Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De jungle babykamer van Debbie uit Maarssen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  15 maart, 2019

  De jungle babykamer van Debbie uit Maarssen

  Toen Debbie zwanger bleek van dochtertje Reva kriebelde het om direct met de babykamer aan de slag te gaan. Met haar baan in een interieurwinkel niet zo gek ook. Het bleef echter kriebelen waardoor Reva’s kamertje al drie looks heeft gehad. De meest recente versie: een ware jungle babykamer!

  Dat je als zwangere ‘een klein beetje’ last van nesteldrang hebt, daar weet ik alles van af. Ik kan van Debbie zeker begrijpen dat ze de babykamer meerdere malen in een nieuw jasje stak. Door gewoon te doen, kom je erachter wat je uiteindelijk écht wilt. En voor haar was het zeker geen straf om regelmatig opnieuw aan de slag te gaan met de jungle babykamer van dochtertje Reva. Met haar job bij een bekende woonwinkel is ze dagelijks bezig met interieurstyling, dus een extra kamer om in te richten, was peanuts voor haar.

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “De naam van Reva op de deur maakte ik zelf.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “De kapstok is van Pronto Wonen, de giraf van Doing Goods, het panter topje van No Labels Kidswear en de schoentjes van Moons Baby & Kids.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “Aan de kast hangt een rieten wagentje van Olli & Ella. De messing hanger is van Action.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “Onze Reva!”

  Teckel in een luier

  Debbie en haar vriend Roy vertelde met ongeveer tien weken dat ze een kindje verwachtten, omdat er een tripje Disneyland Parijs op de planning stond. “Lastig om geen wijn te drinken, want daar hou ik juist van,” vertelt ze. “En in een achtbaan was ook niet aan te raden, dus toen hebben we het ook maar meteen onze familie verteld.” De rest van hun omgeving kon het grote nieuws op Facebook bewonderen: een foto van teckel Puck met een luier om. Debbie: “Gelukkig vond hij het allemaal prima, haha.”

  Een leeuw, apen en een struisvogel

  Reva is nu acht maanden oud en een echte vrolijke baby (en zeg nou zelf: vrolijk word je zeker van zo’n babykamer). Reva’s jungle babykamer zit vol dieren. Zo zie ik een neushoorn, een leeuw, enkele aapjes en zelfs een struisvogel als kruk mocht blijkbaar niet ontbreken. De basis is zwart, inclusief de kleur, iets wat in de rest van Debbie’s interieur ook naar voren komt. Waar die liefde voor zwarte accenten vandaan komt, weet ze niet. Wél dat ze als kind al de raamkozijnen en de balken in haar kinderkamer zwart verfde, tot ongenoegen van haar moeder. De ene wand van Reva’s jungle babykamer heeft palmbomenbehang, de andere heeft een mooie beige-bruine tint. Vriendlief vond het ook allemaal best. Debbie: “Als ik maar niet thuis kwam met roze tinten en sterretjes.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “Het hemeltje kocht ik via Alie Express, het kussentje is van H&M Home, die met stippen is van IKEA.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “De commode kocht ik via Marktplaats, het aankleedkussen erop is van Jollein.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “In de rotan mand zitten verschillende boekjes. Die met Reva’s naam kun je zelf laten maken via &Oskar Collection. De octopus is van JellyCat.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “De neushoorn was eerst grijs en spoot ik goud. Hij is van Action.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “Het panter dekbed is van wehkamp.nl.”

  Eerste aankoop

  Debbie had nog maar net de zwangerschapstest gedaan of het begon al te kriebelen om met de babykamer aan de slag te gaan. Best lastig als je omgeving nog van niets mag weten. “Samen met mijn zus bezocht ik de vt wonen & design beurs en stuitte daar op zo’n rotan wieg voor een hele mooie prijs. Die moest ik hebben, maar mijn zus mocht dus nog van niets weten. Toch kocht ik het wiegje en door mijn voorliefde voor interieur viel het mijn zus niet eens op. Die weet hoe gek ik soms kan zijn, haha. Wel reageerde ze een beetje bezorgd, want ‘wat als het niet lukt bij ons’. Ze moest eens weten!” Het wiegje hing de eerste maand aan touwen aan een balk in hun slaapkamer. Na een maandje verhuisde Reva naar haar kamertje.

  Normaliter krijgt een baby het kleinste kamertje in huis, Reva kreeg juist de grootste. Sterker nog: Debbie en haar vriend offerden hun walk-in closet ervoor op. “Deze kamer had eerst grote inbouwkasten, maar die haalden we eruit en creëerden we in de kamer hiernaast. Ik offerde dus de walk-in closet op, maar kreeg gelukkig wel weer extra kastruimte in onze huidige slaapkamer,” vertelt Debbie.

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “De witte kast is van mijn oma geweest, ernaast een krukje van Leen Bakker.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “Deze luchtballons zijn van Zeeman en pimpte ik met mandjes van Dille & Kamille en knuffeltjes van HEMA.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “De letters namen me mee van een bouwplaats en verfde ik in Spiced Honey van Flexa. Leuk om te weten: Reva heet Reva Dané wat weer past bij onze initialen, Debbie en Roy. De neushoorn is van Childhome en het pannenkoekenplantje van Roelofsen.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “De hanglamp is van Kwantum, de slingers maakte ik zelf van katoenen vlaggetjes van SoLow en een lint van Action.”

  Kast van oma

  Het meest dierbare item in de jungle babykamer is de kledingkast van haar oma. Die heeft aardig wat likjes verf gekregen; Debbie schilderde ‘m eerst zachtroze, maar was er toch niet enthousiast over. Debbie: “Niemand vond dat ook bij me passen en ik weet zelf ook niet van me bezielde. Nu hij wit is, past hij perfect in deze jungle babykamer.”

  Waar Debbie het liefst shopt voor in de babykamer? “Mijn favoriete adresjes zijn H&M Home, Xenos en Kwantum, waarbij ik bij de laatste minstens eens per week naar binnen loop omdat het tegenover mijn werk zit,” vertelt Debbie. “Daarnaast zijn Action, Zeeman en Wibra ideaal om items te pimpen. Zo komen de luchtballons van Zeeman. Het mandje was eerst van hetzelfde materiaal als de ballon, maar ik kocht er rieten van bij Dille & Kamillie. De dieren komen weer van HEMA. Zo kun je voor een paar euro je eigen ontwerp maken.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “Het behang is van

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “Deze slinger maakte ik zelf met Reva’s naam.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “De kruk is van Sjattige Sjaapies.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “De zwarte spiegel is van Action, die van rotan van Xenos. De schelpenketting is van Best For Home.”

  Gewoon doen!

  Dat Debbie veel heeft uitgeprobeerd voor de babykamer is duidelijk en dat is precies wat ze tipt aan iedereen die zwanger is en met de babykamer bezig wilt. “Durf te doen,” vertelt ze. “Door dingen te doen, kom je erachter wat wel en niet leuk is. Het voordeel van mij is dat ik het heel leuk vind om aan de slag te gaan met de babykamer en het niet erg vind om dingen opnieuw te schilderen. Vind je een kleurtje niet mooi, dan verf je het toch gewoon in een andere kleur?”

  Het kriebelt toch weer…

  Of de babykamer binnenkort weer verandert? Debbie: “Nee, hij is nu helemaal af, hoewel Reva straks wel als ze wat ouder is natuurlijk weer een nieuw bed nodig heeft. Die heb ik dus stiekem alweer op het oog: eentje van rotan. Sterker nog: haar huidige babykamer is geïnspireerd op dit bed, hoewel ik het bed nog niet heb omdat Reva natuurlijk nog veel te klein is, Zo zie je maar weer, een baby/kinderkamer is immers nooit af…

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “De kratjes zijn van HEMA, de regenboog maakte ik zelf, de haak is van Action, de blokjes van Hip en Hout en de wereldbol van Trekpleister. De cheeta schoentjes van Reva zijn van Alie Express en de gestreepte knuffels zijn van HEMA.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “Het ledikantje is ook via Marktplaats.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  “Het vloerkleed is van IKEA.”

  Baby tour in de jungle babykamer van Debbie

  Thanks Debbie en Reva voor het warme welkom in deze prachtige jungle babykamer!

  Video baby tour

  Uiteraard maakte ik ook een video baby tour van de junglekamer van Reva. Die bekijk je hieronder:

  Zelf ook een Interior Junkie proof babykamer?

  Na mijn verlof ga ik weer nieuwe babykamers fotograferen en filmen rondom de Randstad en Zwolle. Wil jij je babykamer aanmelden, stuur dan vijf low res overzichtsfoto’s van het kamertje naar info@interiorjunkie.com o.v.v. Interior Junkie proof babykamer inclusief je woonplaats.

  Bekijk hier de allereerste babykamer tour:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Eén reactie op “De jungle babykamer van Debbie uit Maarssen”

  1. Gerhan schreef:

   Leuk blog! mocht je nog eens toe zijn aan een nieuwe impuls, kijk dan een naar de mogelijkheden op onze website https://www.crea-lief.nl. We hebben leuke houten letters in verschillende lettertypes en een hele verzameling leuke figuren.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu