Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  7 juni, 2018

  Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop

  Dit keer slenterden Elise en ik de straten van Haarlem af op zoek naar de leukste hotspots. We stuitten dit keer op het schattige koffietentje MICA. Er is hier veel groen te vinden én ze hebben heerlijke taart waar we met onze camera flink op inzoomden. Binnenkort winkelen in Haarlem? Doe hier je koffie stop.

  In De Kleine Houtstraat die verkozen is tot leukste winkelstraat van Nederland zit koffiebar MICA voor lunch. En dus ook koffie. Zussen Annemarie en Sophie hadden altijd al de droom om een eigen koffiebar te openen. Boffen wij even dat hun droom ook werkelijkheid werd, want deze koffiebar mag je zeker niet missen als je gaat winkelen in Haarlem.

  Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop

  Vorkje prikken en Duitse koffie nippen

  Eenmaal binnen stak ik mijn vork in een matcha cake. Dit is een groen taartje met de smaak van groene thee. Ik had het nog nooit eerder geproefd. Een beetje vreemd, maar wel lekker.

  Ben je niet zo van de matcha cake? Ze verkopen hier ook vegan taartjes, gluten-vrij lekkers en het schijnt dat je hier ook even de bananenbrood moet bestellen. Doe ik de volgende keer zeker even.

  Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop

  Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop

  Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop

  Duits bakkie prut

  Ernaast drink je natuurlijk een lekkere bak koffie. Bij MICA zit daar een Duits tintje aan. Eigenaresse Sophie dronk tijdens een citytrip in Berlijn een Duitse cappuccino die ze maar niet kon vergeten. In Nederland ging ze op zoek naar deze koffie, maar helaas: nergens in Nederland was dezelfde koffie te vinden.

  Ze besloot daarom om de Duitse koffie uit Berlijn naar Nederland te halen. MICA is dan ook de enige spot waar je kan genieten van koffiebonen van het merk Bonanza. Oh ja, ook niet geheel onbelangrijk: deze koffie drink je uit supermooie marmeren mokken die je ook kan winkelen in Haarlem bij MICA.

  Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop

  Winkelen in Haarlem? Doe bij MICA een koffie stop

  Mini Jungle

  Tijdens het drinken van een lekker kopje koffie en stuk taart, kan je je ogen laten glijden over verschillende prachtige plantjes (die zijn hier volop aanwezig). Sommige plantjes zijn hier ook te shoppen. Hoe leuk? Naast plantjes hebben ze ook prachtige wandkleden en schilderijtjes aan de muur hangen. Zeker de moeite waard om hier dus even binnen te hoppen dacht ik zo.

  Binnenkort winkelen in Haarlem?

  Doe dan hier zeker even een bak koffie. MICA vind je in de Kleine Houtstraat 103 in Haarlem.

  Heb je deze hotspots ook al eens gezien?

  Tekst: Lisa Post
  Fotografie: Elise van den Arend

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu