Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Haal het voorjaar in huis met tulpen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-02-2024

  Haal het voorjaar in huis met tulpen

  Ook al is het hartje winter, in mijn huis is het, sinds de komst van een mooie bos tulpen, al voorjaar. Ik hou van tulpen in huis; als het weer tulpentijd is, haal ik regelmatig een nieuwe bos voor in huis. Je maakt me dan ook écht blij met een mooie bos tulpen. Ik stylede mijn nieuwe huisgenoten in mijn slaapkamer én kantoor…

  Ook dit jaar ben ik weer een van de Bloemenmeisjes van Mooiwatbloemendoen.nl en licht ik het komende jaar de mooiste bloemen in mijn eigen huis uit. Met dit jaar te beginnen met tulpen. De tulp kan dan een van onze grootste exportproducten zijn (ik zeg: “tulpen uit Amsterdam…”), maar algemeen bekend is dat de tulp eigenlijk helemaal niet zo Nederlands is. Sterker nog: hij komt uit Iran, Afganistan en Kazachstan. Het waren nomaden die de tulpen meenamen naar Turkije. Niet om in een vaasje te doen. Welnee, de sultans droegen de tulpen in hun tulband. De naam ‘tulp’ stamt dan ook af van ‘tulipan’, de betekenis van tulband. Zeker weten dat jij dit nog niet wist (ik in ieder geval niet).
  tulpen-interiorjunkie6
  Haal het voorjaar in huis met tulpen
  Een ander leuk feitje wat ik wel wist: in de zestiende eeuw was de tulp zo kostbaar dat je met één tulpenbol een heel grachtenpand kon kopen (ik ben helaas in de verkeerde tijd geboren…!). Gelukkig scoor ik ze nu in tulpentijd voort €5 op de Amsterdamse bloemenmarkt. Valentijnsdag is om de hoek; als je een bos rode tulpen geeft, dan staat dat voor een onstuimige liefde. Met zwarte tulpen zeg je dat je zoveel van iemand houdt dat je alles wilt opofferen. Tja, ik weet wel voor welke ik zou kiezen, hoewel mijn favoriet knalroze tulpen zijn.
  Haal het voorjaar in huis met tulpen
  Haal het voorjaar in huis met tulpen
  * Dit is een inspirerende samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu