Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Ronde spiegel als lamp. Ook zo'n fan? - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-03-2024

  Ronde spiegel als lamp. Ook zo’n fan?

  In een van mijn vlog van afgelopen jaar gaf ik jullie een kijkje in de verleidelijke showroom a.k.a ‘gallery’ in Amsterdam van het Britse merk Timothy Oulton. En wat een feest: ik mocht mijn favoriete item, een ronde spiegel, stylen in mijn eigen huis. Is het een spiegel of toch een lamp? Uhm… beide!

  Timothy Oulton kende ik al jaren; hun gallery zat op een steenworp afstand van mijn vorige huis. Ik fietste er dan ook dagelijks voorbij. Het pand is ook niet te missen: in Amsterdam zit het in een voormalige kerk. Het gebouw alleen al is een feestje om te bezoeken. Denk er nog heel veel vintage-like meubelstukken, industriële verlichting, bijzondere woonaccessoires en tassen geïnspireerd op antieke koffers bij op en je wilt niet meer weg. Of kom van je shoprondje even bij in het Vondelpark, want die zit er tegenover.

  Ronde spiegel als lamp. Ook zo'n fan?

  Antiekwinkel als inspiratiebron

  Het verhaal van Timothy Oulton begon in 1976 toen de vader van Tim een antiekwinkel opende in Hale, vlakbij Manchester. Geïnspireerd op deze winkel, zijn vaders militaire achtergrond en hun liefde voor het Britse erfgoed deed Tim jaren later besluiten niet de antiekwinkel van zijn vader over te nemen maar het merk Timothy Oulton op te zetten, een typisch Brits merk geïnspireerd op het verleden. Een van de bekendste ontwerpen is een chesterfield met de Britse vlag erop geschilderd.

  Deze ronde spiegel oftewel de Inception Mirror was al favoriet bij mij. Dat kon je dus eerder zien in mijn vlog waar ik een wandje filmde vol met deze bijzondere spiegels. Het is dus een ronde spiegel en een lamp in één en door de lampjes lijkt het net alsof de spiegel het begin van een enorme tunnel is. Zo cool. Deze ronde spiegel is trouwens geïnspireerd op de Infinity spiegels uit de jaren 70. Deden ze goed in die tijd.

  Ronde spiegel als lamp. Ook zo'n fan?

  Ronde spiegel als lamp. Ook zo'n fan? Ronde spiegel als lamp. Ook zo'n fan?

  Ik was dan ook heel benieuwd hoe deze ronde spiegel als pronkstuk in mijn huis zou staan en stylede deze ronde spiegel slash lamp in mijn woonkamer vlak achter mijn lelieboom. Omdat ik deze spiegel leende voor de shoot heb ik ‘m nonchalant laten rusten tegen de muur. Maar als je een stevige constructie bedenkt, dan misstaat de ronde spiegel ook zeker niet aan de muur.

  Plofbanken

  De Inception Mirror is verkrijgbaar in maatje S, M en L. Ik stylede de medium met een diameter van 100 cm (de S is 70 cm, de L is 130 cm). Leuk om te weten: Timothy Oulton heeft nog veel meer moois zoals de Noble Souls collectie met onder andere heerlijke plofbanken gemaakt in drie soorten ‘plofs’ (Oasis voor een rechte zit, Nest voor meer relax en Realm voor ‘ik wil hier nooit meer uit’). De naam is niet voor niets Noble Souls: alle materialen zijn natuurlijk en gemaakt met respect voor de natuur.

  Ronde spiegel als lamp. Ook zo'n fan?

  Ook langs in de gallery?

  Nog even terugkomend op de galleries in Amsterdam. Die op de Amstelveenseweg 136 is de grootste en er zit er nog eentje in de Negen Straatjes (Runstraat 6). Als je wilt, kun je ook een tourtje boeken, zodat je meer te weten komt over de collectie. Vooral die op de Amstelveenseweg is zeker de moeite waard om te bezoeken, omdat het pand alleen al zo mooi is.

  Wat vinden jullie van deze ronde spiegel gestyled in mijn huis? Heel benieuwd…

  Ronde spiegel als lamp. Ook zo'n fan?

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Timothy Oulton. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support! 

  2 reacties op “Ronde spiegel als lamp. Ook zo’n fan?”

  1. Jeremiah schreef:

   Waar kan ik de spiegel kopen?

  2. Loua schreef:

   Hoe heet deze plant? Mooi gedaan zo!!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu