Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Kleurrijk bosje bloemen op mijn thuiswerkplek - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 30-11-2023

  Kleurrijk bosje bloemen op mijn thuiswerkplek

  Nu het voorjaar vlak voor de deur staat (nog een paar dagen, yes!) betekent dat er nog veel meer bloemen in mijn huis komen. Ook al heeft De Verloofde ontzettende hooikoorts en wordt het bij mij elk jaar erger, échte bloemen in huis moeten gewoon. Punt. Voor mijn tweede Bloemenmeisjes post koos ik voor dit fleurige boeket…

  Dit jaar ben ik, net als vorig jaar, Bloemenmeisje voor Mooiwatbloemendoen.nl. Een hele eer! Na de inauguratie (mijn vlog hierover al gezien?) vorige maand is het weer eens tijd voor een fleurige blogpost. Op de stoep stond vorige week een vrolijke bezorger mét dito bos bloemen. Daar wist ik wel raad mee. Het leuke aan deze bloemenbos is dat het een gemixt boeket is van hyacinten, narcissen en ranonkels. Een zeer fleurig geheel.

  Kleurrijk bosje bloemen op mijn thuiswerkplek

  Narcis, een ijdel bloemetje

  Nu het zonnetje steeds meer mijn tuin bereikt, merk ik dat hier al een aantal bloemen groeien. Zo ontdekte ik vorige week ineens een narcis in mijn (nog ontzettend lege…) tuin. Een verdwaald exemplaar, maar o zo geliefd. Extra leuk dus dat er nu een bos met narcissen op mijn bureau pronkt. Wist je dat de naam ‘narcis’ afstamt van Narkisso, een beeldschone man uit de Griekse mythologie. Het verhaal gaat dat deze jongeman zoveel aan het jagen was dat hij de nimf Echo, die een oogje op hem had, niet zag staan. Ze betoverde hem zodat hij verliefd werd op zichzelf zodat hij dagenlang naar zichzelf in het water bleef staren. Totdat hij er uitgeput in viel en verdronk. Op de plek groeide later een bloem; de narcis. De bloem stond dus eerst symbool voor zelfzucht en ijdelheid maar kan er tegenwoordig ook door met ‘een nieuw begin’ omdat hij groeit aan het begin van een nieuw seizoen. Dat klinkt gelukkig een stuk vrolijker.

  Kleurrijk bosje bloemen op mijn thuiswerkplek

  De hyacint; vol trots en schoonheid

  De geur van hyacint is niet te missen op mijn thuiswerkplek. Zelfs zo heftig dat De Verloofde zich even niet laat zien in deze kamer. Deze vrolijke bloem is er in alle kleuren van de regenboog: wit, rood, geel, groen, oranje, paars, roze. Je hebt ze zelfs in meerdere kleuren per bloem. Het is de bloem van zonnegod Apollo en staat verder symbool voor vrede, toewijding, schoonheid, macht en trots. Ben je verliefd en wil je indruk maken? De ranonkel, de laatste bloem uit mijn boeket, staat juist weer symbool voor charme. Vroeger betekende het letterlijk ‘ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. En vanwaar eigenlijk die naam? ‘Ranonkel’ staat voor het Latijnse ‘Ranunculus’ oftewel ‘kikkertje’. De ranonkel komt in het wild voor in drassige gebieden. Maar bij mij pronken ze hoog en droog op mijn thuiswerkplek. Weer super blij met mijn nieuwe huisgenoten!

  Kleurrijk bosje bloemen op mijn thuiswerkplek

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu