Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Reis inspiratie verwerken in je interieur. Zo deed ik dat - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  Reis inspiratie verwerken in je interieur. Zo deed ik dat

  Ik hou van reizen! Het liefst naar verre, warme landen en op z’n tijd naar de sneeuw. Zo woonde ik twee maanden in New York en kon ik Bali ook voor een aantal maanden mijn thuis noemen. Wat er zo al mee terug gaat in de koffer is de reis inspiratie die ik opdeed in landen die ik voor even mijn thuis noemde.

  Ken je dat? Je bent op reis, je omringt jezelf een paar weken in de fijne sfeer van dat ene hutje op het strand, dat chaletje in de bergen of die homestay in een wereldstad en wilt dat gevoel meenemen naar huis. Wanneer ik reis, koop ik altijd wat in het desbetreffende land, omdat ik het leuk vind om, eenmaal thuis, weer eventjes in gedachte terug te gaan naar die ene vakantie. Daarnaast zoek ik mijn accommodaties altijd uit op interieur. Dat deed ik al als kind en was dan ook compleet van slag toen mijn ouders vroeger een vakantiehuisje in Zeeland boekten waar alleen maar donkerbruine meubels in stonden. Ik was dagenlang verdrietig….

  Ik ben niet de enige…

  Booking.com deed onderzoek om te kijken wie er allemaal door het reizen geïnspireerd raken om thuis zelf aan de slag te gaan. Ik bleek niet de enige; ruim 56 procent is zo enthousiast over het interieur van een vakantie accommodatie dat ze eenmaal thuis dat gevoel willen vasthouden. Onder millenials (zoals ik) is dat zelfs 67 procent. Kijk, ik ben dus zeker niet de enige. Nu kocht ik door de jaren heen ook veel prullen die ik later toch weg deed. Die lampjes uit Thailand overleefden de backpack niet bijvoorbeeld (daarnaast zat er ook een compleet andere stekker aan). Maar de spullen die nu in mijn huis staan, zijn me ontzettend dierbaar en komen overal en nergens vandaan.

  Reis inspiratie verwerken in je interieur. Zo deed ik dat

  Rechts boven in en helemaal links zijn de kunstwerken uit New York.

  Mijn reis inspiratie uit New York

  In september 2013 ging ik in mijn eentje voor 2 maanden naar New York en verbleef in een iniminie studio met panoramisch uitzicht op downtown Manhattan. Het was tijdens deze trip dat ik mijn eerste kunstwerken kocht voor in huis. Het werden twee schilderijen waar het straatbeeld van New York op te zien zijn. Als ik terug denk aan New York, dan denk ik aan de sirenes, het getoeter en geroezemoes op straat. De één zou er gek van worden (ik sliep ook dagelijks met oordoppen is) maar mij doet het me meteen weer denken aan die fijne tijd in deze mooie stad. Beide schilderijen kregen een mooi plekje aan mijn ‘pronkmuurtje’ in de eethoek.

  Nu zit deze wand vol met reis inspiratie. Zo pronken er ook maskers die de hubby dertien jaar geleden (toen nog ‘mijn vriendje’) mee nam uit Zuid-Afrika. Hij woonde er een tijdje en ik zocht ‘m, toen we net een half jaartje verkering hadden, op. Als je goed kijkt, zie je ook nog onze trouwfoto van onze Toscaanse bruiloft. Die moest uiteraard ook op de wand.

  Reis inspiratie verwerken in je interieur. Zo deed ik dat

  Helemaal rechts de scheepstelegraaf. Hij staat alleen wel op z’n kop. Op een schip hangt hij andersom. Links vind je de ‘kunst koe’, erboven hangen de maskers uit Zuid-Afrika. Het stuk koraal nam mijn opa eens mee van een van zijn reizen, toen mocht dat nog, haha.

  Herinneringen uit Bali

  Op Bali was mijn reis ervaring juist het tegenoverstelde. Hier draaide het allemaal om rust. Vriendlief was dat jaar ontzettend druk geweest en besloot er eventjes een paar maanden uit te gaan. We gingen dus voor twee maanden naar Bali (geen straf). Op dit eiland maakte ik kennis met de kleurrijke Hindoe cultuur, de vriendelijke mensen, het goddelijke eten en de bijzondere Balinese houtwerken; sierlijk, vaak kleurrijk en met liefde gemaakt. Bij een lokale kunstenaar kochten we een kleurrijk raamwerk, terwijl we in zijn werkplaats over de varkens en kippen heen moesten lopen. Ik wilde graag een herinnering van Bali mee naar huis nemen. Het werden er alleen wel meerdere: naast dit raamwerk kochten we o.a een ‘kunstkoe’, een rotan hangstoel, heel veel manden (deels om te verkopen, inmiddels allemaal uitverkocht) én een scheepstelegraaf. Deze laatste is loei zwaar en staat nu op ons dressoir (die tevens uit Indonesië komt, maar deze kochten we gewoon in Nederland).

  Reis inspiratie verwerken in je interieur. Zo deed ik dat

  Het mandje links kocht ik in Seminyak en fungeert nu als pot, het raamwerk rechts komt uit Ubud en matcht perfect met de roze trapbekleding die overloopt tot aan de hal.”

  Teveel om mee te nemen in de backpack

  In mijn huis zijn nog veel meer pronkstukken uit Bali te vinden. We lieten namelijk veel verschepen, dus hadden alle ruimte om spullen te kopen. Ergens in een tweedehands winkel iets buiten Seminyak vond ik een prachtige blauwe Chinese vaas. Ik vond deze zo bijzonder, niet alleen omdat ik deels Chinees ben (sterker nog: ik ben meer Chinees dan Indisch) maar ook door de diepblauwe kleur. Na een uurtje flink onderhandelen ging hij mee de taxi in. Omdat we deze vaas zo mooi vonden, besloten we de deksel mee te nemen in de backpack en de vaas te laten verschepen. Mocht er iets mis gaan (soms valt er tijdens een storm op zee een container van het schip af..) dan hadden we altijd de deksel nog. In Ubud kochten we als laatste een kunstwerkje uit Timor. Loeizwaar! Deze ging ook mee de backpack in.

  Reis inspiratie verwerken in je interieur. Zo deed ik dat

  Het was flink onderhandelen om deze Chinese vaas uiteindelijk mee te nemen naar Nederland. De deksel namen we mee als handbagage. Gelukkig kwam hij vijf maanden later heel aan.

  Reis inspiratie verwerken in je interieur. Zo deed ik dat

  In Ubud werden we verliefd op dit dikke mannetje. Na wederom flink onderhandelen, kochten we ‘m. Ook deze ging mee de rugzak in.

  Ook de reiskriebels nu?!

  Heb je na het lezen van deze post ook zin om weer op vakantie te gaan? Dat kan! Via deze link krijg je €25 korting op je boeking via Booking.com**. Laat je me even weten waar jouw volgende reis heen gaat?

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Booking.com. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!
  ** Bij besteding vanaf €50. 


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu