Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Slapen in een bijzonder hotel in Malmo - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  24 augustus, 2018

  Slapen in een bijzonder hotel in Malmo

  Of ik een paar dagen naar Malmö wilde? Uhm, ja graag! Helemaal omdat ik zag waar ik die paar dagen verbleef, namelijk in het OhBoy Hotell. Dit hotel in Malmö komt in een industrieel en botanisch jasje, ik kreeg m’n eigen vouwfietsje én mijn kamer zat vol met lokaal design uit Malmö. En toen wilde ik niet meer weg.

  Ik ben vaak in Kopenhagen geweest, maar nooit in Malmö. En dat is natuurlijk jammer, als je je bedenkt dat deze Zweedse stad op slechts een half uurtje verwijderd zit van de Deense hoofdstad. Met een rechtstreekse trein hop je vanaf Kopenhagen Centraal zo naar Malmö over de bekende brug uit de hitserie The Bridge. Vond ik best stoer.
  Slapen in een bijzonder hotel in Malmo

  Groen hotel in Malmö

  Het OhBoy Hotell mag je best een ‘groen’ hotel noemen. Ze stimuleren je namelijk om niet de auto of de bus te pakken, maar per fiets de stad te ontdekken. Daarnaast heeft het dan wel een betonnen jasje, op de balkons en voor het hotel zijn genoeg planten en bomen te vinden zodat het er van buitenaf als één grote urban jungle uit ziet. Op het dak zitten weer zonnepanelen.
  Dit groene hotel in Malmö telt 55 appartementen en 31 hotelkamers ook wel ‘loft rooms’ genoemd. Ik zat in deze laatste, nummer 112. Een hele speciale omdat deze vol staat met design uit Malmö. Maar die keuken met betonnen werkblad vond ik ook best om te smullen.
  Slapen in een bijzonder hotel in Malmo
  Slapen in een bijzonder hotel in Malmo Slapen in een bijzonder hotel in Malmo Slapen in een bijzonder hotel in Malmo Slapen in een bijzonder hotel in Malmo Slapen in een bijzonder hotel in Malmo

  Kijk vooral even goed om je heen hier!

  In de hal van dit hotel in Malmö richting de appartementen (en die op gevel) zie je een muurschildering van illustrator Sara Granér, de meubels in de overige appartementen en loft rooms zijn van ontwerpers Lisa Hilland en Mats Theselius. Ben je handig met een skateboard? Pak dan zeker even je leen skateboard van het rek en waag een ritje in het skatepark er pal tegenover.
  Nog even terugkomend uit dat design uit Malmö. Alle items in deze kamer zijn gecureerd door design studio TypeO. Deze zijn via de website van Form Design Center te koop, zowel de Högdager collectie als de Lågdager collectie. Dit design center zelf zit in het centrum en is ook zeker de moeite waard om te bezoeken.
  Slapen in een bijzonder hotel in Malmo
  Slapen in een bijzonder hotel in Malmo Slapen in een bijzonder hotel in Malmo
  Slapen in een bijzonder hotel in MalmoSlapen in een bijzonder hotel in Malmo

  Ook naar dit hotel in Malmö?

  Ik vond het zo’n leuk verblijf. Daarnaast is Malmö zeer fietsvriendelijk en kun je hier dus met een gerust hart fietsen. In mijn hotelkamer vond ik nog hippe regenjassen (gelukkig was die niet nodig) en een airbag voor je hoofd, waar veel Zweden ineens mee fietsen (doen wij Hollanders natuurlijk niet om…). Meer weten over mijn trip naar Malmö? Ik maakte er een vlog over met al mijn favoriete hotspots. Of bekijk de website van het OhBoy Hotell.
  Oh, en als je niet meer weg wilt in dit fietshotel in Malmö, dan kun je hier ook lange tijd blijven. Oh boy…
  * Op uitnodiging van Malmö Town bezocht ik Malmö. 

  Eén reactie op “Slapen in een bijzonder hotel in Malmo”

  1. Liz schreef:

   Wat een mooi hotel zeg! Ook goed dat ze zo met het milieu bezig zijn! Ik denk dat ik wel een keer naar Malmö ga 😉

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu