Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een kijkje in de studentenkamer van Esther - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  Esther woont in Enschede en is daar voor haar studie Crossmedia Design naartoe verhuisd. Ze vond de kamer via een kamerzoeksite en had geluk, want de eerste kamer was meteen raak. Hiervoor heeft ze gestudeerd voor interieuradviseur, dus wij zijn mega benieuwd naar hoe haar kamer eruitziet.

  ‘’Toen ik in deze studentenkamer kwam, waren de muren knalblauw, de kozijnen knalroze en in de muren zaten kieren. Toen heb ik het samen met m’n moeder helemaal opgeknapt en is dit het resultaat’’, vertelt Esther. Voor een studentenkamer heeft ze er dan nog aardig wat kluswerk en geld in gestopt, maar dat vindt ze zelf niet erg. ‘’Vooral de verf kostte me veel geld, want qua meubels ging ik voor de goedkoopste optie bij IKEA, de kringloop en kreeg ik veel van familie. Ik keek wat ik nodig had en dat schafte ik aan.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Zicht vanuit mijn bureau op het slaap gedeelte. Het bed is van IKEA en beitste ik zelf. Ook het kledingrek, dekbedovertrek en het sprei zijn van IKEA. De plantenhanger is van Intratuin en de lamp boven het nachtkastje is van IKEA (peertje) en Action (houten fitting). De witte draadstoel is een echt designstuk en vond ik bij de kringloop, het mandje eronder is van HEMA.”

  Groene muur is favoriet

  Iets wat meteen opvalt aan Esther’s studentenkamer is de groene wand. Deze loopt schuin door op de aangrenzende wand en heeft ze zelf zo geverfd. ‘’Ik twijfelde er heel erg over, in de bouwmarkt ook nog, of ik het wel zou doen. Het is lastig inschatten hoe het dan op zo’n grote muur uitpakt.’’ Uiteindelijk is ze super trots op het resultaat, vooral de schuine streep is goed gelukt. Ze heeft verder niet per se een favoriet plekje in haar kamer. ‘’Ik vind dat elk hoekje wel z’n eigen charme heeft. M’n hele kamer is gewoon leuk en fijn.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Mijn werkhoekje. Het bureau is van IKEA, de stoel kreeg ik van familie en de boekenkast is van IKEA en beitste ik zelf, waardoor hij een industriële look kreeg.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “De prints komen overal en nergens vandaan zoals Sissy Boy (fiets), VT Wonen (interieurfoto’s), visitekaartjes van merken die ik meenam na een bezoekje aan de woonbeurs en weer andere is het werk van medestudenten van de Kunstacademie.”

  Leven op 14 m2

  14m2 klinkt voor een slaapkamer wel redelijk groot, maar als er toevallig een deel van de schoorsteen in zit, kan dat soms lastig zijn. ‘’Het was best wel moeilijk om daar een indeling bij te bedenken. Vooral hoe ik het beste m’n bed kwijt kon. Ik heb toen in een ontwerpprogramma verschillende indelingen geprobeerd, maar uiteindelijk vond ik deze opstelling het beste.’’ Voor menig student is een tweepersoonsbed een pré, maar voor Esther was dat geen optie. ‘’Een eenpersoonsbed is het enige wat erin past, maar ik was altijd al een eenpersoonsbed gewend, dus dat vind ik niet een probleem. Ik vind het ook wel weer fijn om nog een beetje ruimte in m’n kamer te hebben.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Naast het bed zie je een deel van de schoorsteen. Het roze kussentje kocht ik op de woonbeurs, de zwarte wekker is van IKEA, de waxinelichthouders van de kringloop. Het zwarte nachtkastje is ook van IKEA, de prints boven het bed maakte mijn moeder en de rieten wasmand kreeg ik van mijn moeder. Leuk feitje: deze stond ooit in haar studentenkamer.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Het marmeren dienblad is van de kringloop, het keramieken potje met gouden letters is van Xenos, de spiegel met quote is van de kringloop, de quote schreef ik er zelf op. Het plastic ladeblokje links is van Action.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “De keramieken cactus kreeg ik ooit cadeau.”

  Hoezo de kringloopwinkel is suf?

  Ook voor Esther is de kringloopwinkel een grote inspiratiebron, naast Pinterest en Instagram. ‘’Ik denk niet dat ik echt een kamer heb die je veel op Pinterest of Instagram ziet. Ik heb wel verschillende dingen in m’n studentenkamer die je daar ziet, maar ik denk dat de totale sfeer van mijn kamer daar niet te vinden is. Het is meer mijn eigen smaak.’’ Dat een kringloopwinkel ‘saai’ is, is Esther het niet mee eens. ‘’Ik merk dat ik het super leuk vind om naar de kringloopwinkel te gaan en kleine schatten te vinden. Gewoon van die spullen waar men dan van zegt: ‘Oh, heb je die daar gevonden?’ Dan zien ze dat de kringloopwinkel niet suf is.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Bovenop de boekenkast staan o.a een lichtletter van HEMA, een gouden spiegel van de kringloop, houten paddestoelen van Sostrene Grene en houten waxinelichthouders van de kringloop.” Het beeldje van een engeltje kreeg ik ooit van mijn oudtante. De bamboe schaal is van de kringloop.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Het klembord is van IKEA, het pennenbakje van Sostrene Grene.”

  Verzamelaar

  Esther wil zelf niet zeggen dat ze een verzamelaar is van spullen, maar ze moet toch toegeven dat ze best veel spulletjes in haar kamer heeft staan. ‘’Ik heb echt super veel persoonlijke spullen in m’n kamer. Het heeft allemaal z’n emotionele waarde of verhaal. Je studentenkamer is eigenlijk een soort kijkje in jou als persoon, denk ik. Ik vind het heel mooi als jouw studentenkamer ook echt uitstraalt wie jij bent.’’ Af en toe moet ze wel wat wegdoen, want dan wordt het te veel. Esther merkt al dat ze verlangt naar meer opbergruimte. ‘’Ik heb wel van die schotwanden, waar ik dan jassen en schoenen kwijt kan of dingen die ik niet meer in m’n kamer wil zetten bijvoorbeeld. Opbergruimte is niet echt een must, hoor. Ik moet gewoon meer spullen wegdoen.’’

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “De print is van Sissy Boy, de staande spiegel van Sostrene Grene, het potje met de lange cactus is van Sostrene Grene, de andere van IKEA. De grote cactus zit in een pot van IKEA. De gouden kaarsenstandaard is van Flying Tiger, het keramieken cactusje van Xenos en het zilveren doosje kreeg ik van mijn opa.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Ook in mijn studentenkamer is groen te vinden!”

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Het kledingrek is van IKEA, de hangers van Jysk. De plantenhanger is van Intratuin. “

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Op de grond rechts van de boekenkast staat een hoefijzer. Die kocht ik bij de kringloop.” Het kurken blad op het bureau is van IKEA.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “De kapstok is van Woondock, het tasje van H&M, de print met bloem van de kringloop. Het zwarte hoedje kocht ik bij H&M.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Het zwarte tasje aan de boekenkast is een tasje voor mijn Fuji Instax Mini polaroidcamera die ik bij HEMA kocht. Het houten kratje links is van IKEA en wil ik ooit nog een likje verf geven.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Esther

  “Op het nachtkastje staat een lijst die ik vond bij de kringloop.”

  Thanks Esther dat we even bij je langs mochten komen!

  Benieuwd naar de andere studentenkamers? Je bekijkt ze hieronder:

  Tekst & interview: Renata Soldan
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

   

  6 reacties op “Een kijkje in de studentenkamer van Esther”

  1. Sietske schreef:

   Wat een super mooie kamer!!! Helemaal verliefd op de groene kleur!

  2. Leonie schreef:

   Hi Esther, mooie kamer! Weet je het merk en nummer/naam van de groene verf toevallig nog?

  3. Esther schreef:

   Hoi Leonie!
   Het is de kleur frivool, van de KarWei!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu