Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Balinees houtsnijwerk als kunst aan de muur - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  Balinees houtsnijwerk als kunst aan de muur

  Wist je dat vroeger Balinees houtsnijwerk werd gemaakt als souvenir voor Nederlanders, die in Nederlands-Indie woonden, om mee te nemen naar Nederland? Het werd als vakmanschap gezien en de mooiste werken werden gemaakt. Ook nu staan ze prachtig voor in huis.

  De meeste werken komen uit Java en Bali en het wisselt van beeldjes, maskers en zo’n houten wandpaneel als je hier ziet. Het Balinese houtsnijwerk dat in het huis van interieurontwerper Annemieke pronkt, stamt niet uit de tijd van Nederlands-Indie (1600-1957), maar is wel net zo mooi. Ze kocht het op Java van een familie, waarvan de opa en oma het hadden gemaakt. Sterker nog: tijdens de koop mochten ze even met hen facetimen, zodat ze zeker wisten van wie ze het kochten. De prachtige werken overleefden de terugreis naar Nederland en pronken nu al tijden aan de muur in de keuken. Omdat het pand hoge plafonds heeft, is er voldoende ruimte op de muren om ze op te hangen. Ze staan heel erg gaaf boven de kastenwand en het contrast met het lichtblauwe vind ik zo mooi. Door in de hoogte te werken, lijken de muren nu extra hoog. Goede vakantievangst hoor: dit Balinees houtsnijwerk!

  Had je dit wandpaneel van hout ook al gezien in het prachtige huis vol wittinten van Britta uit Haarlem?

  Meer zien van dit Balinese houtsnijwerk en meer uit het huis van Annemieke?

  Goed nieuws, want de komende week komt er nog één woontip online met als kers op de taart de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) die vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Annemieke? Volg haar dan op Instagram via Annemieke Catherina.  

  Bekijk hier een eerdere woontip uit het huis van Annemieke:

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu