Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Je eigen coffee corner maken? Zo doe je dat! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 05-03-2024

  24 juli, 2018

  Je eigen coffee corner maken? Zo doe je dat!

  Een must voor in je keuken is natuurlijk een coffee corner, een hoekje in je keuken waar je uiteraard een Interior Junkie proof koffiezetapparaat zet met de nodige hippe kopjes, een kek melkschuimapparaat en, in het geval van Nina, ook eentje met ‘Fika’. De leukste coffee corner die ik nu nu toe heb gezien.

  Uhm, fika? Ja, dat is dus wat de Britten met tea-time doen. In Zweden heet dat dus fika en is de thee ingeruild voor koffie. Maar wat ze wel gemeen hebben met de Britten is dat fika altijd gepaard gaat met heerlijke zoetigheden zoals ‘kanelbullar’ oftewel Zweedse kaneelbroodjes, waar ik tijdens mijn trip naar het hoofdkantoor van IKEA in Almhult maar geen genoeg van kreeg. Fika betekent dan ook dat je dagelijks eventjes je werk laat liggen en onder het genot van een bakkie koffie gezellig met je collega’s bijkletst.

  Momentje voor jezelf

  Wat blijkt? Zweedse werknemers zijn een van de minst gestresste ter wereld én je wordt een stuk productiever en creatiever van een Fika. Fika doe je overigens niet alleen op het werk, ook in het weekend met familie en vrienden is een fika niet eens zo’n slecht idee.

  Je eigen coffee corner maken? Zo doe je dat!

  In de coffee corner van Nina was het dan ook meer dan logisch voor haar dat ‘Fika’ aan de muur zou pronken. Ze kocht de letters gewoon bij de bouwmarkt en plakte het tegen de muur aan. Zo krijgt zo’n coffee corner net wat meer sjeu, toch? Ik vind het zo leuk dat ik meteen naar de bouwmarkt ga om die stickers te scoren. Uiteraard kun je er ook een ander woord van maken. Up to you.

  Nog meer zien van deze coffee corner in het huis van Nina?

  Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want de komende dagen vind je nog meer inspiratie uit het huis van Nina met als kers op de taart de volledige huizentour die vrijdag live gaat, zowel de fotoshoot als de video. Wil je nog meer van Nina zien, volg haar dan op Instagram. 

  Bekijk hier de woontip van gisteren:

  Bekijk hier de woontips uit de vorige hometour van het eclectische stulpje van Pien uit Haarlem:

  Beeld © Emma Peijnenburg

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu