Gespot: Verf je muur voor de helft

De Pinteresttrend van het moment: verf je muur voor de helft. De halvering van de muur geeft een speels effect in huis en maakt de meest bijzondere combinaties mogelijk. In deze weekendinspiratie laat ik een verzameling van de mooiste voor de helft gekleurde muren zien.

Als je jouw muur voor de helft wilt gaan schilderen, is strak afplakken een must. Heb je jouw muur niet strak afgeplakt? Dan zie je dat direct terug in het eindresultaat en dat is zonde.

Pastel

Zacht roze of babyblauw, de pasteltinten zijn nog steeds niet weg te denken uit ons interieur. Pastel zie je vooral terug in het Scandinavische en landelijke interieurs. Door deze zachte tint tot halverwege de muur aan te brengen, breek je de muur in tweeën en lijkt de ruimte optisch groter.
 

Grafisch

Geometrische en grafische elementen geven op de muur een bijzonder effect in huis. Door dit effect kun je (kleine) knusse hoekjes in huis creëren.

 

Met print

Een dieren- of bloemenprint behang is goed te combineren met de deze trend. Verf de onderkant van de muur in een rustige kleur en geef de bovenkant een kek behangetje. Wedden dat iedereen het over jouw muur heeft als ze binnenkomen. 

Rafelig

Rafelig of slordig geverfd. Hoe je het ook noemt, deze trend zien we de laatste tijd veel voorbij komen op Pinterest. Zelfs voormalig MissLipgloss Cynthia Schultz wist deze trend toe te passen in haar hal.
Wooninspiratie uit de jaren 30 woning van Cynthia Schultz

“Voor in de hal koos ik voor een zachtblauw muurtje in de tint Denim Drift van Flexa.

Beeld: Interior junkie/Elisah

 

Durf jij het aan om je muur voor de helft te verven?

Beeld header: Interior Junkie/Elisah

1 reactie

Mir -

Handig voor als je weinig verf hebt gekocht

Reageer ook