Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Thuis bij interieurstylist Savannah - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  10 augustus, 2018

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  Interieurstylist Savannah won vorig jaar het SBS6 televisieprogramma Design Droom. Toen ze voor de eerste aflevering koos voor een wand vol bloemenbehang was ze meteen mijn favoriet. Samen met haar vriend Jordy en dochtertje Lexi woont ze in een gezellig huis in Zaandam. Tijd voor een hometour!

  Met dertig plus graden belandde ik in Zaandam om het fijne stulpje van Savannah en haar gezin te fotograferen. In de tuin werd druk gewerkt om hier een gezellige tuin van te maken. Savannah: “De tuin stond eerst vol met bomen, die zijn nu allemaal weg. Er komt onder andere een veranda om te loungen. Ik kan niet wachten tot het af is.” Het huis van Savannah, haar vriend Jordy en dochtertje Lexi komt uit 1910 en zit aan de Zaanse Schans. “Als je een bootje hebt, vaar je zo naar Amsterdam.”

  Bij haar thuis zijn de rollen goed verdeeld: zij is interieurstylist en bedenkt de ideeën, hij is aannemer en voert ze uit. Dat is niet alleen binnen de muren van hun huis erg fijn (zo maakte hij de meterslange boomstronktafel zelf), ook op zakelijk gebied. Savannah en haar vriend werken regelmatig samen voor haar interieurklussen. En samenwerken kunnen ze zeker als je je bedenkt dat de twee dit huis in 1,5 jaar tijd verbouwde, terwijl Savannah ook nog eens zwanger was van dochtertje Lexi (respect).

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “In de woonkamer staat een 5,5 meter lange tafel, gemaakt door mijn vriend. De stoelen komen bij Loods 5 en Kwantum vandaan.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De tipi maakte ook mijn vriend van bezemstelen en een stuk stof. Het kleedje is van Bloomingville, de stof kocht ik bij Kwantum. De mand waar de strelitzia in zit, is van Kwantum, de zwarte pot was eerst koper, maar spoot ik zwart.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Het behang is van Graham & Brown. Voor de rest zijn alle muren in huis spierwit. De veertjes kocht ik bij Loods 5.”

  Wonen in de Zaanstreek

  Savannah en haar vriend Jordy wonen al hun hele leven in Zaandam. Dat ze hier zouden blijven, was dan ook logisch. Savannah: “Al onze vrienden en familie wonen hier, dus de keus om in de Zaanstreek te blijven wonen, was snel gemaakt.” Toch was het lastig om een woning te vinden. “We struinden heel Funda af, maar konden niet een huis vinden die we mooi vonden. Totdat ik ineens op dit huis stuitte,” vertelt Savannah. Tijdens de bezichtiging waren de twee al snel enthousiast, vooral omdat dit huis potentie had, zoals een grote tuin op het zuiden en mogelijk tot een aanbouw. Savannah: “Eenmaal thuis gingen we meteen op de computer tekenen om te kijken wat er allemaal mogelijk was.”

  Potentie had het huis dus zeker. Toen Savannah met haar vriend het huis kochten, was deze de helft kleiner dan het nu is. “Het was ook best gedateerd en we besloten dan ook het hele huis grondig te verbouwen,” aldus Savannah. “En als je eenmaal begint, dan wil je steeds meer doen.” Zo kwam er een uitbouw zodat de woonkamer twee keer zo groot werd, alle verlaagde plafonds braken ze eruit zodat de hoogte werd meegepakt en boven creëerden ze een grote badkamer.

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “In het midden van de woonkamer staat de keuken. De lijsten en lijstenhouders zijn van IKEA, de broodplanken en theedoeken kocht ik bij Loods5.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Al het servies kocht ik bij Loods 5. De oude boeken tikte ik op de kop bij kringloopwinkel Noppes in Zaandam.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De tweedehands kast komt van Marktplaats.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Zicht op het zitgedeelte vanuit het hoekje met de tipi. De messing kandelaars zijn van Kwantum.”

  Pittige verbouwing

  De verbouwing duurde zo’n anderhalf jaar en in de tussentijd was ze ook zwanger. Savannah: “Dat was dus best pittig, ook omdat we tijdens deze verbouwing hier gewoon woonden.” De twee hadden dus een strakke deadline. “Lexi werd in januari geboren en in december stond er eindelijk een bank in de woonkamer. Anderhalf jaar lang klusten we door in de avonden en de weekend en hebben we veel gelaten. Toch was het het allemaal meer dan waard, het is zo mooi geworden.”

  Of Savannah en haar vriend Jordy op één lijn zitten, is wel duidelijk; de twee werken regelmatig samen aan projecten. “We zitten dus zeker op één lijn en dat is fijn, helemaal als je zo’n grote verbouwing aangaat,” vertelt Savannah. “Tijdens onze verbouwing hadden we ook een afspraak: ik ben van de interieurstyling, hij is van de verbouwing en samen moeten we elkaar op ons vakgebied vertrouwen. Want ja, ook na de verbouwing moet het leuk blijven toch, haha.” Toch twijfelde Jordy bij de zwarte deuren in huis. Savannah: “Toen ik hem eenmaal beelden liet zien van zwarte deuren, vond ‘ie het wel mooi gelukkig.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Deze oude koffers kocht ik bij Loods 5, het bruine vaasje is van Sostrene Grene, de zwarte kandelaar onderin van Sissy-Boy, het kristal kocht ik bij kringloopwinkel Noppes, de zwarte kommen zijn van IKEA en het zwarte masker is van Loods 5.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Boven het tweedehands kastje hangt een buffelschedel van Dutchbone, de lamp is van IKEA, de bloempotten en cactussen zijn van Tuincentrum Het Oosten en de fluwelen geurkaars is van Loods 5.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Zicht op een gedeelte van de zithoek vanuit de keuken. De kast verfden we, net als alle deuren in huis, zwart.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Het zwarte hobbelpaard vond ik bij kringloopwinkel Noppes en verfde ik zwart. De gordijnen zijn van Kwantum, de vitrage is van IKEA. De rotan stoel kocht ik bij Loods 5.”

  Internationale woonbeurzen ter inspiratie

  Inspiratie haalt Savannah overal en nergens vandaan: “Ik lees veel bladen: van de VT Wonen tot aan de Residence, maar moet eerlijk bekennen dat ik daar niet echt aan toe kom de komende tijd.” Ook bezoekt ze interieurbeurzen, zoals die in Milaan, Keulen en Parijs. “Inspiratie is eigenlijk overal. Als ik uit eten ben en even naar het toilet ga, dan zie ik ineens weer coole tegels. Of een hele gave balkencontructie in een bar. Ik sta eigenlijk altijd aan.”

  Of ze altijd al met interieur bezig was, wordt meteen duidelijk als Savannah vertelt over haar jeugd. Savannah: “Als kind mocht ik vaak mijn kamer veranderen en daar was ik dan ook erg goed in. Toen we gingen verhuizen, kreeg ik budget om mijn kamertje in te richten. Daar ging ik natuurlijk op los met kleuren en materialen.” Savannah koos uiteindelijk voor een mode-opleiding maar kwam er al snel achter dat ze de winkelinrichting het leukst vond en koos voor de richting Visual Merchandising. “Na mijn opleiding wilde ik graag een conceptstore openen, want dat was in die tijd net nieuw in Nederland. Door de crisis durfde ik het niet aan.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De fluwelen bank is van Loods 5, de lamp is van Zuiver, het ronde kussentje is van Loods 5 en de vierkante is van Zuiver. Boven de bank hangt een kunstwerk van Laura de Wilde.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “In de zwarte kast staat van alles. De zwarte kandelaars zijn van Xenos en verfde ik zwart, de bloempotjes zijn van de kringloopwinkel, de kralenketting is van Loods 5. Op de bovenste plank komen de potjes bij de kringloopwinkel vandaan en van groothandel TICA.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De salontafel is van Loods5.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “In de hal hangen houten spiegels van Zuiver.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De deur zit nog in de grondverf en wordt uiteindelijk zwart, net als alle andere deuren in huis. De pot is van Loods5, net als het hout erin en de schelpenketting.”

  Een terechte winnaar

  Vorig jaar begon Savannah voor zichzelf én deed meteen mee aan Design Droom. Sindsdien wordt ze regelmatig gevraagd voor interieurklussen. “Als je iets echt graag wilt en er keihard voor wilt werken, dan gaat het je zeker lukken,” aldus Savannah. En ja, daar is ze dus zelf het levende voorbeeld van.

  Savannah vind alles aan haar huis fijn. Ze heeft dan ook geen favoriet plekje. Savannah: “Ik ben overal graag: werken en eten aan de lange eettafel of chillen op de bank. Alle hoekjes hier zijn fijn.” Voor haar moet een huis rust uitstralen en dat doet haar huis zeker. “Wat ik zo heerlijk aan dit huis vind, is dat alles in balans is. Ik hou van verschillende stijlen, ook voor mijn interieurklussen, maar thuis houd ik het het liefst rustig, want dat werkt voor mij beter.” In haar huis dus ook geen kleurrijke muren. “Ik opperde laatst het idee voor een lambrisering in de woonkamer, toch zette ik dat niet door omdat ik al dat wit echt mooi vind.” Toch koos ze wel voor een wandje met druk behang in de hoek bij de tipi. “Dat vond ik dan weer een leuk contrast.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Ons bed is van Swiss Sense, het dekbedovertrek van IKEA. Het schilderij erboven kocht mijn vriend in zijn studententijd als grap omdat hij de print eruit wilde halen en een foto van hem en zijn huisgenoot erin wilde doen. Vonden ze toch zonde. Nu hangt ‘ie boven ons bed.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “In de hoek staan messing kandelaars die ik bij Loods5 kocht, de messing flamingo scoorde ik bij de kringloop. De stolp is van tweedehandswinkel Zaansch Faam in Zaandam.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De kussens zijn van Loods 5, het hangplantje is van VT Wonen.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De messing kandelaars kocht ik bij groothandel TICA.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Aan het plafond hangt een lamp van VT Wonen.”

  Woonwensen

  Onder het mom van ‘een huis is immers nooit af’ vraag ik Savannah nog naar hun woonwensen: “Onze badkamer is nu drie jaar af, maar het kriebelt al wel weer. De komende tien jaar komt er alleen geen grote verbouwing meer hoor. Maar wie weet ooit voor een nieuw huis. Ook dromen we nog van een aanbouw op de bovenste verdieping, maar voorlopig gaan we eerst even de tuin afmaken en er flink van genieten. Oh ja, en ik zoek nog een mooie leren stoel voor in de zithoek. Dat blijft een hele zoektocht, maar ik hou vol.”

  Of ze nog even wat leuke hotspots weet in eigen stad. Savannah: “Kringloopwinkel Noppes is leuk om te snuffelen. Daarnaast zit hier natuurlijk Loods5, echt een walhalla voor mij. Ik vind zelf het Hemterrein met foodhal Yada Yada echt een aanrader, net als restaurant Lab44. En bij Wonders in het centrum heb je lekkere koffie. Oh, en de Zaanse Schans natuurlijk, hoewel je die in het weekend, door alle toeristen, wel moet mijden hoor.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Zicht vanuit de hal op de kinderkamer.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De commode is van Coming Kids en wordt helaas niet meer gemaakt. De mand eronder is van Kwamtum.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De kralenketting is van Kwantum, de knuffeltjes van Loods 5, de doosjes van Sostrene Grene en het sterlampje van HEMA.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Ook deze zebra kocht ik bij Loods 5.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De olifant kreeg Lexi van oma, volgens mij is deze van IKEA. De papieren zakken zijn van Kwantum.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De witte giraf aan de muur kocht ik bij Loods 5. De zwarte stippen op de muur zijn stickers van X Karlijn.”

  Toch niet materialistisch

  Haar meest dierbare item in huis? Savannah: “Het klinkt misschien erg cliché, ook omdat ik helemaal niet materialistisch ben. Maar als ik maar met mijn dochtertje Lexie en vriend ben, ben ik het allergelukkigst.” Ook moet er in huis gewoon geleefd worden. Savannah: “Alles ziet er nu heel netjes uit, maar we hebben natuurlijk ook een dochtertje. Ik begon met houten speelgoed, maar Lexie vindt kleurrijke plastic speelgoed natuurlijk ook geweldig en dat komt dan ook gewoon in huis hoor. Alleen voor mijn Instagram posts en binnenkijkers ruim ik alles even op. Maar goed, wij wonen dus echt niet in een showroom hoor, haha.”

  Plannen komende tijd? Heb al zoveel verschillende klussen mogen doen: van mode tot aan schoonheidssalon. Horeca en hotels lijkt me zo gaaf. Mensen van A tot Z helpen vind ik het leukst om te doen. Mensen vinden het lastig om keuzes te maken, leuk om ze hiermee te helpen. Leukste project tot nu toe was een schoonheidssalon in Terneuzen. Vaak zijn die heel klinisch wit, maar deze is juist donker geworden.Beetje Miami Chic. Alle wanden werden zwart, behang van gouden palmbomen. Is zo tof geworden met een vrij laag budget. Vind ik leuk dat het niet altijd heel duur hoeft te zijn.

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Zicht vanuit de hal op de badkamer.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Het badkamermeubel is gemaakt van eiken. De vaas is van Loods 5.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “De muren en vloer in deze badkamer zijn gemaakt van mortex. De douchekoppen zijn van Hotbath. Het zwarte vaasje is van Loods5.”

  Thuis bij interieurstylist Savannah

  “Ik weet helaas niet meer waar de hanglampen vandaan komen, het rieten mandje is van Kwantum en de badmat is van Loods 5.”

  Meer weten over dit huis? In de video hometour die ik maakte, vertelt Savannah meer over haar Zaandamse stulpje. Meer hometours zien, abonneer je dan gratis op het Interior Junkie YouTube kanaal. Meer weten over Savannah volg haar dan op Instagram of via haar website.

  Bekijk hieronder vier woontips uit het huis van interieurstylist Savannah:

  Nog meer binnenkijkers vol wooninspiratie:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  4 reacties op “Thuis bij interieurstylist Savannah”

  1. Leon schreef:

   Wat een tof huis met hele mooie details.. de eettafel is mijn favoriet! https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/balterio/grande-narrow/

  2. Anna schreef:

   LOVE LOVE LOVE!! de foto’s geven de sfeer ok goed weer. De keuken is echt geweldig, die tafel met die verschillende zwarte stoelen en het gebruik van de vintage spullen. Heel leuk!! Het geeft mij ook weer meer inspiratie voor mijn eigen huis!

  3. Mariska schreef:

   Ik ben heel benieuwd naar de vloer beneden. Welk materiaal is het en bevalt dat goed? Ook vloerverwarming eronder?
   Lieve groet.

  4. Meriam schreef:

   Geweldige interieur! De combinatie van dat bruine kastje met wit marmere blad naast het strakke zwart/ wit…fantastisch!!!!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu