Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Bijzonder winkelen in Utrecht bij Kraak & Maak - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 18-04-2024

  5 juli, 2018

  Bijzonder winkelen in Utrecht bij Kraak & Maak

  Woonwinkel Kraak & Maak zit verstopt in een zijstraatje van de Utrechtse binnenstad. Niet zo gek als je deze dus nog niet kent. Wel zonde; binnen spot je namelijk veel moois zoals vintage typemachines en tassen die handgemaakt worden waar je bij staat. Binnenkort winkelen in Utrecht? 

  Omdat deze winkel dus verstopt zit in een zijstraatje valt je oog er niet snel op. Zelf spotte ik deze winkel dan ook per toeval: de nagelstudio waar ik maandelijks even binnen hop, bleek schuin tegenover deze winkel te zitten. Voor de deur stonden kleurrijke stoeltjes en een rek vol schattige tasjes. Ik besloot daarom binnen een kijkje te nemen.

  winkelen-in-utrecht-3

  winkelen-in-utrecht-4

  Een broeinest van ondernemers

  Bij binnenkomst spotte ik veel verschillende spullen zoals een leren poef en vintage kastjes. De spullen die je hier shopt, zijn gemaakt door verschillende (jonge) ondernemers. Zij kunnen hier een plek  huren en zo makkelijk spullen kunnen stallen. Hierdoor shop je in deze winkel veel moois zonder dat er een groot label aan vast zit. Wel zo fijn.

  winkelen-in-utrecht-4

  winkelen-in-utrecht-5

  Handgemaakt waar je bij staat

  In de winkel staat een grote naaimachine op tafel. Hier worden verschillende tassen en accessoires aan gemaakt door Saskia Korver, een van de creatieve ondernemers hier. Haar spullen en accessoires zijn te herkennen aan het label SAK, haar eigen merk.

  De tassen bij Saskia kan je trouwens laten maken naar eigen smaak: kies een voering, een stuk leer en je favo kleur en de tas wordt voor je op maat gemaakt. Dat maakt winkelen in Utrecht nét wat leuker, toch?

  winkelen-in-utrecht-6

  winkelen-in-utrecht-7

  winkelen-in-utrecht-8

  Vers uit de typemachine

  Naast tassen shop je hier ook leuke gedichtjes van het merk Zin&VerZin. Een label dat is gestart door Laura Stassen. Zij verzint in de winkel zelf tekstjes en tikt ze vervolgens uit op een echte vintage typemachine. Hoe leuk is dat?

  winkelen-in-utrecht-9

  winkelen-in-utrecht-10

  winkelen-in-utrecht-11

  winkelen-in-utrecht-12

  Binnenkort winkelen in Utrecht?

  Stap hier dan zeker even binnen als je op zoek bent naar leuke pareltjes. Kraak & Maak vind je in Donkerstraat 3.

  Tekst en fotografie: Lisa Post

   

   

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu