Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Eyecatcher nodig in huis? Pak het groots aan! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  16 maart, 2019

  Eyecatcher nodig in huis? Pak het groots aan!

  Klein maar fijn is het gezegde, toch? Vaak wel. Je hoeft niet groots uit te pakken als je ook met mate hetzelfde resultaat bereikt. Heerlijk Nederlands. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maar soms is het nodig en heeft het ook een pracht resultaat als je voor groot gaat. Voor een echte eyecatcher in huis.

  Ik ben niet vies van een beetje drama. Heerlijk. Daarnaast kan het economisch aantrekkelijker zijn om met een stuk een groots effect te bereiken. Je koopt een groot object en vergeet alle kleinere prullaria, die bij elkaar opgeteld meer kunnen kosten. Nou, dan is er toch geen reden meer om het niet te doen?

  Een skyline in je huis

  Ooit hoorde ik de volgende design regel: als je een ruimte binnen loopt, moet het aanvoelen als een stadsaanzicht. Een soort van skyline. Veel laagbouw en hier en daar een echte uitschieter. Een goed gestylde ruimte moet nooit allemaal spullen bevatten van dezelfde maat of hoogte. Een groot object maakt een ruimte echt interessant en het object dient tegelijk als eyecatcher (bekijk maar even de lelieboom van Interior Junkie Elisah). Daarnaast zorgt zo’n groot object vaak voor een beetje drama en humor, wat onmisbaar is in een goed interieur.

  Eyecatcher nodig in huis? Pak het groots aan!

  Eyecatcher nodig in huis? Pak het groots aan!

  Kies voor een grote eyecatcher

  Hoe doe je dat? Je investeert bijvoorbeeld in een grote vaas, spiegel, kunstwerk – sculptuur of schilderij. Of je koopt een grote kroonluchter (en als er iets minder te besteden valt een grote plant). En als ik zeg groot dan bedoel ik belachelijk groot. De XXXL van alle objecten. Verzekerd effect!

  Heel benieuwd of jij thuis ook gaat voor een eyecatcher. Laat je het even weten?

  Beeldcredits:

  1 +3. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com uit de post ‘Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer‘. 2. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com uit de post ‘Eindelijk weer een boom in de slaapkamer‘.

  mandaVan jongs af aan was Manda bezig met interieur en het verzamelen van mooie, soms extravagante, objecten. Altijd op zoek naar het perfecte design object, kunstwerk of gewoon goede rommelmarkt vondst. Haar stijl kenmerkt zich door het mixen van stijlen (vintage, art deco, Hollywood Regency, hedendaags design), het gebruik van exclusief en goedkoop naast elkaar en gedurfd kleurgebruik. Humor is onmisbaar in het interieur en stijl wordt niet bepaald door de bankrekening! Met haar gezin woont ze in een oud huis vlakbij de kust; hier dient haar gezin als proefkonijn voor alle design grillen! Manda houdt zich bezig met styling, het schrijven van blogs (voor o.a voor magpiehomes) en haar eigen site waar unieke vondsten alsmede styling projecten worden aangeboden. Volg Manda ook op Instagram.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu