Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn walk-in closet: bij deze een kijkje - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  Mijn walk-in closet: bij deze een kijkje

  Het duurde even voordat mijn walk-in closet af was. Ongeveer een jaar… Dat kwam omdat er nog genoeg andere kamers in mijn Haarlemse droomhuis ingericht moesten worden. Maar nu is mijn walk-in closet dan eindelijk af en kan ik jullie het eindresultaat zien. Na mijn flamingo toilet een ander favoriet kamertje in huis…

  Dé kamer waar ik mijn dag begin (want wat zullen we nou weer voor moois aandoen?!) én eentje waar ik mijn dag eindig (want alles gaat dan weer netjes de kledingrekken in). De vloer was ontzettend geleefd, maar na wat uurtjes schuren en lakken was hij weer als nieuw.

   

  Het kleurenpalet

  Omdat mijn thuiswerkplek, slaapkamer en walk-in closet grenzen aan mijn hal met roze trapbekleding moest ik ook voor elke kamer een kleur kiezen die niet vloekt met het tapijt. Alle kamers op deze verdieping bevatten dan ook warme tinten (donkerblauw in de slaapkamer, okergoud op mijn thuiswerkplek en geel-goud in de walk-in closet).

  Voor mijn walk-in closet liet ik me inspireren door het glas-in-lood waar veel bruin- en geeltinten in te vinden zijn. Zo vormen de kleuren een mooie balans met de ramen én past het dus ook bij de roze trapbekleding.

  Een kijkje in mijn walk-in closet

  Een kijkje in mijn walk-in closet

  Ik begon als eerste met de muren, want die konden wel een opknapbeurt gebruiken. De vorige bewoner had de muren zachtroze geverfd. Nu is er op zich niks mis met zachtroze (we kunnen niet meer om deze tint heen) maar de walk-in closet zou ook van manlief worden. Dat vond ik zielig. Wat ik dan wel koos? Uhm… gouden behang!

  De basis: een kek behangetje, dus…

  De hubby moest even slikken toen hij de rollen gouden behang in de hal zag liggen. Eenmaal uitgerold was hij om (en ik verbaasd dat hij het ook écht mooi vond). Het is ook niet zomaar behang, maar eentje met een relief van bananenbladeren. Lekker tropisch. Vanaf het moment dat ik het Monsoon behang van Arte zag, was ik op slag verliefd. Die moest ik hebben.

  Het fijne: het is vinylbehang, zodat je niet de lijm op het behang, maar op de muur aanbrengt. Met een spateltje zorg je dat het behang strak op de muur komt (handig, want hoekjes kan je zo erg strak aanbrengen). Het mooie van dit gouden behang is dat het nog mooier wordt als de zon erop schijnt. Dan wordt het nog sprekender. Daarnaast vind ik ‘m mooi afsteken tegen de authentieke parketvloer. De gordijnen zijn van een satijnen stof: het was een van de meest goedkope stofjes (in de winkel zag het er ook erg kitscherig uit) maar in combinatie met het behang oogt het ineens chic.

  Een kijkje in mijn walk-in closet

  Een kijkje in mijn walk-in closetEen kijkje in mijn walk-in closet

  In de weer met steigerbuizen

  Mijn kleding hing tot aan paar maanden terug op zwarte kledingrekjes van IKEA, maar deze konden mijn verzameling niet aan. Ik was dus toe aan iets stevigere kledingrekken. Die vond ik uiteindelijk bij Rackbuddy (én spotte ik eerder al in de hometour bij Florine). Het handige aan deze kledingrekjes vind ik dat ik zowel erop en eronder mijn schoenenverzameling kwijt kan én mijn tassen eraan kan hangen.

  Metalen hangers zwart spuiten

  Ik koos er bewust voor om qua rekjes niet in de hoogte te werken, omdat ik de nadruk wilde leggen op het behang. En hoe meer kledingruimte ik creëer hoe meer kleding ik koop. Dit is voor mij ook meteen een stok achter de deur om niet teveel kleding te kopen. Daarnaast verving ik mijn houten hangers voor metalen (scheelt aanzienlijk veel ruimte) en spoot ze gitzwart. Creëerde ik stiekem toch weer wat ruimte in mijn walk-in closet…

  Een kijkje in mijn walk-in closet

  Een kijkje in mijn walk-in closet Een kijkje in mijn walk-in closet

  Een kijkje in mijn walk-in closet Een kijkje in mijn walk-in closet

  Ik hou er daarnaast ook niet van om heel veel aan de muur te hangen, dus koos er ook voor om niet te werken met lijsten. De kamer is al best klein (wel hoog gelukkig) dus ik wilde het niet te vol maken. Als extra accessoires koos ik voor een bananenplant, een mooie fuchsia, een messing sieradendoosje, geurstokjes met mijn favoriete geur (vijg!) en wat doosjes van Tiffany’s en Hermès (in die laatste zat ooit een geurkaars, zo lekker).

  Mijn bruidsjurk als woonaccessoire

  De één kiest ervoor om haar trouwjurk te verkopen, de ander stopt hem weg in de kast (sommigen denken dat het namelijk ongeluk brengt als je de trouwjurk uit de kast haalt). Ik vond dat laatste vooral erg zonde. Nee, die van mij moest uit de kast en het liefst al hangend aan de muur, want het herinnert mij nog dagelijks aan mijn sprookjesachtige Toscaanse bruiloft.

  Ik hing mijn trouwjurk op aan een koperen hanger van Costes, sloeg een gouden spijker in de muur et voila: mijn bruidsjurk als ‘muurkunst’. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om hem ooit weer terug in de kast te stoppen. Datzelfde geldt voor mijn trouwschoenen (de Jimmy Choo’s; die licht ik ook nog eens extra uit).

  Een kijkje in mijn walk-in closet Een kijkje in mijn walk-in closet

  Een kijkje in mijn walk-in closet

  Wat een feest: ik maakte ook een video

  Uiteraard maakte ik ook een video van mijn walk-in closet make-over. Die bekijk je hieronder. Niks missen van mijn video’s vol wooninspiratie abonneer je dan op het Interior Junkie YouTube kanaal.

  Alle items uit mijn walk-in closet kocht ik hier:

  1. Behang via Arte. 2. Gordijnen via Leen Bakker (weet alleen niet meer hoe de stof heet, maar dus van satijn). 3. Kledingrekjes via Rackbuddy. 4. Hanglamp via Atelier 8 in Haarlem. 5. Radiatorombouw op maat gemaakt bij bouwmarkt Multimate. 6. Witte pot via Capi. 7. Messing sieradendoosje via A La. 8. Geurstokjes via Rituals.

  Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn walk-in closet vinden. Laat je het me weer even weten?

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Mijn walk-in closet: bij deze een kijkje

  4 reacties op “Mijn walk-in closet: bij deze een kijkje”

  1. Boy schreef:

   Super mooi en smaakvol!! Also het nooit anders is geweest! Heb je wel nagedacht over de lichtinval en al je mooie outfits? Dit kan nl voor verkleuring zorgen voor aal je mooie items……Zou zo zonde zijn.

  2. Annemarie schreef:

   Prachtig behang! En mooi resultaat, ziet er strak en toch ook huiselijk uit. Je hebt alleen geen fuchsia in de vensterbank staan, maar een orchidee ? Groetjes!

  3. Marieke schreef:

   Wat een mooie inloopkast! Prachtig behang!

   Groetjes,
   Marieke van Sukhi.nl

  4. Esther schreef:

   Ik vind ‘m prachtig! Ik heb zelf ook veel kleding aan rekken hangen (nog wel die gammele van de Ikea; dus erg blij met je tips!) Toch hou je wel dingetjes over die niet kunnen hangen, hoe berg jij die op een mooie manier op?
   Groetjes,
   Esther

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu