijn o zo geweldige fluwelen bank hing namelijk eens geen kunstwerk. Nee, Roel koos voor een wandkleed.

Ik zie het steeds vaker voorbij komen: een wandkleed aan de muur in plaats van een ingelijst kunstwerk, een foto op plexiglas of print op canvas. Vooral in huizen waar de akoestiek verbeterd kan worden, is de keuze voor een wandkleed (naast natuurlijk gordijnen of doe eens gek: mos aan de muren, want ook geluiddempend) ideaal. Nu ik het steeds vaker zie, moet ik toegeven dat ik zelf ook steeds meer neig naar de wandkleed boven mijn bank. Waarom? Omdat het eens weer eens wat anders is, de akoestiek in mijn woonkamer ook beter kan (zo heb ik bijvoorbeeld nog geen gordijnen) én omdat ik het gewoon super mooi vind staan.

Het wandkleed van Roel is van HK Living en laat een vintage jungle print zien vol palmbomen. Juist omdat het geen kleur bevat, wordt het niet té druk aan de muur en matcht het mooi met de turkoois fluwelen bank (nog zo’n eyecatcher). Mooie muur inspiratie, toch?

Muur inspiratie: kies eens voor een wandkleed

 

Nog meer muur inspiratie zien uit het huis van Roel…

Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want de komende dagen vind je nog meer muur inspiratie uit het huis van Roel met als kers op de taart de volledige huizentour die vrijdag live gaat, zowel de fotoshoot als de video. Wil je nog meer van Roel zien, volg hem dan op Instagram.

Bekijk hier de woontip van gisteren:

Bekijk hier de woonkamer inspiratie uit de vorige huizentour bij Marina van Veel Woongeluk:

Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

Reageer ook