Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  Slaapkamers… hoe richt je deze nu goed in?

  Iedereen heeft een andere smaak en het is lastig om daar allemaal aan te voldoen. De kinderen willen alleen maar speelgoed en de pubers juist zoveel mogelijk ruimte. Alles kan soms een beetje te veel worden en daarom is het handig om op een rijtje te hebben waar je nu precies op kunt letten. Op deze manier is het wat makkelijker om alles te regelen en in te richten. Je wilt er immers lang genoeg plezier van kunnen beleven.

  Tienerkamer

  Een tienerkamer samenstellen is misschien wel het lastigste van allemaal en daarom ook slim om mee te beginnen. Belangrijk is zeker om te vragen wat ze willen. Zijn er specifieke kleuren of thema’s die ze leuk vinden, dan kun je dat altijd gebruiken. Een tienerkamer moet je daarnaast ook zo flexibel mogelijk inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper met een bureau daaronder waar ze huiswerk kunnen maken. Maar ook een nachtkastje en een make-up tafel voor de dames. Ten slotte is privacy erg belangrijk. Tieners hebben dat nu eenmaal nodig en dit kun je doen door gordijnen of schermen te plaatsen. Een scheidingswand kan uiteraard ook. 

  Kinderkamer

  Veiligheid staat voorop in een kinderkamer. De meubels moeten daarom niet te zwaar zijn en er moeten niet te veel dingen aan de muur hangen die kunnen vallen. Scherpe randen moet je altijd vermijden, maar er zijn genoeg meubels speciaal gemaakt voor kinderen. Je hebt bijvoorbeeld leuke themabedden voor prinsessen, piraten of auto’s. En wat dacht je van kleur? Deze kamer moet kleurrijk zijn en dat kun je bijvoorbeeld ook doen met vlinder stickers. Een kinderkamer kan natuurlijk niet zonder een gezellige speelhoek. Hier hoef je eigenlijk niet echt veel voor te doen. Een kleurrijk speelkleed neerleggen en al het lievelingsspeelgoed ernaast, zorgt al voor een leuke sfeer.  Al het speelgoed kun je in kratten laten leggen. Zo is het goed op te ruimen en slingert het niet door de hele kamer. 

  Babykamer

  Ook een babykamer moet zo veilig mogelijk zijn, maar daarnaast heb je ook veel aan een duidelijke indeling. Schaf daarom een ledikantje aan met een zacht matras, maar ook een stoel om borstvoeding te geven mag je niet vergeten. Je kunt maar niet genoeg luiers en andere benodigdheden in de kamer hebben en dan is het wel zo fijn als je daar snel bij kan. Ook is het voor een baby fijn om geluiden in de kamer te hebben en gelukkig is daar tegenwoordig genoeg voor te vinden. Decoraties op de muren zorgen ook verder nog voor afleiding en het geeft de kamer een leuke uitstraling. Tip: haal alle losse koorden weg en plaats beschermers op de stopcontacten. Zo is het meteen veilig! Gelukkig heb je vaak nog wel even de tijd om na te denken over de babykamer. Succes!

  Welke slaapkamer richt jij binnenkort in?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu