Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Vintage in huis? Zo combineer je het - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  20 april, 2018

  Vintage in huis? Zo combineer je het

  Vintage in huis, een aantal jaren geleden wilden we het woord liever niet horen. Marktplaats, kringlopen en rommelmarkten waren een echte no-go. Maar tegenwoordig gaan alle remmen los als we een vintage pareltje hebben gevonden. Maar wat mag je nu écht ‘vintage’ noemen? En hoe combineer je het?

  Je kunt niet wachten om het te stijlen met de rest van je interieur, maar weet eigenlijk niet goed hoe. En daarom geven wij vandaag een aantal tips hoe je vintage in huis kunt verwerken. Maar voordat we dat doen, vertellen we je eerst wanneer een meubelstuk vintage is.

  Eigenlijk is het heel simpel. Een meubelstuk is ‘officieel’ vintage wanneer het 30 jaar of ouder is.

  Hoewel dit vroeger de ‘norm’ was, kijken we tegenwoordig niet meer zo nauw. Heeft het meubelstuk een vintage look en feel, dan vinden we het al gauw vintage. Helaas moeten we daar toch iets tegen inbrengen. Het zit namelijk zo: op het moment dat een meubelstuk niet aan de norm voldoet, maar toch een vintage uitstraling heeft, dan is het ‘retro’.

  Vintage in huis? Zo combineer je het

  Retro of vintage, het maakt niet uit…

  Jij hebt een nieuwe vondst binnen gesleept, maar hebt geen idee hoe en wat? Past het wel bij je huidige interieur? Is het niet te groot? Heb je wel de juiste keuze gemaakt? Herkenbare issues! Kan ik je geruststellen als ik vertel dat in ons huidige tijdperk geen combinatie te gek is?

  Verder kan ik je aanraden om alles in kleine stapjes te doen. Begin eerst met een verandering aan je wanddecoratie en switch daarna pas je grotere meubels. Zo kan je rustig inkomen. Heb je nou geen vintage in huis kunnen scoren? Dan kan je wellicht een bakstenen muur in je huis tevoorschijn toveren of kies je simpelweg voor een mosterdgele of rode tint op je muur.

  Vintage in huis? Zo combineer je het

  Mocht je je keuze toch in twijfel trekken, dan is er nog geen man overboord.

  We kunnen namelijk altijd nog onze handen uit de mouwen steken. Geef je vintage vondst een likje verf of geef hem bijvoorbeeld een nieuwe handgreep. En tadaa! Een geheel nieuw meubelstuk is geboren. Wat nou issues?

  Tot slot nog een mini bonus tip van mij. Misschien heb je ‘m al wel toegepast, maar alsnog is het een goede reminder. Heb je geen tijd om diverse rommelmarkten en kringlopen af te struinen en vind je webshops met retro items te prijzig? Kijk dan eens bij je ouders of opa en oma op zolder. Wie weet vind je daar een nieuwe schatkist.

  Wist je dat onze rubriek kringloopwinkels weer terug is? Check hier het laatste artikel over de leukste kringloopwinkels en vintage shops in Amsterdam.

  suzanneSuzanne is interieur, lifestyle- en mode liefhebber. Ze gelooft heilig in de kracht van goede content. Vanuit deze gedachte en haar liefde voor content is ze sinds kort Creative Thngs gestart. Suzanne’s missie is: platformen en doelgroepen verbinden aan de hand van de juiste inspirerende content. Daarom vind je op Interior Junkie uiteenlopende blogs van trends tot aan DIY’s van haar. Veel leesplezier. Volg haar op Instagram, LinkedIn en via haar blog.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu