Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  Tips voor online kopen van tweedehands meubels en accessoires

  Mijn eerste aankoop via eBay zorgde ervoor dat ik in mijn vriendenkring een tijdje het mikpunt van vele flauwe grappen werd. Gelukkig is dit al een tijdje geleden en bewees ik sindsdien dat ik goed ben in het online kopen van tweedehands meubels en objecten. Zelf ook een online aankoop doen? Check deze tips.

  Ik maakte destijds de beginnersfout om alleen maar naar het plaatje te kijken en niet naar de daadwerkelijke maten van het object. Dit zorgde ervoor dat ik aan het bieden raakte op een vaas waarvan ik dacht dat het een normale maat zou hebben maar in werkelijkheid een miniatuur vaas bleek te zijn, welke niet zou misstaan in een ouderwetse letterbak. Niet alleen kreeg ik geen normale maat vaas, maar ik betaalde ook nog veel te veel ook. Geen vaas om mijn bloemen in te doen en ook helemaal geen waar voor mijn geld.  Zoiets doe je één keer en nooit meer.

  Dit zijn mijn ultieme tips voor het online kopen van vooral vintage, antiek en andere tweedehands meubels en objecten.

  1. Kijk goed naar de beschreven maat van het object.

  Als het er niet (duidelijk) staat, vraag het de verkoper. Het is sowieso goed om altijd even te checken of de maten overeenkomen van tweedehands meubels en accessoires. Je wilt niet, net als ik, de verkeerde maat hebben gekocht.

  Tips voor online kopen van tweedehands meubels en accessoires

  2. Vraag de verkoper naar mogelijke schade die wellicht niet zichtbaar is op de foto.

  Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt. Vaak heeft de verkoper niet eens door dat er toch ergens een krasje aan de zijkant zit. Vraag dan ook altijd om foto’s van alle kanten.

  3. Vraag de verkoper naar de leeftijd van het object

  Soms staat er dat iets een bepaalde stijl heeft. Dit betekent niet dat het dan ook daadwerkelijk uit die periode (denk; art deco, antiek, mid-century etc.) komt. Soms is dat niet erg namelijk als jij het niet erg vindt, maar zorg dan wel dat je niet te veel betaalt. Je kunt er altijd nog een professioneel naar laten kijken.

  4. Gebruik je gezonde verstand

  Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook. Laat je vooral niet misleiden door het mooie plaatje.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com uit de hometour van het kleurrijke herennhuis Evelyn en Otto uit Nijmegen.

  mandaVan jongs af aan was Manda bezig met interieur en het verzamelen van mooie, soms extravagante, objecten. Altijd op zoek naar het perfecte design object, kunstwerk of gewoon goede rommelmarkt vondst. Haar stijl kenmerkt zich door het mixen van stijlen (vintage, art deco, Hollywood Regency, hedendaags design), het gebruik van exclusief en goedkoop naast elkaar en gedurfd kleurgebruik. Humor is onmisbaar in het interieur en stijl wordt niet bepaald door de bankrekening! Met haar gezin woont ze in een oud huis vlakbij de kust; hier dient haar gezin als proefkonijn voor alle design grillen! Manda houdt zich bezig met styling, het schrijven van blogs (voor o.a voor Magpie Homes) en haar eigen site waar unieke vondsten alsmede styling projecten worden aangeboden. Volg Manda ook op Instagram.

  3 reacties op “Tips voor online kopen van tweedehands meubels en accessoires”

  1. Annemarie Kleine Snuverink schreef:

   Op jouw site van alles gezien…je hebt het hergebruik helemaal begrepen…
   Misschien kan ik je helpen aan nog veeeel meer mooie vintage spullen..Deens meubilair,accessoires en rariteiten…
   Alles heeeel goedkoop…heb het opgeslagen in Enschede…maar kan je wel wat foto’s en prijzen mailen
   Ik heb o.a. Ook nog een tafel ( zwart ijzeren onderstel z-vorm ,glazen plaat) zoals foto Julien Rademaker.
   Graag hoor ik van je ..liefst alles in een koop!!

  2. Wendy schreef:

   Goede tips! Ik zou er nog ééntje aan toe willen voegen: nooit vooruit betalen! Tenzij het een online winkel is in vintage meubels, dan kun je daar misschien een uitzondering op maken. Maar alleen dan. Ik heb al een paar keer gehad dat ik op Marktplaats iets vond, en dat de koper per se (een deel van) het aankoopbedrag wilde hebben nog voordat ik het object op zou halen. Oplichterij natuurlijk. Dit valt ook onder “gezond verstand”, maar het verdient wat extra nadruk. Je kunt je geld maar één keer uitgeven, toch?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu