Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Ruimtebesparend: een bedstee als slaapkamer - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  19 januari, 2022

  Ruimtebesparend: een bedstee als slaapkamer

  Terug van weggeweest? De bedstee zie ik verdacht vaker als vervanging van een aparte slaapkamer. Laatst verbleef ik zelfs in een vakantiehuis met bedstee, waarin het heerlijk toeven was. Het zeventiende eeuwse stulpje van Femke heeft zo’n bedstee. Naast ruimte- en energiebesparend is het gewoon ook knus om hier met je lief in te slapen. Overbodig om te zeggen dat het voor kindjes helemaal een feest is.

  De bedstee werd in de zestiende en zeventiende eeuw vooral gebruikt omdat het ruimtebesparend was. Je kunt het eerder zien als een bed verstopt in een kast. Hoewel we tegenwoordig languit in een bedstee kunnen slapen, was dat eeuwen geleden een heel ander verhaal. Horizontaal slapen werd met de dood geassocieerd, dus men sliep half rechtop (!). Gelukkig weten we nu wel beter. Hoewel het in die tijd populair was om een bedstee te hebben, is die van Femke er gewoon deze eeuw in gezet. Haar huis telt 38m2 dus er was simpelweg geen plek voor een aparte slaapkamer. Tussen het eetgedeelte en de keuken, zit haar bed dus verstopt achter twee deuren. Dat is trouwens geen reden om dit gezellige hoekje overdag af te sluiten van de rest van het huis. Femke maakte er wat gezelligs van met kleurrijke kunst en neonverlichting. En zie hier: een bedstee a la 2022. Luv it!

  Meer zien van deze bedstee en meer uit het huis van Femke?

  Goed nieuws, want de komende week komen er nog twee woontips online uit Femke’s huis met als kers op de taart de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) die volgende week vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Femke? Volg haar dan op Instagram via Fika & Fest en Stapeltaart.

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu