Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Dit is de kunstige babykamer tour van ons dochtertje - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-06-2024

  Dit is de kunstige babykamer tour van ons dochtertje

  Na de magische kinderkamer tour van ons zoontje Oliver is het eindelijk tijd voor dé nieuwe babykamer tour! Kijk binnen in de kunstige babykamer van De Pinda #2 die volgende maand geboren wordt. Het is een compleet ander kamertje geworden, maar toch ook weer niet… Kom binnen!

  Het duurde even voordat ik bezig ging met de nieuwe babykamer. Dat had meer te maken met het feit dat ik maar geen afscheid kon nemen van het voormalige kamertje van Oliver. Tot voor kort een stoere peuterkamer, maar voorheen een babykamer met gouden ledikant. Maar ook hij kreeg een nieuw kamertje op zolder, omdat deze voor zijn zusje bestemd is. Dus maandenlang was ik bezig met het bedenken en uitvoeren van zijn magische kinderkamer en toen die eenmaal af was, was de kunstige babykamer aan de beurt.

  Met dikkie buik behangen

  Met mijn bijna 29 weken zwangere buik behing ik het kamertje met het nieuwe babykamer behang en dat was eerlijk gezegd ook meteen mijn max om te behangen; die buik zat enorm in de weg. Manlief nam het schilderwerk (plafond en houtwerk) op zich en verfde alles in de tint Templeton Pink van Farrow & Ball. Een kleur waar ik verliefd op werd toen ik namens het merk naar Engeland vloog om de nieuwste kleuren te ontdekken. Toen de basis eenmaal gedaan was (behang + verf), kon het allerleukste deel beginnen, namelijk het inrichten!

  Het hoekje met het ledikantje

  Een nieuw kamertje hoeft niet per se te betekenen dat alles nieuw moet. Ik vind het zonde om spullen zomaar weg te doen en daarnaast kon ik geen afscheid nemen van de grotere meubelstukken zoals het ledikantje en de commode. In de nieuwe look misstaan ze ook zeker niet, dus dat deze zouden blijven, was zeker.

  Hier komt alles vandaan uit dit hoekje:

  Behang: Terra Tropicana van Arte (kleur: Golden Sunset 97670).
  Ledikantje: Coming Kids.
  Hemeltje: Numero74.
  Mobieltje: Nanami.
  Hoeslaken + dekentje + sterren- en hartenkussen: Numero74.
  Rond kussentje: Essenza.
  Vloerkleed: Tapis Petit (model Anna van 110 cm).

  Het voedingshoekje

  Anders dan het ledikantje en de commode wilde ik per se een nieuwe stoel. Waarom? Ik was eigenlijk nooit tevreden over de vorige. Het zat te rechtop en kon er nooit echt lekker in chillen. Maar de look stond zo mooi in de vorige gouden babykamer dat het ‘wende’. Maar toch, met de komst van deze kunstige babykamer was ik al maandenlang aan het speuren naar het perfecte exemplaar. Ik vond een heerlijke kuipstoel met een warmroze bouclé stof en zwart stalen pootjes.

  Oliver nam uiteraard zijn dromerige maanlamp mee naar zijn nieuwe peuterkamer, dus dat betekende dat ik op zoek moest naar een nieuw lampje als pronkstuk in dit hoekje, naast natuurlijk die heerlijke stoel. Het werd uiteraard weer eentje van Zoe Rumea, omdat ik al haar lampen zo prachtig vindt en het snoer altijd lang genoeg is (FYI: het plafond meet 3.65 cm). Het werd een mierzoet bloemlampje, welke zo mooi matcht met het behang.

  Hier komt alles vandaan uit dit hoekje:

  Stoel: BePureHome in de kleur Chestnut.
  Sterrenkussen: Numero74.
  Konijnenknuffel: HappyHorse (is van Oliver geweest).
  Lamp: Zoe Rumeau.
  Opbergtas: Kwantum.

  De vensterbank

  Dit gedeelte werd een stuk rustiger dan in het vorige kamertje. Dat had in eerste instantie te maken met het feit dat Oliver ALLES wilde meenemen naar zijn nieuwe kamertje op zolder. Ik had gewoon geen accessoires meer en moest alles opnieuw kopen. Omdat het behang vrij druk is, vond ik het zelf ook fijn om met minder frummels te werken. Voor in de vensterbank koos ik voor een prachtige zoutlamp in de vorm van een maan, die ik steeds vaker voorbij zie komen. Op de We Are Pregnant beurs van afgelopen november zag ik ‘m in bijna elke kraam staan en kreeg het ding maar niet uit mijn hoofd. Een tip: koop de grijze versie in plaats van de zachtroze, omdat deze in de avond mooier licht heeft. Echt waar!

  Naast de lamp kwamen er nog een regenboog (de budgetproof versie), een sneeuwbol, kristallen en een fluwelen lamp te staan. Vooral de sneeuwbol is favoriet, want ik zocht er nog eentje en toen ik met mijn ouders het nieuwe jaar vierde in Drenthe gaven ze ons deze. Ik ben er zo blij mee. De maan en de sterren passen hier precies. De kristallen spreken voor zich; het werkt voor de goede vibes in deze kunstige babykamer. Kies sowieso altijd een celestien en een rozenkwarts, de steen der liefde. Beide zorgen voor geborgenheid in een kamertje als deze. Je kindje zal er heerlijk door slapen.

  Hier komt alles vandaan uit dit hoekje:

  Kleurtint houtwerk: Templeton Pink van Farrow & Ball in de finish Estate Eggshell.
  Gordijnen: Leen Bakker (hingen er al uit het vorige kamertje).
  Maanlampje: Babynatura.nl.
  Regenboog: Kruidvat.
  Sneeuwbol: Sissy-Boy Homeland.
  Kristallen: Circle of Home.
  Lampje: YAYA.

  Het hoekje met de commode

  Last but nog least is uiteraard het hoekje met de commode. Zoals je ziet, is het vorige behang nog deels gebleven. De hubby kon geen afscheid nemen van het gouden behang en daar was ik het ook wel een beetje mee eens. Dus dit muurtje ‘mocht’ blijven en bleek een mooie matcht met het kunstige behang. De commode bleef hetzelfde, maar pimpte ik met nieuwe gouden knopjes in de vorm van de maan. Het wandrek erboven bleef ook hangen, maar deelde ik iets anders in, hoewel de Winnie the Pooh spaarpot en het bakje met de panter van Oliver mochten blijven in dit kamertje.

  Ook de wandhaken bleven hangen, omdat er geen plek is voor een extra kledingkast. Dat is ook helemaal niet nodig merkte ik de afgelopen jaren. In de commode kan genoeg kwijt en aan de haken ook. De garderobe veranderde wel een beetje; met de komst van een meisje ging ik los op de poedertinten. Ik kon het gewoon niet laten. Tot slot staat eronder een opbergdoos met konijnenoortjes, die ook nog uit het vorige kamertje is en ik gebruik om de rest van de voorraad luiers, die niet meer in de commode passen, in te bewaren.

  Hier komt alles vandaan uit dit hoekje:

  Commode: Coming Kids.
  Knopjes: Doing Goods.
  Verschoonmand: Olli & Ella.
  Schapenvachtje: IKEA.
  Wandrek: String.
  Winnie the Pooh: van mij geweest.
  Opbergbakje met panter: Sissy-Boy Homeland.
  Blokken: weet ik helaas niet meer.
  Flamingo: JellyCat.
  Bloempot: MICA.
  Konijnenbakje: Flying Tiger.
  Wandhaken: Rackbuddy.
  Kleertjes: mix van Joha, ZARA, C&A en H&M.

  Mijn kunstige babykamer inrichttips

  Hoewel het behang vrij heftig is qua print oogt het kamertje niet druk. Dat komt omdat ik de rest van de ruimte rustig heb gelaten. Ik koos voor zowel het plafond als houtwerk één tint uit het behang (zachtroze) en deze kleur komt ook veel naar voren in de accessoires, zoals het hemeltje, dekentje, kussens en het vloerkleed. Dit kamertje heeft als kleurenpalet de volgende hoofdkleuren: Warmroze, zachtroze, okergeel (messing), cognac, beige. Ook werkte ik dit keer met minder frummels, waardoor het kamertje zelf al een stuk rustiger oogt.

  Ik hou ook altijd rekening met de aangrenzende ruimte (in dit geval de hal) qua kleurgebruik. Alle ruimtes in ons huis zijn qua kleur goed op elkaar afgestemd. Zo vloeken ze niet met elkaar. Gelukkig was de hal al roze (Dead Salmon) dus het blendt nu helemaal mooi in. Wat ik dit keer ook anders heb gedaan, is het plafond meeverven, een gouden zet. Nu voelt het kamertje helemaal knus en leidt een spierwit plafond gelukkig niet meer af.

  Meer zien van deze kunstige babykamer?

  Naast de fotoshoot filmde ik natuurlijk ook deze babykamer tour, waarin ik je ook meeneem langs alle verschillende hoekjes en meer tips geef op het gebied van babykamer styling. Die bekijk je in deze blogpost.

  Nog meer babykamer en kinderkamer inspiratie uit ons huis:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Eén reactie op “Dit is de kunstige babykamer tour van ons dochtertje”

  1. Amina schreef:

   Prachtig, prachtig, prachtig! Alles is zo mooi geworden. En zo fijn dat je alles erbij hebt gezet waar het vandaan komt ♥️ en als je voeding geeft, kun je lekker naar buiten kijken. Love it babe! Liefs, Amina

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu