Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  9 augustus, 2018

  Vloertrends 2018

  De trends op het gebied van vloeren wisselen elkaar in een sneltrein tempo af. Waren laminaatvloeren enkele jaren geleden nog helemaal hot, tegenwoordig gaan we voor PVC. Is jouw vloer in huis toe aan vernieuwing? En ben je benieuwd wat de nieuwste trends zijn? Bij deze de vloerentrends van 2018.

  Vloeren anno 2018 zijn zo gemaakt dat ze ons bijna in de maling nemen. De mooie prints en reliëfs zijn op PVC en vinyl vloeren niet van de echte massief houten of betonnen vloer te onderscheiden. Waar je voorheen nog harde grenslijnen van het laminaat zag, lopen de verschillende materialen nu naadloos in elkaar over.

  Natuur

  We halen maar wat graag de natuur naar binnen. Hout en steen zijn de belangrijkste materialen die je terug ziet in ons interieur. Dus ook in de vloerentrends van 2018. De luxe vinyl vloeren zijn niet meer te onderscheiden van de echte hout en beton structuur. Zo blendt de donkere houtkleur inmiddels perfect met de lichtere.

  Vloerentrends - natuur

  Beeld: Delightfull

  Patronen

  In de vloerentrend van 2018 komen we ook de blokpatronen en ribbelstructuren tegen. De patronen op de vloer geven een ruimtelijk effect in huis.

  Vloerentrends - patronen

  Beeld: WOW Design EU

  Monogroom

  Mono… wat? De basis van een monochroom interieur is zwart, wit en grijstinten. Een betonnen of donker houten vloer past daar perfect bij. Kies bijvoorbeeld voor een gietvloer. Een gietvloer heeft veel voordelen; zo is hij ongevoelig voor vocht en beschadigingen (ideaal dus voor gezinnen) en kun je ‘m in allerlei kleuren krijgen.

  Design tegels

  Antieke design tegels zijn weer volledig terug van weggeweest. De tegeltjes uit oude boerderijen en panden zijn hot. Ze worden voorzichtig schoongemaakt en krijgen een tweede leven. Sommige zijn zelfs meer dan honderdvijftig jaar oud.

  Ga je toch liever voor een nieuwe design tegels dan zijn er ook vele opties te vinden. Zo pimpte Interior Junkie Elisah haar hal met mooie Portugese tegeltjes.

  Mijn hal pimpen met Portugese tegels

  Duurzaam

  In 2018 draait alles ook steeds meer om duurzaamheid. Duurzaam wonen zal de komende jaren steeds meer zichtbaar worden. Neem de PVC vloeren, Allura, van Forbo zijn 100% Dutch Design, omdat ze in Nederland worden ontworpen en gemaakt worden van 100% groene stroom. Daarnaast zijn de vloeren 100% ftalaatvrij en bevat het gerecycled materiaal.

  Ga je voor een nieuwe vloer? Wees je dan ook een beetje bewust van het milieu en de ontwikkeling van de vloeren.

  Beeld header: Carina

  carina

  Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

  2 reacties op “Vloertrends 2018”

  1. Anna schreef:

   Ebony and Co heeft nu ook een FSC keurmerk gekregen, duurzaamheid wordt inderdaad steeds zichtbaarder.

  2. Hey Carina,
   Superleuk artikel! Vooral de Portugese tegeltjes vind ik heel gaaf. Wij hebben ook nieuwe tegels aangeschaft. Ontzettend blij mee! Veel inspiratie doe ik op via deze website: https://www.steenbergentegels.nl/tegels/portugese-tegels/portugese-tegels-badkamer

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu