Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn badkamer make-over is af! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  Mijn badkamer make-over is af!

  Onlangs kon je alvast een voorproefje bekijken van onze nieuwe badkamer make-over. En wat een feest, want het is nu eindelijk af. Het wachten was nog op de shutters en die zitten er sinds kort in. Ik ben er zo blij mee! Heel benieuwd wat jullie van mijn badkamer make-over vinden. Kijk snel verder…

  Hoe een ruimte zo kan veranderen. Ik sta er nog steeds versteld van. De badkamer op de eerste verdieping, pal naast onze hotel chic slaapkamer, was toe aan een nieuwe look. Het dateerde volgens mij nog uit de jaren 70 inclusief straalkacheltje boven de deur. Elke keer als ik dat ding aanzette, was ik bang dat het huis in de fik vloog. Deze badkamer werd dan ook niet gebruikt om in te douchen, alleen de kattenbak verschoonde ik er. Daarnaast fungeerde het als berghok én krulde ik er elke ochtend mijn haren. Met een kleine op komst wilden we graag een extra badkamer in huis, zodat alle oppas opa’s en oma’s de badkamer op de bovenste verdieping konden gebruiken en wij onze eigen hebben. Lekker luxe, toch?

  Mijn badkamer make-over is af!

  Onze badkamer voor de make-over.

  Mijn badkamer make-over is af!

  Onze badkamer na de maker-over.

  Mijn badkamer make-over is af!

  Onze badkamer voor de make-over.

  Mijn badkamer make-over is af!

  Onze badkamer na de make-over.

  Flinke verbouwing

  Het proces duurde vijf maanden. Dat had te maken met klusjesmannen die steeds niet beschikbaar waren. Dus de badkamer make-over ging vooral over heel veel geduld hebben. Omdat we zelf niet zo handig zijn, besteden we alles uit en dan kan het best lang duren. De hele badkamer moest eerst worden gestript, de wanden werden geïsoleerd (FYI: in de winter was het hier stervenskoud), het verlaagde schootjesplafond werd eruit gehaald zodat er ineens meer hoogte bij kwam (zo blij mee!). Vervolgens werden de elektriciteit en de leidingen gemonteerd (alle leidingen waren zwaar verouderd dus moest alles vervangen worden), de vloerverwarming aangelegd, beton gestort en gestuct. En zo ben je ineens vijf maanden verder. Mijn geduld is nog nooit zo op de proef gesteld. Een week voor de bevalling was het af, hoewel de wastafelkraan nog ontbrak. Die bleek te lang (hij kwam voorbij de wasbak…!) dus moest er een stukje vanaf. Maar ja, dat ging niet zo gemakkelijk. Moest ik ook weer weken op wachten voordat de loodgieter dat had gefixt.

  Mijn badkamer make-over is af!

  De badkamer voor de make-over.

  Mijn badkamer make-over is af!

  De badkamer na de make-over.

  Mijn badkamer make-over is af!

  Mijn badkamer make-over is af!

  Shutters van Veneta

  De badkamer make-over was soort van af een week voor de bevalling, maar het wachten was nog op de shutters. Het was even twijfelen tussen gordijnen (I know, niet handig voor in een badkamer maar wel héél mooi) en een rolgordijn. Totdat de hubby ineens het idee opperde voor shutters. Hoe mooi zou dat zijn? Het zou perfect staan bij de luxe uitstraling van de badkamer. Maar goed, de meeste offertes bleken hartstikke duur, totdat ik de raambekleding van Veneta.com ontdekte. Naast (rol)gordijnen bleken ze gelukkig ook shutters te hebben. De installateur kwam een uurtje langs om alles op te meten en ons de stalen te laten zien, twee maanden later werden de shutters gemonteerd. Zo ontzettend blij! Ook omdat de shutters de hoogte extra benadrukken en de ruimte mooi ruim lijkt, ook al meet het amper 5m2. Leuk feitje: deze ruimte heeft precies dezelfde afmeting als de babykamer.

  Mijn badkamer make-over is af!

  Mijn badkamer make-over is af!

  Mijn badkamer make-over is af!

  De badkamer is vooral nu het domein van onze Oliver; hier staat zijn badje (voor deze shoot heb ik ‘m even weggezet) en worden al zijn flesjes gespoeld. Heel fijn om op dezelfde verdieping als de babykamer een badkamer te hebben. Scheelt weer een steile trap naar boven lopen. Tijdens de kraamweek was ik dan ook blij dat alles af was, zodat ik niet naar boven hoefde te strompelen om te douchen.

  Mijn badkamer make-over is af! Mijn badkamer make-over is af!

  Mijn badkamer make-over is af!

  Waar komt alles vandaan?

  De marmer look tegels, spiegel en douchewand zijn via Tegeldepot. Het badkamermeubel is van MADE.com en is eigenlijk een ladekast, maar lieten we wasbakproof maken door er een gat in te zagen voor o.a de chiffon. De blauwe kleur op de muren en plafond is Stifkey Blue van Farrow & Ball, de muurhaken zijn van KARWEI, de hangplantjes via MAF in Haarlem, de prullenbak en handdoeken van HEMA en de douche en kraan van Grohe. De zwarte mand kocht ik jaren geleden ergens, alleen ik weet niet meer waar.

  Ook zulke mooie shutters?

  De shutters zijn dus van Veneta.com. Ik ben er zo blij mee. Ik hoop dat ik je ook een beetje enthousiast hebt gemaakt om ook voor shutters te kiezen voor in de badkamer. Ook fan, dan kun je vrijblijvend gratis advies aan huis aanvragen.

  Laat je even weten wat je van mijn badkamer make-over vindt?

  Mijn badkamer make-over is af!

  * Deze badkamer make-over bevat een samenwerking met Veneta.com (de rest is niet gesponsord). Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

   

   

  8 reacties op “Mijn badkamer make-over is af!”

  1. Katja schreef:

   Zelf zou ik die plantjes niet hangen (snap sowieso niet dat er planten op een badkamer moeten) en iedereen heeft het. Vind t een beetje “kneuterig” Voor de rest echt prachtig!

  2. Ilse schreef:

   Prachtig! Waar komt de wasbak vandaan? Ik zoek zoiets ☺️

  3. Rachel schreef:

   Het ziet er echt zo tof uit, echt heel erg mooi! de zwarte details maken het af

  4. Renée schreef:

   Plaatje!!?? Heel erg mooi.

  5. Idia schreef:

   We zijn ook net klaar met de make over van onze badkamer en ja, geduld is er zeker nodig, maar dan heb je ook wat.

  6. Linda schreef:

   Super mooi en stijlvol! Vroeg me af wat de naam van de tegels zijn?

  7. Kristel schreef:

   Super mooi hoor! Wauw! Al lang op zoek naar marmerlook tegels. Heb je op de vloer een andere maat tegels liggen? Wel dezelfde soort/kleur? En zijn ze gepolijst?

  8. Suzelle schreef:

   Erg mooi! Ik ben ook benieuwd van welk merk de waskom is.?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu