Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Kleine slaapkamer inrichten tips voor thuis
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  Een kleine slaapkamer inrichten doe je zo

  Een kleine slaapkamer inrichten is vaak nog lastiger dan een grote. Interieurontwerper Cindy heeft een wel erg knusse slaapkamer; zij en haar man slapen namelijk op zolder met een plafond zo laag dat ze wel eens hun hoofd stoten.

  Toch was dit de enige optie voor het stel, want hun twee kinderen kregen een verdieping lager beiden een grote kamer. En ja, als ouder offer je jezelf natuurlijk altijd op (denk maar aan mijn walk-in closet die moest plaatsmaken voor de babykamer met gouden ledikant). Toch heeft Cindy er iets gezelligs van gemaakt. Door links en rechts van de schoorsteen twee wandplanken te plaatsen, is er ineens plek voor boeken, kaarsen en een nachtlamp. Je werkt zo in de hoogte, dus het neemt geen extra ruimte in beslag. Ideaal als je al beperkt bent in je ruimte.

  Vul loze ruimte op

  Een kleine slaapkamer inrichten? Ga dus op zoek naar loze ruimtes in een kamer. In dit geval was het dus de muur links en rechts van de schouw, maar ook links en rechts bij de muren is ruimte om op te bergen; hier loopt het schuin naar beneden wat weer uitkomst biedt voor opbergkasten.

  Speel met dezelfde kleurtoon

  Een kleine slaapkamer oogt rustiger als je kiest voor kleuren die binnen een bepaalde kleurtoon vallen. Dus in dit geval: van heel lichtroze naar terra-roze. Dan gebruik je wel verschillende tinten, maar omdat ze zo mooi in elkaar overvloeien, oogt het geheel rustig. Cindy liet ook het houtwerk wit, zodat het licht dat vanuit beide dakramen komt weerkaatst en het zo optisch iets ruimer maakte. Hoewel ik nog altijd van menig ben dat kleur ook een ruimte veel goeds doet. In dit geval had ze ook kunnen kiezen voor een zachtroze tint.

  Laat het daglicht naar binnen stromen

  Overbodig om te zeggen dat beide dakramen ook de ruimte optisch een stuk groter doen lijken. Daglicht doet zoveel met een kamer. Dat kun je hier goed zien. Als laatste kleine slaapkamer inrichten tip zou ik zeggen: kies niet voor teveel accessoires. In een compacte kamer kan dat alleen maar rommelig lijken. Dus kill your darlings en kies je prulletjes zorgvuldig.

  Of deze slaapkamer altijd zo klein blijft? Cindy: “We dromen van een dakkapel aan beide kanten zodat de ruimte lichter en groter wordt. Voor nu blijven we lekker slapen in deze kleine slaapkamer!” Zeg nou zelf: in zo’n compacte ruimte voelt slapen net een beetje als kamperen. En via het dakraam loeren ze elke avond naar de sterrenhemel. Romantisch!

  Meer zien van deze kleine slaapkamer inrichten tips en meer uit het huis van Cindy?

  Goed nieuws, want de komende week komen er nog twee woontips online uit Cindy’s huis met als kers op de taart de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) die volgende week vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Cindy? Volg haar dan op Instagram via C Interior.  

  Bekijk een eerdere woontip uit het huis van Cindy:

  • IVAR hack: maak er een hoge vakkenkast van.

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu