Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

4x tips voor het ultieme loft gevoel thuis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  4x tips voor het ultieme loft gevoel thuis

  Wonen in een loft is een droom van velen. Hoewel er volgens mij maar weinig geluksvogels zijn die in een loft wonen, betekent dit niet dat je de sfeer van een loft niet in je eigen huis kunt creëren. Check deze vier handige tips maar eens voor het creëren van hét ultieme loft gevoel in huis.

  Een loft is een grote woning die in de meeste gevallen bestaat uit één ruimte. In die zin lijkt het op een studio, al zijn deze vaak een stuk kleiner dan lofts. Lofts worden vaak multifunctioneel gebruikt door wonen en werken te combineren.

  Maak gebruik van bestaande elementen

  Heb je een woonkamer of zolder met een bakstenen muur, houten balken of karakteristieke ramen? Laat deze dan vooral zitten; deze unieke elementen geven een ruimte namelijk al veel sfeer. Als je vervolgens kiest voor natuurlijke en zachte kleuren, dan is dat loft gevoel binnen handbereik. Tip: laat bijvoorbeeld houten balken onbewerkt en schilder de rest eromheen wit. Zo vallen de balken extra op. Wil je een industriële look? Schilder dan je raampartijen zwart of antraciet en werk met materialen als hout, leer en metaal.

  4x tips voor het ultieme loft gevoel thuis

  Maak gebruik van natuurlijke materialen voor een licht en luchtig gevoel

  Als je dagelijkse activiteiten zich in één ruimte afspelen, kan het fijn zijn om toch een aparte ruimte te creëren zodat je je kunt terugtrekken en kunt genieten van wat privacy. Dit creëer je gemakkelijk door het gebruik van gordijnen, het liefst van materiaal als linnen en katoen. Ook een kamerscherm is een mooi alternatief. Voorkom in ieder geval dat de materialen waarmee je een aparte ruimte wilt maken het zwaar wordt, want dit heeft weer invloed op de uitstraling van de ruimte.

  Maak gebruik van de ruimte die je hebt

  Werk in de hoogte met kasten, gordijnen en eventueel zelfs je bed. Werk zoveel mogelijk van plafond tot grond met kasten en gordijnen, zo lijkt een ruimte optisch groter. Wat ik zelf erg leuk vind, is het maken van één kunstmuur, waarbij je foto’s, afbeeldingen en kunstwerken van plafond tot grond weergeeft. Zeker als je geen hoge muren hebt, creëer je hiermee toch optisch een grote muur. Probeer in ieder geval zoveel mogelijk de gehele muur te benutten.

  4x tips voor het ultieme loft gevoel thuis

  Afhankelijk van hoe groot de ruimte is waarmee je kunt werken en het doel ervan adviseer ik om niet te werken met grove meubels; die maken een ruimte wederom zwaar en ogen vaak ook een tikkeltje lomp. Ga in plaats daarvan voor subtiele meubels zoals draadstoelen, een bank op slanke pootjes of een daybed. Let op: grof is iets anders dan groot, juist in een loft kun je werken met grote meubels zoals grote industriële lampen boven een eettafel of één enorme bank.

  Laat de ruimte zijn werk doen

  Een tip die je kunt naleven door de ruimte niet vol te stouwen met spullen en accessoires: is loft is vaak zo ingericht dat de ruimte optimaal benut kan worden en dat je er kan genieten van de ruimte. Veel spullen en accessoires staan dit luchtige gevoel alleen maar in de weg. Oh, en als je écht de ruimte hebt probeer dan eens dit voor het ultieme gevoel van ruimte en vrijheid: een schommel.

  Nog meer loft inspiratie opdoen bekijk dan de hometour in de Rotterdamse loft van Mariska.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com uit de post ‘Wooninspiratie opdoen in The Loft in Amsterdam‘.

   profielfoto-interior-junkie (1)Kiki is van jongs af aan bezig met interieur en houdt van bloemen, gedempte kleuren en het mixen van stijlen. Ook is ze altijd op zoek naar interieurpareltjes in kringloopwinkels en markten. Op haar eigen blog, Interior Tales, deelt Kiki haar interieurvondsten & dromen maar ook op Interior Junkie deelt ze regelmatig haar wooninspiratie met jullie.

  2 reacties op “4x tips voor het ultieme loft gevoel thuis”

  1. Interieur ideen schreef:

   Ik hou van deze, volledige woonkamer met wanddecoraties en gele bank, heel inspirerend, bedankt voor het delen

  2. Oldies Amsterdam schreef:

   Wat een super leuke site met leuke ideeën…zit met plezier te lezen naar jullie verhalen!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu