Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  24 februari, 2020

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  Voor deel twee van mijn serie mini make-overs ging ik aan de slag bij instagrammer Mariska Oldenburg. Na twee hometours in haar vorige huis (een loft!) werd het wel eens tijd voor een shoot in haar nieuwe stulpje. Samen met haar ging ik aan de slag met een DIY kalkverf aanbrengen in de slaapkamer. Héél mooi geworden!

  Mariska woont sinds een jaar in een nieuw huis. Nog altijd in Rotterdam, maar niet meer in een droomloft. Zij en haar vriend kochten een honderd jaar oud dubbel bovenhuis met stunning glas-in-lood ramen. Omdat het huis op een hoek zit, stroomt er een zee van daglicht naar binnen. Nu werkt Mariska voornamelijk met neutrale tinten, maar in de slaapkamer waren de muren nog spierwit. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Want ja, als Interior Junkie langs komt, dan moet er op zijn minst wel een donker kleurtje op de muur. Gelukkig was Mariska in voor een donkere grijstint. In de bouwmarkt waar we de potten gingen uitzoeken, was ze al laaiend enthousiast. En toen zat het nog niet eens op de muur. Vol goede moed gingen we samen aan de slag met deze DIY kalkverf aanbrengen.

  Benodigdheden:

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  Stap 1: muur ontvetten

  De stap die ik altijd het minst leuk vind, maar o zo belangrijk is: de muur ontvetten. Dit kun je doen met ammoniak, maar dat stinkt zo, dus ik pak er altijd een sopje bij met een verfreiniger. Een goed ontvet muurtje zorgt ervoor dat de verf beter pakt.

  Stap 2: rollen maar!

  Je zou denken dat je kalkverf alleen met een kwast aanbrengt, maar dat is niet zo. De eerste laag doe je met een verfroller om de ondergrond mooi egaal te maken. Je mag best wat verf erop rollen. Voor de zekerheid heb ik voor dit muurtje twee potten verf gekocht, want er gaat best wat doorheen omdat de verf wat dikker is. Juist daarom krijg je straks dat mooie ‘slordige’ effect. Heb je de eerste laag eenmaal gerold, wacht dan een uurtje. Eigenlijk moesten wij twee uur wachten, maar de kachel stond lekker te loeien, dus de eerste laag was met een uurtje al droog.

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  Stap 3: kwasten maar!

  Nu komt het leukste moment: hét coole effect aanbrengen. Mariska wilde heel graag banen van boven naar beneden, maar afhankelijk van je wensen, kun je dit dus ook anders doen. Van links naar rechts bijvoorbeeld of diagonaal. Voor dit effect gebruik je dus een blokkwast omdat je zo mooie banen krijgt. Je doet dit in het wildeweg. We begonnen bijvoorbeeld links met de eerste baan ter breedte van de kwast en sloegen als het ware steeds een baan over. Nadat we alle banen gehad hadden, begonnen we de overgeslagen banen te verven. En zo krijg je dus dat typische sleetse effect. Let op: als je alle banen hebt geverfd, dan moet je niet meer her en der bijwerken, want dat zie je meteen en is niet mooi. Vervolgens laat je het weer een uurtje drogen. Spannend hoor…

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  Mariska begon links en ik rechts. En zo kwamen we elkaar in het midden tegen. Echt teamwork!

  Stap 4: genieten van het eindresultaat

  Het is zo mooi geworden. Na amper een uurtje zagen we het kalkverfeffect op de muur. Het televisiehoekje is ineens een stuk interessanter geworden, toch?

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  Voor de DIY

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  Na de DIY

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  Voor de DIY

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  Na de DIY

  De finishing touch

  Nu was de slaapkamer van Mariska en haar vriend al hartstikke mooi, maar toch misten ze nog enige warmte. Ik nam dus het heerlijk wollige Sienna vloerkleed voor haar mee in een beige kleur. O zo zacht aan de voeten als ze uit bed stapt. Het maakt de ruimte meteen een stuk sfeervoller. Ook wist ik dat ze de lijstjes op de muur niet meer zo mooi vond, dus nam ik ook meteen een ingelijste illustratie en een wandhanger mee. Als extraatje stalde ik nog tafellamp Lex in het messing op haar jaloersmakende marmeren nachtkastje.

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effectDIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  Thuis ook aan de slag met deze DIY kalkverf aanbrengen?

  Laat je weer even weten van je van deze DIY kalkverf aanbrengen vindt? Ik hoop dat ik jullie weer heb geïnspireerd om zelf ook thuis aan de slag te gaan. Leuk als je me dan jouw muurtje laat zien. Meer DIY inspiratie? Bekijk dan mijn vorige mini make-over van mijn slaapkamer waar ik sierlijsten aanbracht.

  * Dit is een inspirerende samenwerking met KARWEI. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect

  4 reacties op “DIY: kalkverf aanbrengen voor een speels effect”

  1. Rachel Kromdijk schreef:

   Wat leuk, deze kleur hebben wij ook in onze slaapkamer! Wij hebben alleen voor de kruislinkse move gekozen ipv naar boven en beneden! Het is erg sfeervol geworden, ze heeft ook erg leuke laarsjes aan trouwens.

  2. Pien schreef:

   Mooi! Waar is het bed van?

  3. Leanne schreef:

   Hoe heet de televisie ook alweer en hoe vind je de print die erop weergegeven wordt?

  4. Helma schreef:

   Gebruik je hier één kleur of twee tinten?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu