Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Upcycle inspiratie: blaas een oud item nieuw leven - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  26 januari, 2022

  Upcycle inspiratie: blaas een oud item nieuw leven

  Upcyclen is nét even anders dan recyclen. Bij die eerste worden gebruikte materialen verwerkt als nieuw item. Bij upcyclen krijgt een item een totaal andere functie. In ons huis vind je upcycle inspiratie in een onderdeel van een schip (wat, weten we nog steeds niet) dat een lamp is geworden. Of een oude scheepsklok die we puur decoratief op ons dressoir hebben staan. In het huis van Femke staan ook twee stokoude items die een andere functie kregen.

  Waarom iets weggooien als het ook hergebruikt kan worden? Dat is nou het mooie aan zowel recyclen als upcyclen. Steeds meer mensen (inclusief mezelf) keren zich steeds meer tegen massaproductie en gaan juist lokaal op zoek naar iets moois. Kringloopwinkels, rommelmarkten en sites als Marktplaats en Vinted zijn nog altijd razend populair. Ik vind het mooi om te zien dat tweedehands items moeiteloos gecombineerd worden. Vrijdag komt de nieuwste hometour online en dat betekent dat dit de laatste woontip is uit Femke’s huis. Je voelt ‘m zeker al aankomen: ook in haar huis is upcycle inspiratie te vinden in de vorm van een industrieel kastje en een salontafel.

  Wat het precies is geweest, durft Femke niet te zeggen, maar het lijkt erop dat het kastje voorheen in een drukkerij stond. In de vakjes lagen dan zetletters. Of wellicht werd hier vroeger gereedschap in bewaard (als je het weet, reageer dan zeker even hieronder). Extra bijzonder dat het nu dienst doet als bijzettafel. Femke heeft er zelf nog enkele nostalgische items in gelegd, namelijk de oude duimstok en zaag van haar opa. Andere upcycle inspiratie uit Femke’s huis is de salontafel. Ook hiervan weet ze niet wat het is geweest: misschien een kar? Of een deur waar later wielen onder zijn gezet om er een tafeltje van te maken. Who knows. Wat ik wel weet, is dat het nu, ondanks zijn verweerde jasje, schittert in een zithoek. Heel benieuwd of er bij jou thuis ook upcycle inspiratie te vinden is. En zo ja, wat…

  Meer zien van deze upcycle inspiratie en meer uit het huis van Femke?

  Goed nieuws, want vrijdag staat de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) online. Wil je nog meer weten over Femke? Volg haar dan op Instagram via Fika & Fest en Stapeltaart.

  Bekijk hier een andere woontip uit het huis van Femke:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu