Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een gouden ledikant: binnenkijken in mijn gouden babykamer - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  Een gouden ledikant: binnenkijken in mijn gouden babykamer

  O zo blij, want dé babykamer is af! Na maandenlang van brainstormen én klussen is het dan eindelijk zover. De Pinda kan komen, want zijn gouden babykamer met gouden ledikant is klaar. Ik kan niet wachten om mijn babykamer met gouden ledikant met jullie te delen waar niet alleen de gouden details, maar nog veel meer moois te spotten is…

  Dat mijn o zo geliefde walk-in closet moest plaatsmaken voor het kamertje voor De Pinda was al duidelijk nog voordat ik van deze ruimte een inloopkast wilde maken. Ooit, dacht ik, als we een kindje krijgen, dan is deze ruimte de beste plek als babykamer. De rest van de kamers in huis zijn namelijk veel te groot voor een babykamer. En om nou kamers te maken op zolder vonden we een te groot project. Als De Pinda eenmaal ouder is en meer ruimte nodig heeft, dan gaan we zeker die kamertjes creeren op zolder. Voor nu moet hij het doen met het op één na kleinste (want na ons flamingo toilet) kamertje in huis. Maar dan wel de allermooiste, dat snap je.

  De basis voor de babykamer was er al, namelijk het gouden behang en de bronzen satijnen gordijnen welke ik gebruikte voor mijn walk-in closet. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om mijn mooie behang eraf te halen, laat staan die kitscherige gordijnen (FYI: dit was de een van de meest goedkope stoffen in de winkel destijds, maar staat ondanks dat hartstikke chic in dit kamertje). Dit kamertje meet trouwens amper 2,5 bij 2,5 meter. Door vooral in de hoogte te werken zoals de maanlamp, de gordijnen en het hemeltje wordt het optisch een stuk ruimer. Daarnaast kozen we niet voor een aparte kledingkast maar voor kledinghaken die we in de muren boorden. Scheelt aanzienlijk veel ruimte.

  Hoekje gouden ledikant

  Paps en mams grepen steeds mis bij hun eerste twee kleinkinderen (FYI: mijn zus heeft een zoon en dochter) bij het aanschaffen van een ledikantje. Ze wilden daarom heel graag die van ons sponsoren. Ik zocht als een malle naar eentje die perfect matcht bij het gouden behang en stuitte ineens op een gouden ledikant. Ideaal. Het ijsblauwe hemeltje maakt dit hoekje helemaal af. Hij is trouwens bevestigd met vliegertouw en zit met een haakje in het plafond (even een gespriegel, maar dan zit hij wel het allermooist). Als mobiel kozen we voor eentje met safaridieren en extra leuk: dit zijn meteen alle dieren die we tijdens onze pre babymoon naar Namibie vorig jaar zijn tegengekomen (leeuw, nijlpaard, giraf, neushoorn, olifant).

  • Gouden ledikant: Coming Kids.
  • Hemeltje: No. 74 via Lidor.
  • Mobieltje: Badaboe via Etsy.
  • Deken, laken en hoeslaken: Mies & Co.
  • Knuffels: oude knuffels van de hubby van héél lang geleden.
  • Vloerkleed: Sissy-Boy.
  • Behang: Arte.
  • Flamingo: Sissy-Boy.
  • Vosje aan de deurgreep: Doing Goods via Home Stock.

  Hoekje commode

  De commode was net zo’n zoektocht, want er waren er maar zelden die ik mooi vond. We kozen uiteindelijk voor eentje met een Hongaarse Punt in een walnootachtige tint met zwarte knopjes. Erboven moest een designrekje hangen, eentje dat ik al tijden op het oog had. Gewoon om wat prulletjes op te stallen. Omdat onze plafonds bijna vier meter zijn én omdat ik het gouden behang zo mooi vind, wilde ik niet teveel aan de muur hebben. Rondom de commode vind je dan ook alleen dat wandrekje en twee kledinghaken voor Pinda’s mooiste pakjes. Deze laatste was ook een hele zoektocht omdat een kledingroede te groot bleek en zo’n hangend kledingrekje vanaf het plafond niet mogelijk was door de hoogte van het plafond. Deze haken zijn 20 cm diep en zijn ideaal.

  • Commode: Coming Kids.
  • Aankleedmand: Ollie & Ella.
  • Lijst met panter: Zoo & Me.
  • Fluwelen Nijntje: Nijntje.
  • Gouden pinda: gekregen van follower Lisa die het kocht bij groothandel TICA.
  • Tissuebox: HEMA.
  • Wandrek: String via Flinders.nl.
  • Mobieltje van blik: gekocht in Spitzkoppe (Namibie) van een familie langs de kant van de weg voor amper een euro.
  • Konijnenknuffel: H&M Home.
  • Pot met gezichtje: MICA.
  • Schoolbus: kochten schoonouders ooit in Amerika.
  • Houten diertjes op wieltjes: gekocht op een marktje in Windhoek, Namibie.
  • Sneeuwbol: Sissy-Boy.
  • Vilten kangoeroe: maakte oudtante van schoonmoeder ooit.
  • Beauty spulletjes voor De Pinda: Rituals (babylijn).
  • Plantenpotje: weet ik helaas niet meer.
  • Boekjes: waren mijn oude boekjes van Winnie the Poeh,
  • Knuffel Winnie the Pooh: gekregen van mijn schoonouders tijdens onze Toscaanse bruiloft.
  • Rozenkwarts: gekocht in Namibie, hierdoor heb je mooie dromen.
  • Tegeltje: Storietiles.
  • Kledinghaken: Rackbuddy.
  • Messing babykleding hangers: AliExpress.
  • Opbergbox met oortjes: Ferm Living Kids via Flinders.
  • Haakje olifant: Elenphant.
  • Luiertas: Jem & Bea.

  Hoekje bij het raam

  Hét hoekje waar ik straks de meeste tijd in doorbreng als ik De Pinda borstvoeding geef. Ik vind dit zo’n heerlijk hoekje omdat je zulk leuk uitzicht hebt én ik vanaf dit hoekje de hele tijd kan turen naar de babykamer. In dit hoekje zit ik ook elke avond voor het slapen gaan met de maanlamp aan en de gordijnen dicht en mijn oude speeldoosje aan die ik afspeel bij mijn buik. Ik word er zen van en De Pinda gaat er lekker van trappelen in de buik.

  • Maan lamp: Zoe Rumea via Archive Store.
  • Stoel: Neef Louis.
  • Kussen: Ferm Living Kids via Flinders.nl.
  • Hijskraan: van de hubby geweest.
  • Boekensteun: kreeg ik als kind van mijn oma, komt uit een heel klein winkeltje in Zwolle die niet meer bestaat.
  • Sneeuwbol/speeldoos/lamp Peter Pan: kreeg ik als tiener van mijn ouders toen we naar Disneyland Parijs gingen in de kerstvakantie.
  • Luieremmer: We-Too via Babypark.
  • Potje: MICA.
  • Gordijnen: Leen Bakker.

  Hoekje in onze slaapkamer

  Ken je het wiegje uit een van mijn vlogs? Dat is het wiegje waar zowel mijn zus als ik in sliepen als baby. Hij is al 37 jaar oud, kun je nagaan. Mijn ouders hebben ‘m al die tijd bewaard op zolder. Tijdens mijn babykamer tours zag ik steeds vaker wiegjes van vroeger in de babykamer en toen dacht ik: het zou toch niet dat mijn ouders ons oude wiegje ook nog hebben? Wel dus. Ik was zo blij. Alles zag er nog goed uit, de lakens roken zelfs nog lekker naar zeep en alles was netjes gestreken. Er hoort nog een hemeltje bij en ruches langs de randjes, maar dat vond ik te popperig dus die gebruikte ik niet. Zo blij mee. Uiteraard slaapt De Pinda eerst nog in een co-sleeper vlak naast ons, maar hoe bijzonder is het dat hij straks ook in mijn oude wiegje ligt? Grappig detail: mijn ouders kregen twee dochters maar hadden een blauwe babykamer, gewoon omdat ze dat zo’n mooie kleur vonden. Vandaar dat het dekentje en de details van het lakentje blauw zijn (in de video tour van mijn babykamer die je onderaan deze post vindt, kun je een oude foto bekijken).

  • Wiegje inclusief laken en dekentje: van mijn ouders geweest.
  • Muurkleur: Hague Blue van Farrow & Ball.
  • Plant & pot: nep strelitzia via Jasmijn Bloembinders.
  • Zonnebloemenschilderij: van mijn schoonouders geweest.
  • Vogel: Tokkina bird van iittala.
  • Vaas met hortensia: Bloomingville.
  • Katje: van mijn schoonouders gekregen, kochten ‘m in een atelier ergens in Frankrijk.
  • Bed: Auping.
  • Dekbedovertrek: Essenza Home.

  Video babykamer tour met gouden ledikant zien?

  Ja, uiteraard maakte ik naast de fotoshoot ook een video tour van onze gouden babykamer met gouden ledikant. Die bekijk je hieronder. Meer hometours, vlogs, babykamer tours en andere wooninspiratie bekijken, abonneer je dan gratis op het Interior Junkie YouTube kanaal.

   

  Heel benieuwd wat jullie van onze gouden babykamer met gouden ledikant vinden. Laat je het even weten?

  * Niets uit deze babytour is gesponsord. Of nou ja, wel een klein beetje hoor want door paps, mams en de schoonouders! 

  9 reacties op “Een gouden ledikant: binnenkijken in mijn gouden babykamer”

  1. Dio schreef:

   Holy shit! ZO Zo Zo mooi! Echt een plaatje. En die maan lamp. Prachtig!

  2. Loes schreef:

   Prachtig!!! Wij zijn nu ook bezig met de inrichting van de babykamer.
   Heb je misschien een link naar de messing kledinghangers? Ik kan ze met mijn eigen zoektocht maar niet vinden.

   Alvast dank!

   Liefs, Loes

  3. Verhipstyling schreef:

   Werkelijk prachtig! Elk detail klopt 🙂 Warm en sfeervol, een veilige plek voor je kleine ventje… ehh pinda

  4. Karlijn schreef:

   Prachtig mooi kamertje heb je! Ik weet dat je lieve Oliver inmiddels al is ingewijd in de kamer. Zo leuk, ik ben zelf momenteel zwanger en ben inspiratie aan het opdoen. Ik vraag me af of een verschoonmand met een jongetje (ik heb verhalen gehoord over spontane plasstraaltjes tijdens het verschonen) handig is? Wat is je ervaring tot nu toe?

  5. Mo schreef:

   De kledinghaken zijn onvindbaar. Heb je wellicht een link?

  6. Merel schreef:

   Super tof!! Ik vroeg me af waar de leuke kleding van is?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu