Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn badkamer make-over deel I - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  Mijn badkamer make-over deel I

  Wat een feest! Na maandenlang van verbouwen en wachten, héél veel wachten (iets met te drukke klusjesmannen), is onze badkamer make-over bijna af. Er moeten nog een paar puntjes op de ‘i’ worden gezet en dan kan ik jullie eindelijk het totaalresultaat laten zien. Voor nu alvast een voorproefje.

  Deze badkamer was al jaren niet in gebruik. Sterker nog: de ruimte was zo oud dat ik er überhaupt niet wilde douchen. Nee, de douche werd alleen maar gebruikt om de kattenbak in schoon te maken. Onze huidige badkamer zit op de bovenste verdieping, maar met een kleintje op komst besloten we begin dit jaar een tweede badkamer te creëren. Handig voor alle oppas opa’s en oma’s. Met het oog op de toekomst om als kersverse pappa en mamma een eigen badkamer te hebben. De ultieme luxe toch? Daarnaast zat er een schrootjes plafond in, wat ontzettend zonde was, want de ruimte was eigenlijk stukken hoger. Het plafond sloopten we er dus uit zodat we uiteindelijk meer ruimte creëerden. Ook werd de ruimte beter geïsoleerd, wat vooral in de wintermaanden fijn is; deze badkamer was ijs- en ijskoud in de donkere maanden. Nu niet meer!

  Mijn badkamer make-over deel I

  Mijn badkamer make-over deel I

  Hotel chic badderen

  Net als de slaapkamer moest ook de badkamer een echte hotelsfeer uitstralen. Marmerlook tegels (FYI: we kozen voor tegels van 60 x 120 m breed om de kleine ruimte optisch wat groter te maken), zwart staal en messing mochten dan ook niet ontbreken. Daarnaast koos ik voor deze badkamer make-over als accentkleur een groen-blauwe tint die van de muur overliep in het plafond. Eigenlijk hadden we ook een rozet gekocht voor aan het plafond, maar die viel tijdens het lijmen naar beneden (de hubby kon het nog net opvangen). Dat vond ik zo eng (stel je voor dat hij naar beneden zou vallen als ik er net onder stond) dat we ‘m toch niet meer durfden te lijmen…!

  Custom made badkamermeubel

  Lange tijd zocht ik naar hét ultieme badkamermeubel, maar kon ‘m nergens vinden. Dus koos ik voor een ladekast die door onze klusjesman tot badkamermeubel is omgetoverd; in de bovenste la zit een gat in het midden zodat de chiffon erin past. De waskom bestelden we er apart bij. Zo zie je maar weer: vind je iets niet, dan maak je het gewoon zelf.  Gelukkig kennen wij genoeg handige Harry’s.

  Mijn badkamer make-over deel I

  Mijn badkamer make-over deel I

  Waar komt alles vandaan uit deze badkamer make-over?!

  De marmerlook tegels kochten we bij Tegeldepot (ze heten Kuope), net als de douchewand en de spiegel. Het badkamermeubel (eigenlijk is het dus gewoon een ladekast) is van MADE.com en de messing kraan en de douche zijn van Grohe en is in de tint ‘cool sunrise’. De wasbak is via AliExpress en de kleurtint op de muur is Stifkey Blue van Farrow & Ball. Ik weet alleen niet meer waar de radiator vandaan kwam, maar eigenlijk was hij wit en verfden we later zwart. De haakjes aan de deur zaten er al in.

  De badkamer heeft alleen nog shutters nodig (vandaar dat de ramen zijn afgeplakt met pakpapier, haha) en wat accessoires om het helemaal af te maken. Ik laat jullie dus binnenkort het eindresultaat zien. Wordt vervolgd… Oh, en laat je even weten wat je van mijn badkamer make-over tot nu toe vindt?

  Mijn badkamer make-over deel I

  Mijn badkamer make-over deel I Mijn badkamer make-over deel I Mijn badkamer make-over deel I Mijn badkamer make-over deel I

  * Niets uit deze badkamer make-over is gesponsord

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

   

  5 reacties op “Mijn badkamer make-over deel I”

  1. Iris schreef:

   Love it! Waar is je scheidingswand in de douche van?

  2. mandy schreef:

   Prachtig!!!!

  3. Deidre schreef:

   Hoi, Wat een prachtige ruimte is dit weer. Ik zie dat je ook in andere kamers Farrow & Ball verf hebt gebruikt. Ik lees in best veel reviews online terug dat mensen het heel moeilijk aanbrengen vinden, dat de bijbehorende primer ook niet goed pakt etc. Hoe is jullie ervaring? Hebben jullie het zelf geschilderd of iemand het laten doen? Ik ben heel benieuwd want het is best prijzige verf en ik zou het zo sonde vinden als het niet blijkt te werken… Bedankt voor het delen van de badkamer, echt prachtig!

   • interiorjunkie schreef:

    Hi Deidre

    In (bijna) het hele huis kozen we voor F&B verf, nergens last van. Ook geen primer gebruikt, ook niet voor de badkamer. Alle muren hebben drie lagen gekregen. Hier dus erg tevreden! Liefs

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu