Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Bloemen inspiratie: pronken met de freesia in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  Bloemen inspiratie: pronken met de freesia in huis

  De freesia is niet meteen de eerste bloem die ik zou kiezen voor in huis. En dat is best zonde blijkt maar weer na deze shoot. De subtiele bloemetjes ruiken namelijk ontzettend lekker, alsof er parfum op gespoten is. Daarom wil ik jullie alvast voor Valentijnsdag net zo enthousiast maken met deze bloemen inspiratie.

  De freesia had ik regelmatig in huis, maar maakte vaak onderdeel uit van een bos veldbloemen. Nooit had ik een hele bos freesia’s in huis, omdat ze een beetje oubollig ogen; de freesia bestaat namelijk niet aan grote bloemen. Nee, de freesia bestaat uit een zogenaamde ‘kam’ van bloemetjes omdat ze allemaal netjes naast elkaar bloeien. Dat geeft het ook meteen een bijzondere vorm.

  Maar goed, waarom schrijf ik nou over deze bloemen inspiratie? Omdat deze bloem een hele bijzondere symboliek heeft; de freesia staat namelijk voor onvoorwaardelijke liefde. Het is zelfs heel gebruikelijk als je je lief na zeven jaar huwelijk een bos witte freesia’s geeft die jullie herinnert aan pure, echte liefde (kijk, even goed onthouden dus…). Naast het symbool van de liefde staat de freesia ook voor onschuld. Daarnaast komt de freesia uit Zuid-Afrika en werd ook wel Kaaps lelietje-van-dalen genoemd.

  Bloemen inspiratie: pronken met de freesia in huis Bloemen inspiratie: pronken met de freesia in huis

  De freesia gestyled in mijn eigen huis

  Ik stylede de freesia in een tweedehands vaas met wat vrolijke lintjes eromheen. Omdat ik de freesia’s kocht met kortere steeltjes vond ik het leuk om ze te stylen op mijn robuuste opbergkast in de woonkamer. De rest van het bosje deed ik in de vaas die ooit van mijn oma was. Door de freesia te stylen in oude vaasjes in mijn moderne interieur is dat mooi weer een knipoog naar het oubollige karakter.

  Bloemen inspiratie: pronken met de freesia in huis Bloemen inspiratie: pronken met de freesia in huis Bloemen inspiratie: pronken met de freesia in huis

  De bloemen inspiratie van afgelopen jaar zien?

  Dit was de laatste bloemen inspiratie die ik het afgelopen jaar uitlichtte als Bloemenmeisje van Mooiwatbloemendoen.nl. Vond het hartstikke leuk om te doen. Benieuwd naar mijn ‘inauguratie’ vorig jaar, bekijk dan hier mijn vlog. Mijn posts over de tulp, de pioenroos en de narcis ook al eens gezien?

  Beeld Beeld 2 & 3 © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com
  Beeld 2 & 3 Elise van den Arend/InteriorJunkie.com

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu