Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Zo creëer je de perfecte shelfie - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-06-2024

  Zo creëer je de perfecte shelfie

  Op Instagram streeft iedereen naar de perfecte ‘shelfie’. Een shelfie is een plaatje van een mooi gestylde plank of stilleven. Ik word vaak door mijn kids uitgelachen als ik de hashtag shelfie gebruik, maar ik kan je verzekeren dat ik altijd op zoek ben naar inspiratie om nog beter de perfecte shelfie of vignette te kunnen stylen.

  Er zijn wat mij betreft vijf belangrijke elementen om de perfecte shelfie te creëren. Uiteraard bepaal jij welke accessoires je gebruikt. Oud, nieuw, gek of saai, degelijk of extravagant. Persoonlijk ben ik helemaal weg van kringloopwinkels, rommelmarkten en eBay om zo unieke exemplaren te kopen die niemand heeft.

  Zo creëer je de perfecte shelfie

  • Haal je (boeken)plank of te stylen plek helemaal leeg. Vogel uit wat je wel en wat je niet mooi vindt van de spullen die je al hebt.
  • Gebruik wat boeken om hoogte te creëren. Ga door je boekenverzameling heen en zoek mooie interieur boeken of wellicht boeken met een mooie kleur kaft om andere accessoires op te kunnen zetten.
  • Gebruik planten en bloemen. Cactussen zijn goede shelfie planten en een mooi bosje bloemen zorgt voor wat kleur in je vignette.
  • Vaak zijn oneven samenstellingen mooier dan even. Drie ornamenten doen het vaak beter dan twee. Denk maar aan mooi opgemaakte borden in een restaurant; de mooiste borden zijn oneven gestyled.
  • Tot slot; het maakt niet uit of de plank vol wordt gestyled of juist minimalistisch. Belangrijk is dat het bij jouw eigen stijl past.

  Zo creëer je de perfecte shelfie

  Beeldcredits:

  1+3. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com uit de hometour ‘Loftinspiratie van Mariska uit Rotterdam’. 2. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com uit de post ‘Wand vol mooie herinneringen‘.

  mandaVan jongs af aan was Manda bezig met interieur en het verzamelen van mooie, soms extravagante, objecten. Altijd op zoek naar het perfecte design object, kunstwerk of gewoon goede rommelmarkt vondst. Haar stijl kenmerkt zich door het mixen van stijlen (vintage, art deco, Hollywood Regency, hedendaags design), het gebruik van exclusief en goedkoop naast elkaar en gedurfd kleurgebruik. Humor is onmisbaar in het interieur en stijl wordt niet bepaald door de bankrekening! Met haar gezin woont ze in een oud huis vlakbij de kust; hier dient haar gezin als proefkonijn voor alle design grillen! Manda houdt zich bezig met styling, het schrijven van blogs (voor o.a voor magpiehomes) en haar eigen site waar unieke vondsten alsmede styling projecten worden aangeboden. Volg Manda ook op Instagram.

  3 reacties op “Zo creëer je de perfecte shelfie”

  1. Anne schreef:

   Haha, ‘style met oneven aantallen’. De OCD/Autist in mij begint verwoed ‘nee’ te schudden. Ik heb bijna alles in paartjes. Maar heel eerlijk, je hebt wel gelijk. Daarom haal ik die honderden likes op mijn foto’s van Instagram natuurlijk nooit. Ik ben een ‘even-slaaf’, haha.

  2. Manda schreef:

   Hi Anne,

   Leuk dat je reageert – mijn eerste blog hier op Interiorjunkie!
   Ik weet trouwens wat je bedoelt, ik heb ook nog steeds veel setjes van twee en hoewel dit mooi samen kan staan is het vaak (natuurlijk niet altijd hoor; break all the rules!!) mooier om er dan een derde element bij te zetten. Het is echt mogelijk om van je “evenverslaving” af te komen hoor; het is mij – met veel discipline – ook gelukt 🙂 en soms gaat het mis!

  3. Cynthia schreef:

   Leuke blog!
   Verliefd op het vloerkleed, waar is deze van?
   Gr,
   Cynthia

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu