Een nieuwe look in de keuken

Een keuken zit soms meer dan twintig jaar in een huis. Het is een vast element die je niet jaarlijks kunt vernieuwen. En dat is jammer, toch? Geen nood, want met een paar kleine aanpassingen kun je een nieuwe look in de keuken creëren.

Mijn favoriete plek in huis is de keuken. Hier start ik mijn dag met een lekker kopje koffie en een hoop nieuwe ideeën. Maar een nieuwe keuken is een prijzige aanschaf en verander je niet snel. Om toch een nieuwe look aan mijn keuken te geven, ging ik op zoek naar inspiratie.

Betonnen werkblad

Een betonnen werkblad geeft een stoere look aan je keuken, maar is best prijzig. Marit uit Zoetermeer vond een budgetproof oplossing, eentje die eruit ziet als beton, maar het toch net niet is.

Mijn Rituals sfeer make-over bij Marit thuis

Lees hier hoe je gemakkelijk een betonnen werkblad creëert.

Keukenplankjes

Ik zie het steeds vaker: geen keukenkastjes, maar keukenplankjes. Op de keukenplankjes kun je de leukste keukenaccessoires neerzetten, net zoals Nina dat deed.

"

Lees hier hoe Marit haar keukenplankjes zelf maakte.

Kruidenrekjes

Verse kruiden doen het altijd goed in de keuken. Ze zijn niet alleen gezond, maar geven ook kleur aan de keuken. Kruidenrekjes en potjes zorgen ervoor dat je keuken opgeruimd blijft. En ze staan ook nog eens leuk op de keukenplankjes.

DIY: kruidentuintje aan je muur in 5 minuten

Customize je tegels

Keukentegeltjes, ze zijn al een eyecatcher op zich, maar hoe maak je ze nog aantrekkelijker? Door je keukentegeltjes te customizen met illustraties. Marina van Veel Woongeluk heeft zo’n prachtige customized muur.

Interieur inspiratie opdoen bij Marina van Veel Woongeluk

Handige keukenspullen

Er zijn zoveel keukenspullen die erg handig zijn, maar die je altijd vergeet aan te schaffen. Ik vond de leukste keukenspullen waar je pas echt blij van wordt.

Snel koken doe je met deze handige keukenspullen

Accessorize je keuken

Om echt een finishing touch te geven aan jouw keuken zijn accessoires the key. Een kookboekstandaard, leuke mok of planten maken jouw keuken echt af.

keuken accessoires - nieuw look keuken

Beeld: Garden Trading

Bekijk hier de mooiste keuken accessoires.

Hoe zou jij je keuken een nieuwe look geven? Deel het in de comments.

Beeld header: Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

Reageer ook