Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Ga in de weer met een horizontale pronkmuur - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  27 mei, 2020

  Ga in de weer met een horizontale pronkmuur

  De één kiest voor een horizontale pronkmuur, zoals ik deed in mijn eethoek. De ander, zoals Maaike uit Amsterdam, maakt er een horizontale van. Weer eens wat anders, toch? Bij binnenkomst was deze pronkmuur het eerste wat me opviel. Een muurtje vol bijzondere snuisterijen, familie herinneringen en wereldse parels.

  Eigenlijk zou elk huis een pronkmuur moeten hebben, een muur vol dierbare items, eentje welke jouw persoonlijkheid reflecteert. De pronkmuur van Maaike zit vol met parels: van een ingelijste grammofoonplaat met het lievelingsnummer van haar ouders en hun trouwkaart tot aan een ingelijste Hermès sjaal, maskers uit Afrika, antieke schildpadden en prachtige fotokunst.

  Het idee achter haar horiziontale pronkmuur was dat ze de lengte heel mooi vond om te benadrukken. Daarnaast zit haar zithoek in een ‘opkamer’, een kleine verhoging waardoor de muur minder hoog is. Het effect van meer lengte creëren verbloemt meteen het feit dat het plafond erg laag is. Of ze regelmatig wisselt? Jazeker! Zie dit muurtje dan als een wisselende expositie.

  Ga in de weer met een horizontale pronkmuur Ga in de weer met een horizontale pronkmuur

  Meer zien van deze pronkmuur en meer uit het huis van Maaike?

  Goed nieuws, want de komende week komen er nog twee woontips online met als kers op de taart de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) die volgende week vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Maaike volg haar dan op Instagram.

  Bekijk hier een eerdere woontip uit het huis van Maaike:

  Bekijk hier de woontips uit de vorige hometour bij Willemijn in Hilversum:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu