Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Pimp je afzuigkap met een kek behangetje - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 02-12-2023

  4 september, 2019

  Pimp je afzuigkap met een kek behangetje

  Wil je eens iets extra’s doen in je keuken zonder meteen hele grote aanpassingen door te voeren? Pimp dan je afzuigkap! Ik kwam op dit idee toen ik een hometour schoot bij Therese uit Bloemendaal. Zij gaf haar afzuigkap een kek geel kleurtje. Of zoals ze het zelf zo mooi verwoordt: “pompoensoep met een beetje room.”

  De afzuigkap is voor velen nog altijd een doorn in het oog. De één is gezegend met eentje die je bijna niet ziet, de ander heeft er weer één die overduidelijk aanwezig is. Vaak zijn afzuigkappen weggewerkt in het fornuis. Of sommige hangen er als een design stuk boven.

  Therese werkte haar afzuigkap weg achter stucwerk zoals je wel vaker ziet. Maar zij deed er iets speciaals mee door ‘m te behangen. Ze koos voor het Marion Yellow behang ontworpen door Sara Bergqvist (voor de liefhebber: dit behang is er ook in het blauw, rood en zachtgroen, allemaal met een geel accent erin).  Ze ging voor een gele kleur, welke perfect matcht met de blauwe keukenkastjes. Zelf is ze Zweeds en dit kleurenpalet doet haar aan haar thuisland denken. Een mooie manier om de liefde voor haar thuisfront te terug te laten komen in haar Nederlandse stulpje.

  Pimp je afzuigkap met een kek kleurtje

  Feng shui

  Therese is feng shui interieuradviseur en ze vertelde me dat de keuken bij het element ‘aarde’ hoort. Warme, voedende kleuren zoals geel passen hier perfect bij qua kleurenpalet, maar ook qua styling gaf ze een tip. “Zien doet eten, dus laat vooral ook alle ingrediënten in de keuken zien. Stop potten dan ook zeker niet weg in de keukenkastjes maar stal ze op wandplanken.”

  Pimp je afzuigkap met een kek kleurtje

  Meer zien van deze afzuigkap en meer uit het huis van Therese

  Goed nieuws, want de komende week komen er nog meer woontips online met als kers op de taart de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) die volgende week vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Therese volg haar dan op Instagram

  Bekijk hier de woontip uit het huis van Therese van afgelopen maandag:

  Bekijk hier de woontips van de vorige hometour uit de verbouwde garage van Esther:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu