Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Coffee corner talk met Jellina Detmar - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  Coffee corner talk met Jellina Detmar

  Afgelopen zondag ging ik samen met Jellina Detmar een uur live koffie drinken op Instagram. De koffie uit onze LatteGo 3200 series volautomatische espressomachine van Philips smaakte goed. Heb jij gezellig meegedronken of de sessie gemist? De highlights schreef ik voor je uit.

  Jellina Detmar is geen onbekende in het online woonwereldje. Sinds ze vier jaar geleden samen met haar man Jan een monumentale boerderij in het Friese Kollum kocht, zijn ze flink aan het verbouwen geslagen En gelukkig voor ons nemen ze ons al vier jaar mee in het proces. “Een bekende van me tipte destijds om het proces op Instagram te delen, maar ik wist toen nog niet eens wat het was,” lacht Jellina. “Ze moest het me zelfs uitleggen.” Nu vier jaar later heeft de fysiotherapeut er een tweede baan bij: haar account heeft al meer dan 200.000 folllowers die overal ter wereld vandaan komen.

  Coffee corner talk met Jellina Detmar

  De coffee corner van Jellina

  Haar nieuwste project is de coffee corner die ze speciaal voor onze live sessie stylede met de LatteGo 3200 series volautomatische espressomachine . Net als ik was ook zij erg blij met de zwarte kleur die moeiteloos blendt in haar interieur. “Ik stylede dit hoekje met een tweedehands kast van Marktplaats die we matzwart verfden. Die tikten we op de kop voor €20.” Haar man Jan maakte er een blad op, gemaakt van een stuk hout wat al tijden in de garage lag. De kringloop blijft favoriet. Jellina: “Vaak ga ik met mijn man op kringlooptour door Friesland, dat is echt een aanrader. Die in Lemmer is favoriet.”

  Je zult denken dat dit hoekje in de huidige keuken staat, maar niets is minder waar. Jellina en haar man hebben een aparte ruimte in de tuin om als buitenkeuken te fungeren. Jellina: “Het enige wat hier nog mist, is een wasbak, dus mijn vader gaat binnenkort bezig met de waterleidingen. Daarnaast hebben we nog tegels over van onze wc verbouwing en die willen we ook hier aan de wand zodat je echt het gevoel van een keuken krijgt.”

  Coffee corner talk met Jellina Detmar

  Musts voor in de coffee corner

  Jellina vindt accessoires heel belangrijk in een coffee corner. Naast plantjes en houten planken is mooi servies een must. “Ik heb hier zwarte kopjes gezet omdat die mooi staan bij de zwarte LatteGo. De minder mooie accessoires stallen we dan in de lades.” Hoe de koffie smaakt volgens Jellina? “Heerlijk! Ik drink bijna altijd zwart, maar af en toe een cappuccino vind ik ook lekker.”

  De Grote Verbouwing

  Hoe Jellina vier jaar geleden begon met verbouwen? “We woonden eerst veel kleiner en werkten met veel wit. Toen we in deze boerderij gingen wonen, hadden we ineens heel veel ruimte. We werkten nog steeds met wit, maar merkten dat het niet veel goeds deed voor de enorme ruimte. Toen gingen we met kleur werken, nog altijd een goede zet. De kleuren werden ook steeds donkerder en voegen tot op de dag van vandaag echt wat toe.”

  Jellina en haar man zitten volledig op één lijn wat betreft het inrichten van hun huis. Onder onze kijkers zijn de meningen verdeeld. Veel geven toe wel rekening te houden met de wensen van hun partner, maar uiteindelijk toch hun zin te krijgen.

  Coffee corner talk met Jellina Detmar

  Nieuw project: een slaap- en speelzolder

  Een huis is nooit af en dat geldt ook voor die van Jellina en haar man. Hun nieuwste project is de zolderverdieping aanpakken; hier komen twee slaapkamers voor hun kinderen, inclusief een speelkamer. Onze oudste zoon heeft het gevoel voor styling van mij en wilde graag een gymzaal geïnspireerde ruimte. Het klimrek en de bok zijn al binnen! Ook komen er in de slaapkamers bedstedes en gaan we, anders dan in de rest van het huis, werken met veel wit: de muren en de vloer worden sowieso wit.

  Wat er met de oude kamers gaat gebeuren? Jellina: “Die kamers grenzen aan de tuin, dus we willen de muur eruit halen en er een grote, extra woonkamer van maken.”

  Coffee corner talk met Jellina Detmar

  Ultieme woondroom

  Is hun huis ooit écht af? “Ons doel is om over twee jaar alles af te hebben. We hebben namelijk nog één grote wens: meer reizen. De afgelopen jaren was het of verbouwen of reizen. Als alles straks af is, kunnen we weer meer gaan reizen. We zijn wel vorig jaar naar Thailand geweest. Mijn man en oudste zoon zijn gek op reptielen dus Azie is favoriet.”

  Of ze zelf nog spullen meeneemt van vakantie? “Gek genoeg koop ik dan niet veel, een paar accessoires, zoals een djembe, maar geen grotere items.” Een kijker tipt ons om stoffen mee te nemen om er thuis bijvoorbeeld kussens van te maken.

  Coffee corner talk met Jellina Detmar

  Wat haar ultieme woondroom is? Jellina: “Jan wil heel graag een huis met een B&B, waar we groepsactiviteiten kunnen organiseren, zoals kookworkshops. En dan het liefst vlakbij het wad, richting Ameland en dat ik dan ook met fotografie bezig kan.” Mooie plannen voor de toekomst. Ik blijf Jellia in de gaten houden!

  Onze kijkers van afgelopen zondag varieerden van echte koffieleuten tot aan theedrinkers. Kijkers uit Australie, Turkije, Italie en Frankrijk, het was een gezellige boel. Meer weten over de LatteGo 3200 series volautomatische espressomachine check dan de website van Philips.

  Beeld via Jellina Detmar 

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Philips. Door samen te werken met mensen kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

   

   

   

  2 reacties op “Coffee corner talk met Jellina Detmar”

  1. Rachel schreef:

   Ik vind dit echt zo’n tof huis.. echt zo gaaf ingericht.

  2. Klaas schreef:

   Leuk artikel, gaaf ingericht!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu